• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kraljevica 2009

Autor 9A6KGT, 25. Ožujak 2009, 22:28:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6R

Ko njega spominje,ja ga i ne poznajem?Post je tebi upućen!

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JG

Milane, maksimalno sam se samodisciplinirao, svaka tema pod svoj naslov. Da ne ispadne kupovanje glasova, kao kod kupnje uređaja.

Prišin, neću reć di, da me ne kazne...

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Nije zgodno za vidit, pisat ispod svog vlastitog posta, ali, ploviti se mora.

Kako mi je prethodni post premješten u Koš pišem ovaj.

Opetovano pozivam RA iz Dalmacije da se pridruže Mihovilu 2VQ, i meni na putu za Kraljevicu , 17. o.m. Povratak je 19.4.

Kako je i vodstvo HRS-a pisalo da će financirati organizirana putovanja, zašto bi Dalmatinci bili u inferiornijem položaju od drugih ? Zar i prije ove krize Dalmacija nije bila u krizi ?

Prijave primamo na svim sredstvima veze osim na R2, kojega nema. Nije predizborna tvrdnja, nego činjenica.

73, Koki 9A2JG

9A6KGT

Citat:Pitanje za organizatore "Kraljevica 2009"
Zanima me, dali će biti i ove godine biti instalirana postaja u domu tehničke kulture? Možda bi bilo zanimljivo da se radi s kakvom posebnom oznakom.

73,
Toni / 9a6kgt

p.s.
nemojte opet postaviti FD4

Pošto je tema postala off topic, ponavljam pitanje.

73
Toni
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

9A2JG

Toni znaš da je pitanje bilo i ostalo pravo ! Proteklu godinu dana sam se naslušao kritika na nas svih, što nije bilo neke značajnije aktivnosti iz Kraljevice, pa i sa FD4. Osobno sam bio 4 - 5 puta, svaki put su sjedila (doslovno) dječica, i radila. Nisam ih imao srca ni pokušati pitati da sjednem ja , ili neko drugi. Ukoliko ti, ili neko drugi ima volju raditi značajnije, ja se zapisujem za sat ili dva, u subotu ili nedjelju ujutro, pa da učinimo koju tisuću veza. Ispisujem i QSL-ke, nije Kraljevica - Bijelac.

BTW, prethodna tema nije off-topic, stvar je samo političke volje, malo organiziranja, i to je to.

Do viđenja u Kraljevici, i sretan Uskrs , Tebi i Tvojima,
73, Koki 9A2JG

9A6XX

Pozdrav,

s obzirom da je RK Pazin prošle godine imao organizaciju shacka mi smo to uradili sa FD4 + GP za 2m + TS-2000.

Interes za shack je bio vrlo mali (a nije baš ni da su oni mladi dečki visili na uređaju), može se tome pripisati i loš setup, ali ne vjerujem da bi se dogodilo nešto bitnije i da je bio puno bolji - eventualno da se u HRSu potrude (pošalju upit nekom od dobavljača?) u promotivne svrhe nabaviti neki zanimljivi uređaj koji bi se isprobavao - ali ni to nebi donijelo ne znam koliko veza. Treba uzeti u obzir i činjenicu da shack radi samo u dnevnom terminu, a i ipak je Kraljevica događaj za druženje.

Postojala je i nekakva inicijativa da bi se u Kraljevici postavio trajni shack s nekakvim tribanderom + neki setupić, ali ipak za to treba uložiti malo više novaca i vremena. Ovako, da bi se išta iole ozbiljno postavljalo trebalo bi u Kraljevici provesti barem 2 dana (koje mnogi od nas nemaju). Ja iskreno i ne vidim razlog zašto bi se bilo tko mučio sa setupom boljim od multiband antene.

73,
Hrle - 9A6XX

9a6c

Ako se ne varam, u logu je bilo samo 11 veza (izvor: RADIO HRS 3-2008) pa će bit da su nevina dječica u stvari bili ljuti qrq vuci koji su tamo trenirali za prvenstvo.

A ako se ne varam, ljuti KV signal nam je upadao u NF pojačalo iz razglasa pa su delegati malo trenirali CW?

Sad jedino da se dogovorimo šta je to organizirano putovanje :D

Šteta, en mogu doć.

GL svima i dobra zabava.

GG

9A2JG

Dragi Gorane, ja uopće nisam pisao kritički, nego istinito, i pošteno. Naime, pošteno do kosti, bija san i više od navedena 4-5 puta, uvik su za uređajon bila dica. Sićan se kako smo se zapisivali za radit u KV PPS-u moga kluba AKL-a, to su bile drame, po misec-dva unaprid, tako da mi je dječja želja shvatljiva.
I uređaj koji je bio, nisam još radio s njime, samo sam ga zagleda, i imao sam volju, ali nije bilo realizacije.
Ti moraš, ka Urednik, znat koliko je bilo veza, ali mene taj podatak ne puca, 11, ili tisućujedanaest, svejedno.
Princip je isti, sve su ostalo nijanse.

Šta je to organizirano putovanje sam naučio u odredu Velimir Škorpik, prvih pomorskih izviđača u Splitu, kad smo išli u Lokve i Fužine, početkom šezdesetih, ali o tom na blogeru. Poslije najavljene dvije serije, čija je prva epizoda , prve serije, izašla danas. Nije CSI - Kako je počeo rat na mom otoku, ali neki tvrde da je zanimljivo.

73, Koki 9A2JG

9a6c

Odnija ti đava offtopc ;D

Nemoš ti da u Kraljevicu ne upetljaš izviđače iz 1963 godine...

