Autor Tema: D-STAR u Zagrebu  (Posjeta: 8271 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A4QV

 • Život posvećen forumu
 • *******
 • Postova: 1.654
  • http://www.qsl.net/9a4qv
Odg: D-STAR u Zagrebu
« Odgovori #30 u: 22. Veljača 2011, 06:22:24 »
Ma nemam blage veze, to što netko sprema..
Ako se moje mišljenje podudara sa nekim planom saveza, ne znam šta reći, osim da je inkvizicija davno završila. Ne možeš osuđivati nekoga što se prije bavio vajrlesom a danas bi bio radio-amater.

Također, mislim da nama nisu potrebni vajrlesaši da bi nam složili mrežu, pa valjda nije problem izrutati par adresa i postaviti gotove linkove sa antenama, tipa plug and play. Nema tu vajrlesaša koji će spojiti Učku i Zagreb vajrlesom, a da to bude kvalitetan link. To su samo zamisli, onaj koji je bio na terenu, zna za sve probleme koji tu nastaju.

Oko registriranja Wi.Fi opreme, pa kad radiš dozvolu za ostale radio uređaje na listu dodaš i taj što imaš i napišeš radno područje od do i vidjeti ćeš da li ćeš dobiti dozvolu. Jednom kad imaš to u dozvoli, si na konju. Samo treba probati i manje pretpostavljati. (Slično je i sa Motorolama, ako je staviš na listu uređaja bit će ti u dozvoli).

Vidim da se nekoliko puta ponavlja (neistina) da je paket ugašen od strane saveza, na toj famoznoj skupštini. Pravilnije bi bilo reći, da je savez donio odluku da se paket kao takav neće više financirati, oprema koja postoji ostati će u funkciji, ali savez neće izdvajati sredstva za održavanje ili unaprijeđivanje mreže. Ako postoje klubovi koji žele održavati paket mrežu, slobodni su koristiti infrastrukturu i opremu na svoj trošak. Čini mi se da je o tome bilo riječ.

Mislim da su paketaši prošli najbolje, barem su dobili javno odgovor da love nema i "odj..i od kazana"  ;D
Sa druge strane, ako realno pogledaš kroz godine, plan izdvajanja sredstava za održavanje repetitora, beacona vidjeti ćeš da se tu pominju sredstva od cca 200.000 kuna godišnje od kojih se ne izrealizira niti pola. Dakle, obećava se a nemaš ništa. To ti je još i gore.
Naravno, u ta sredstva ne treba uključivati donacije, jer većina nove opreme kupljena je iz takvih fondova (DUZS i privatne donacije).

P.S. kupujem ručni taster za moju belkin wifi karticu, ponude na mail

Offline 9A6NFG

 • Junior Member
 • **
 • Postova: 82
Odg: D-STAR u Zagrebu
« Odgovori #31 u: 23. Veljača 2011, 19:32:11 »
Eto i mene.
Čisto onako usput.
Prije dosta vremena poslao sam dopis u kojem sam molio HRS da posudi Amaterskom radio klubu Rovinj Dstar vokce kako bi molgi testirati rad repetitora na učki i upoznati se sa radom nove opreme i tehnologije. Nakon dosta vremena došao je odgovor u kojem su odobrili posudbu.
JEDNOG UREĐAJA.
NA ROK OD 7 DANA .
Pozdrav svima .
Igor
Igore ovo si već sve znao prije dvije godine sjećam se jako lijepo kao je išlo :
prije cca dvije godine dok sam bio u klubu napisali smo zahtjev , u onom periodu baš je savez bio dobio 5-6 (ako se dobro sjećam) Icoma IC92 , a Totman i Adam su ih imali 2 komada a uspoređivali smo ih sa mojim ic91 na fešti RA Istre u Buzetu (božić 2008-9  :-\ ) di je bilo nas iz Rovinja jedno 8 činimise ( bilo je jedno 30 RA iz Istre i Rijeke, da ne dužim ....dobio-li smo (jer sam još bio u Izvršnom odboru ARKRovinj) info iz saveza nakon nekih 7-8 dana da će ARKRovinj dobit na korištenje 2 Icom-a IC 92 na 7 sedam dana i na to si odgovorio "ma što će mi to za 7 dana nit ću uspjet testirat uređaje , a moram ih već vraćat u Zagreb , nećemo uzeti niš za 7 dana " .
Vrati malo film natrag i probaj se sjetit.
Tolko za sad .
73 nfg

Offline 9A7BBD

 • Senior Member
 • ****
 • Postova: 152
  • http://www.fly-high.com.hr
Odg: D-STAR u Zagrebu
« Odgovori #32 u: 23. Veljača 2011, 21:27:36 »
Da Luka vjerojatno si u pravu ne znam da li su bila 2 ili jedan uređaj ali nije niti bitno. i dalje mislim tako kako sam onda mislio da je 7 dana neprimjeren rok za posudbu uređaja za testiranje i upoznavanje sa novim tehnologijama. Ne razumijem koja je svrha ovog tvog komentara. Ako je svrha da su nam ponudili 2 a ne jedan kako sam ja napisao onda se isprićavam na pogrešci ali ona ne umanjuje moj stav o tom cijelom događaju.