• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

HR Kup 2009

Autor 9A3LI, 28. Rujan 2009, 00:40:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3LI

Citat: 9A6R  u 30. Rujan 2009, 22:20:29
Neznam čemu ovolika halabuka oko tog namještanja?Pa većina nas zna de se to radi već godinama.
I ništa se poduzelo nije.Pa nek ovih 95% i dalje učestvuje i daje punte ovima šta ih varaju.Jel se to zove mazohizam ili tako nekako?Nekakva vrsta uživanja očito je.Prema tome-ko voli nek izvoli.Ne vidim problem.

Namještaju oni koji pucaju na visoki rezultat / plasman / mjesto, ostalima puca koaks za to, glavno da
se nešto dešava i isprobava tehnika.
Ja osobno nisam ni vidio ni čuo da se netko žali sve do odluke povjerenstva da se ukida !?
Dakle s našim 10  osvojenim mjestom smo bili zadovoljni jer je rađeno bez taktike, terenskih množitelja
telefonskih množitelja itd itd.
Samo nas zanima ako se takmičenje / natjecanje / utakmica poništava tko je razlog tome, ništa
više nas ne zanima (muljatorix taktike znamo odavno ali smo preljeni da ih koristimo)  ;D ;D
Jel to puno ?

9A6R

U redu.Nek se kolege i dalje bave nečasnim radnjama.Meni osobno nije ni stalo do toga kontesta.
A oni koji vole da ih varaju(po pjesmi A.Vuice "laži,laži, laži me"neka slobodno i dalje participiraju u narečenom natjecanju.Ko voli nek izvoli.Nikakvih problema nema.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4OE

Osvrt na odluku povjerenstva: jedino moguce rijesenje s obzirom na pravila natjecanja, jednom se moralo dogoditi to sto je.
Zasto je odluka povjerenstva objavljena na stranicama cc-kluba, a ne na stranicama HRS-a s obzirom na to da je to sluzbeno natjecanje HRS-a, a cc-klub je interesno udruzenje radioamatera ne samo iz hrvatske nego i iz inozemstva zaljubljenika u takmicenja?
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A5K

Citat: 9a4oe  u 05. Listopad 2009, 13:01:15
...
Zasto je odluka povjerenstva objavljena na stranicama cc-kluba, a ne na stranicama HRS-a s obzirom na to da je to sluzbeno natjecanje HRS-a, a cc-klub je interesno udruzenje radioamatera ne samo iz hrvatske nego i iz inozemstva zaljubljenika u takmicenja?

Pozdrav.

U principu zato što je tamo i bila inicijalna rasprava oko rezultata, odluka i slično, a i na toj stranici se objavljuju svi rezultati domaćih KV natjecanja.
Sama odluka će se pojaviti i u dokumentima Izvršnog odbora na ovoj stranici.
Fizički, i jedno i drugo se nalazi na istom serveru, samo što je riječ o poddirektoriju na koji treba staviti link.
Da je tome tako, pogledaj adresu lokacije s dokumentacijom: http://www.hamradio.hr/cro-cc.net/hrcontest/2009/HRK_docs/

73,
Krešo - 9A5K

9A3LI

Citat: 9A5K  u 05. Listopad 2009, 13:57:43

Fizički, i jedno i drugo se nalazi na istom serveru, samo što je riječ o poddirektoriju na koji treba staviti link.
Da je tome tako, pogledaj adresu lokacije s dokumentacijom: http://www.hamradio.hr/cro-cc.net/hrcontest/2009/HRK_docs/

Treba staviti link ?
A zasto to nije na naslovnci ?
Gogo je vikao da se čeka odluka IO, i ?

Izvršni odbor
01. listopada 2009. godine putem e-pošte donio je slijedecu........ bla bla ..

Pa ko je tu lud ?

Zbilja po onoj novoj "narodnoj" ne znaju jel bi piškili ili kakili !
;D ;D

9a6c

Alo LILILI...

Ko je vikao?
Ne bih rekao.

Kako nije na naslovnci?
Ne bih rekao.

Ajmo ovako:

Taram-taram-taram (mali bubanj...)... DAJE SE NA ZNANJE:

http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1850:hrvatski-radioamaterski-kup-trea-srea&catid=102:hrs-novosti&Itemid=2

Mala nužda jedan, a velika dva...

GG

9A3LI

OK !
Evo posipam se pepelom !
;D ;D
Mali problemi sa pristupom hamradio.hr stranici pa uvjek gledam najfriškije a to više nije.

Dobro i ?

To je to ?
Ja iz svega toga ne vidim ništ.
Pa kaj je stvarno zaključak da treba izbjegavati HRS natjecanja, kaj smo do tog došli ?

???

9a6c

Ma NHF, glavno da je smiješak na licu i svi zubići na broju :D

Ne znam što si htio vijdeti iz svega, ali informacija je tu , a zaključka koji navodiš baš i nema - osobito onog da se ne radi.

