• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Radioamaterska etika ...

Autor 9A6AA, 10. Lipanj 2009, 12:09:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

Bravo Martine i Kreso i hvala na trudu nemojte se opterecivati s neumjesnim komentarima neki su eto i zavidni kaj ste to vi prvi napravili a da se razmemo nemoze covijek svima ugoditi
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A6C

Sad malo ozbiljno.

U životu sam se dosta naprevodio i za novce i za čavle pa dobro znam što to znači. Osobito ljudima koji nisu školovani prevodioci, ali imaju dobre volje i vremena da urade nekakav posao za opće dobro.

I sam sam imao primjedbe na tekst, ali ih nisam rješavao ovdje na forumu nego u neposrednom kontaktu s prevodiocem. I dalje mislim da bi dva slova s njihove strane na tu temu možda razjasnila neke pomalo nezgrapne jezične konstrukcije. Ako za to poslije ove pljuvačnice budu uopće imali volje.

S druge strane, ako se ne varam - radi se o dokumentu koji je na posljednjoj konferenciji IARU u Cavtatu ili tu negdje , dobio preporuku same međunarodne organizacije - što je i dovelo do ovog materijala.

O potrebi pojedinih registriranih korisnika ove stranice da o sklopu foruma rješavaju veći broj svojih problema , od kojih vrlo mali broj ima neposredne veze s radioamaterizmom, drugom zgodom.

GG

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A3LI

Svaki novi tekst, knjiga o radio-amaterizmu je dobrodošao, bio prijevod ili autorski rad, svejedno.
Zato pohvala na trudu i valjda im neko bude koju pivu platil za to, ako ništa drugo !
:)

E79D

POZDRAV

Ako nekom treba prevedena "ETIKA"istu cu mu rado poslati na adresu besplatno. ARABiH je istu "ukoricila" prosli mjesec i sad je besplatno djeli clanovima ;)
                                                                                  E79D

9A1AA

Dado, ponesi koju na Jarun kada budete dolazili ove godine ;)
73, Ivo 9A1AA

9A7WA

Ja ju jako dobro znam, ali nekima bi i te kako trebala u 9A.

73                      de                       9A7WA

9A8DU

Citat: E79D  u 17. Lipanj 2009, 15:07:45
POZDRAV

Ako nekom treba prevedena "ETIKA"istu cu mu rado poslati na adresu besplatno. ARABiH je istu "ukoricila" prosli mjesec i sad je besplatno djeli clanovima ;)
                                                                                  E79D
Bilo bi dobro da je pošalješ onima na R4.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

E79D

POZDRAV

Ima jos vremena do Jaruna, mislio sam ako slucajno nekom treba da posaljem. R4 na zalost-radost necujem, ali zato R3 zraci "ekspertnim" pricama. Prije par dana sam imao jednu divnu priliku da slusam kulturu na "treci nacin", stanica je bila iz Siska. Zalosno kad lik nije uspio da prodje pored dezurnog sviraca onda je uredno krenuo da sije "RA zargon na balvan nacin"I sta da kazem, Prosao je R3 i vece gluposti pa ce valjda i ovo da prezivi, na zalost sad je normalna pojava da kad nesmijes nista zeni da kazes , ili punici , a pjan si onda dodjes na R3 i budes "veeeelika faca"
Za pojedince su podnesene prijave regulatornoj agenciji i to je sve sto se moze da uradi(za sad), naravno cekam odgovore na poslane prijave.   ;D  - E79D

9A7WA

Grah tetovac made in  Leskovac, crna mačka made in Njemačka.

Primjeri radioamaterske etike sa 3675, mislim da komentari nisu niti najmanje potrebni.

73                          de                        9A7WA

9A6C

HI,

Samo da napomenem da tema nije vezana uz etiku uopće ili konkretne oblike nepriličnog ponašanja na opsezima, već uz prijevod knjižice čiji su izvorni autori ON4UN i ON4WW.

GL GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A8DU

Nevidim kakove veze ima tko je preveo,po meni je bitno da je prevedeno,u svakom slučaju zaslužuje pohvale na uloženom trudu,mene žalosti kada se pokušam registrirati na nekoj od naših stranica,naravno dobijem odgovor na Engeskom, kao da svi mi u ljepoj našoj znamo Engleski,mislim da je jedna od tih IOCA,naravno da je dobro kada je dvojezično zbog radi stranaca.
73 Drago 9a8du(Sarajevo ljubavi moja)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???