Niko ti ne govori da si bija kritičan, samo pojašnjavam.
Ja kao urednik ne moram ništa posebno znat što ne bi znali i svi koje to zanima, samo napomena da je napisano u časopisu - i mene je zanimalo zašto nema QRM-a na razgalsu, hi.

Ako si primjetio, naš forum ne voli e***zodu zbog, valjda zbog +++de ;) Evo da će osić i brodomer***...

Opet reklame, ali kako ej za nekomercijalni web site, zatvaram oba oka...

Ili da se dogovorimo za postotak? To je više u duhu vremena...

Ajde, nećemo floodat bezveze...

GG

Ps - lipo na ti reka da mi ne tepaš...

9A8DU

Sada vas je lipo čitat ,odmjereni pomirljivi tonovi,tolerantan administrator,ama vidin ja daje pred uskršnje raspoloženje.lipi van pozdrav Drago i susida 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A6KGT

Moderatoru, alo pomoć ;D....opet OFF TOPIC!!! :'(
ponavljam pitanje,
dakle, dali će biti instalirana postaja s pratećom opremom ili NE?

Citat:Pozdrav,

s obzirom da je RK Pazin prošle godine imao organizaciju shacka mi smo to uradili sa FD4 + GP za 2m + TS-2000.

Hrle, koliko sam bio upoznat, prošle godine je bilo priopćenje sa strane HRS-a, da će biti otvoren PPS u ostalom evo citat:
Citat:U subotu 12.4.2008. u 10.00 planira se otvorenje PPS-a u Nacionalnom centru tehničke kulture Kraljevica. Za tu priliku biti će postavljene odgovarajuće antene, te KV i UKV primopredajnici i po prvi put iz Kraljevice bi se trebao čuti pozivni znak 9A0HRS. PPS će biti otvorenog tipa, te će svatko tko se poželi javiti na frekvencijama imati za to mogućnost tijekom trajanja Susreta. Voditelj PPS-a biti će Dragan - 9A2SX, koji će skrbiti o pojedinostima vezanim uz rad....
, a više na linku http://www.hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1484:radioamaterski-susreti-kraljevica-2008&catid=102:hrs-novosti&Itemid=2
još prošle godine nije bilo UKV... :-X, ma koliko mi šutjeli... ;D

Citat:Ako se ne varam, u logu je bilo samo 11 veza (izvor: RADIO HRS 3-2008) pa će bit da su nevina dječica u stvari bili ljuti qrq vuci koji su tamo trenirali za prvenstvo.

A ako se ne varam, ljuti KV signal nam je upadao u NF pojačalo iz razglasa pa su delegati malo trenirali CW?

Sad jedino da se dogovorimo šta je to organizirano putovanje

Šteta, en mogu doć.

GL svima i dobra zabava.

GG
1. Ako se ne varam, većinu veza sam odradio ja  ;D...., ali nije važno (usput, dali su poslane qsl-ke?)
2. Nabavite bolje ozvučenje iliti razglas s odgovarajućim filterima. Kako objasniti "običnim" susjedima "ne-amaterima" iliti ne radioaktivnim, da mi amateri ne smetamo njima ???, ako smetamo sami sebi, ajde objasnite.... ;D

eto, pa sad tko lud, zbunjen ili normalan???

73, Toni/9a6kgt
p.s.
ajmo igru izbacite uljez(A)E ::)
p.p.s
e, moderatori javna opomena ;)...
p.p.s
dolazim!
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

9a6c

Pa vidi Toni, u vezi off topic...

U pravilu, uz ostalo je potrebno i odabrati i pravi naziv teme kako se  ne bi sudionici navukli na krivi kolosijek. Ako je namjera pričati samo o PPS-u, onda i tem utreba suziti, a ovaj naslov daje ljudimaa za pravo da izjave sve što se Kraljevice tiče i po meni nema osobitog offtopica, osim pokojeg pjesničkog uratka u haiku formi.

Ozvučenje je zatečeno na licu mjesta i radilo je odlično ;)

NKZ

GG

9A6XX

Toni, bio je setup koji sam naveo, a za mene je 144 MHz UKV. Sve što si tamo citirao stoji i bilo je tako.

Za ovu godinu ne znam, mi nismo zaduženi za shack, možda su organizatori uvažili tvoju kritiku. Ja sam se samo osvrnuo na tvoju i 9A2JG opasku.

73,
Hrle - 9A6XX

9A4GL

Citat: 9A6XX  u 07. Travanj 2009, 08:44:55Za ovu godinu ne znam, mi nismo zaduženi za shack, možda su organizatori uvažili tvoju kritiku. Ja sam se samo osvrnuo na tvoju i 9A2JG opasku.

Koki, hoćeš se ti ove godine javiti to organizirati ?

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A2JG

Da ne provociraš Tihomire, odgovorio bih ti punom mjerom.
Ovako, samo ću ponoviti što sam rekao davne 1988. na sastanku u Splitu, sa čelništvom SRH-e , doslovno :
Normalno je, ekonomično, i nadasve učinkovito, da predsjednik bude iz Zagreba, i gravitirajućeg područja.

Za pretpostaviti je da je najlogičnije da ta čast, ili obveza, pripadne nekome klubu gravitirajućem Kraljevici, s napomenom da je ovo samo moje mišljenje, a ne pokušaj upletanja u (već stvorenu, i kako čujem, dijelom odrađenu) organizacijsku shemu.

73, Koki 9A2JG

P.S. Da ne provociraš, to si mogao napisati i u jednom od PM-a, koje si posla. Capisci ?