Vjerojatnije je da treba uraditi upravo suprotno, ali dotjerati pravila i okrpiti po repu pametnjakoviće koji ih krše. Uz primjerenu kontrolu situacije...

A stara je istina da se protiv navijača najbolje boriti povećanim brojem sudionika, pri čemu te njihove namještaljke imaju daleko manji učinak. Jer ima i onih koji imaju problem unijeti sve te dogovore u log pa prođu možda i gore nego su mislili da hoće  ;)

Šta se može, očito je vrijeme nevinosti iza nas  :'(

GG

9A6R

Vrijeme prolazi,kažu liječi rane..hmmm.o tome bi mogli diskutirati.
Zanima me hoće li biti kakvih sankcija prema onima koji su nas izvarali u natjecanju?
Kad će ti podaci vidjeti svjetlo dana?
Dokle kod ih narod ne vidi neće imat mira,crva sumnje nećemo ubiti,duša nam neće biti mirna.
Prema tome imena-znakove na sunce da riješimo to pitanje.

73,9A6R

9A8DU

Em ti malog miša znači ima i netko iz nepokorenog grada ko je muljao :'( :'( :'(
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9A6R  u 08. Listopad 2009, 18:29:01
Vrijeme prolazi,kažu liječi rane..hmmm.o tome bi mogli diskutirati.
Zanima me hoće li biti kakvih sankcija prema onima koji su nas izvarali u natjecanju?
Kad će ti podaci vidjeti svjetlo dana?
Dokle kod ih narod ne vidi neće imat mira,crva sumnje nećemo ubiti,duša nam neće biti mirna.
Prema tome imena-znakove na sunce da riješimo to pitanje.

73,9A6R
Reni kod Gadafija bi bili kažnjeni sa odsjecanjem kažiprsta,kod nas treba biti milostiviji trideset šibom po golom turu.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6R

Pročitao sam Ivo,hvala ti na linku.Drago mi je da natjecanje nije poništeno te da su pošteni igrači ostali u igri.
Međutim šteta je nanesena a znamo da treba vremena i vremena da se ona sanira.Već za Kup Jadrana imamo najave postaja koje neće učestvovati.Netko će reći:Koga nema bez njega se može ali slaba je to utjeha za nas kad nas ovako malo ima.
Jedino što mi za kraj preostaje reći:Ne ponovilo se.

73,9A6R

9A2TN

Vidi ti... i ja na "crnoj listi"!!! Nije ugodno vidjeti i svoj znak!
Po tome što sam i ja tu zaključujem da je lista malo napuhana (ako je suditi po meni).
Nisam baš najbolji (nekada sam i pobjeđivao) ali nisam ni najgori. Da sam varao zar bi mi rezultat bio tako "dobar"? Jedino je istina da sam "favorizirao" 9A1O. Pa član sam tog kluba i to još predsjednik! Ima li nekoga u natjecanju tko nije favorizirao svoj klub? Neka mi netko kaže tko je to da mu se ispričam. A sjetio sam se i HQ natjecanja gdje smo dobili preporuku da radimo samo 9A HQ i nikako direktne konkurente! Preporuka od naših poštenih natjecatelja koji nisu na listi.
A kod mene je bilo uz favoriziranje i "A je to" natjecanje tako da nisam mogao uraditi više postaja. To sam objasnio Kreši, Ivi, Marku. I onda i ja na listi!
Kako me SSB natjecanja ne zanimaju a periodi za CW su prekratki te da se nekome ne zamjerim, odoh ja na neka druga natjecanja. Onima poštenima puno sreće.

9A3LI

Citat:Postaje 9A2UK, 9A3LG, 9A3NM, 9A2TN, 9A3IJ i 9A5AZN - "favoriziranje" točno određenih postaja u cilju utjecaja na finalni ishod natjecanja

Ovo je potpuno nepotrebna lista.
Kako nekome narediti koliko će veza napraviti, ajde ono jedna veza samo sa svojim klubom bi bilo "bezobrazno" ali ni to
nije prestrašno.  ;)
Tako se radilo i prije 20g. pa se niko nije žalio.  :P
Pročitao sam one "žalbe" i vdim da komisiji i povjerenstvu nije bilo lako.

Jedan mali komentar na jednu pritužbu a u svezi glede pozivanja neodrađene stanice na frekveciji stanice
koja je zvala CQ.
To je potpuno normalno da se stanica koja se javila na nečiji CQ makne sa iste i (ili) ne odgovara na poziv
treće stanice. Jedino pošteno prema stanici koja je zvala CQ a i prema ostalima koji to pravilo poštuju.

E sad, ako je minimum veza koje se priznaju za bodovanje npr.10 onda bi bilo zgodno da je od tih 10
5 odrađeno pozivanjem CQ !  
Pa da vidimo ko se kome neće, tj. ne želi javiti !  ;D  ;D