• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Zašto mi brinemo B-H i SiCG brige?

Autor 9A3VV, 27. Kolovoz 2004, 23:24:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5VI

9a3vv,
hajde neka se u necemu slazemo. I to je nekakav napredak.
Mislim da je dosta bilo, pa tko sto razumio ili ne razumio,shvatio ili ne,....neka mu bude. Nema "jeda",sto rece jedan stari RA.

Budi mi pozdravljen!

N5CRO

s56a>>>Ma ti znaš da sam ja napisao i "Rat i mir"! Samo budale ne menjaju mišljenje (tatoo permanente)...<<<

Pa ti necitas sto je napisano,ako ides samo sa tim da vrijedjas onda si uspio.Za tvoju info. agent 007(aka. s56a),ja nemam nista istetovirano.Cini se da su godine spijunaze uzele svoje....tebi treba profesionalna pomoc.
73 Josip
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A5VI

9a3vv,
nisam procitao neke Tvoje postove,odgovore drugima,dijeljenje lekcija iz gramatike i sl. a iz cije moje tirade,kako rece, razumio samo... to je,mozda, problem i "kemije". A zar bi mi amateri i lektore jos trebali placati, sa ili s, nemojmo tome pridavati toliku pozornost i dijeliti lekcije.

Pozdrav!

s56a

9A3VV, ipak je tebi gramatika zasmetala kada si podcrtao SA.  Naravno da ja sada vidim da je moglo i bez toga umetka.  Ja sam prvo učio ijekavsku variantu, a onda nastavio sa ekavskom inačicom srpsko-hrvatskog jezika.  Najradije bih pisao o radioamaterskim tehničkim temama samo takih je malo i na ovom forumu.

N5CRO, ti si postavio neku idiotsku FBI tezu na T93Y forumu na koju nema smisla odgovarati.  Obzirom da živiš u USA, nauči bar toliko, da se FBI bavim unutarnjim poslovima, a CIA vanjskim.  Ja se cijelog života bavim samo naukom i tehnikom što možeš pročitati na http://artinian.bit.si .  Najviše policajaca sam sretao upravo medju "radioamaterima".  Svojevremeno sam SRJ definirao kao SMB/plavu koaliciju.  ZRS se pročistio prilikom zadnjih izbora, a HRS i ARABiH još ne.  Čak i tvoju FBI frazu sam prvi puta čuo od K3EST.

73 de Mario, S56A, N1YU u pripremama za AA (59 59 kao 9A9A) i IARU Reg. I SSB takmičenja te UA RTTY.

N5CRO

s56a>>>Obzirom da živiš u USA, nauči bar toliko, da se FBI bavim unutarnjim poslovima, a CIA vanjskim<<<
Hvala na odgovoru,ali valjda toliko znam...problem je sto ti nedas nista reci o pravom problemu.Jos ti jednom ponavljam da ja nemam nikakav utjecaj na amatere RS i njihove odluke.Problem je u nekolicini koji koce cijeli proces.Mislim da si ovaj text koji cu ti poslati vec jednom vidio.Ja ga sigurno nisam pisao,a link sam dobio od prijatelja(koji je btw.Srpske nacionalnosti).
http://city.prijedor.com/cgi-bin/kv_online/search.cgi?akcija=prikvi&vid=900
73 Josip
73,Josip  N5CRO

9A4NW

Bilo bi dobro da članovi ARAuBIH koji se javljaju ovdje skupe hrabrosti te počmu riješavati probleme u svom savezu kao što su:

-jednonacionalno predstavljanje na sastancima IARU-a koje već traje 12 godina  :oops:

-zapitati se zašto radioamateri iz arapskih zemalja kada čuju znak sa t9 pozdravljaju sa muslimanskim "selam" a ne sa 73 (kao što se zapitao t97v) :evil:

-javno na stranici ARAu BIH već sada otići i tražiti da se taj pozdrav ne upotrebljava na stranici kao i da se svi oni koji rade sa 9a11 i yu4 javno
ne nazivaju ustaše odnosno četnici  :oops:

-zatražiti da amerikanci,nijemci,italijani....(kada se to već traži od hrvata iz BiH) vrate ili im se nedaju znakovi u BiH kada već imaju znakove u
svojim državama :roll:

-tražiti od američkih bošnjaka (t93m,n5cro,k3est....)da se ne mješaju u
stvari koje se tiču BiH kada već 10 godina ne žive u BiH i imaju američko
državljanstvo :!:

-tražiti od Emina t91e (bivšeg vašeg predsjednika)da vise ne stavlja sliku svoga tetka (Alije Izetbegovića) na stranicu ARAuBIH kada je u pitanju
čovjek koji je optužen u Hagu radi zločina nad hrvatima a nije ni radioamater 8O

....skupite hrabrosti pa riješite stvari prvo u svojo kući......

73/ h....n  I..s

9A4NW

Ispričavam se što se greškom pojavio znak k3est.......73

s56a

N5CRO, lijepu referencu si naveo mada nepoznatog autora.  Raduju me pozitivni stavovi srpske emigracije u prilogu od DL1SPR.  Nadajmo se, da če i YU4 domačini jednom prihvatiti bezuvjetne promjene na T9.   U Beogradu 5. 10. 2002 su pokazali, da su sposobni za to...

73 de Mario, S5046A sa 100+ QSO u AA SSB i RA RTTY.

s56a

9A4NW> -tražiti od Emina t91e (bivšeg vašeg predsjednika)da vise ne stavlja sliku svoga tetka (Alije Izetbegovića) na stranicu ARAuBIH kada je u pitanju čovjek koji je optužen u Hagu radi zločina nad hrvatima a nije ni radioamater  

Kada si se več izvinuo oko K3EST, mislim da duguješ izvinjenje i T91E.
Protiv pokojnog Alije Izetbegovića nije podignuta nikakva optužnica u Hagu baš kao ni protiv pokojnih visokih Hrvatskih dužnosnika.  Nismo mi svi Norci!

73 de Mario, S56A, N1YU

N5CRO

9a4nw>>tražiti od američkih bošnjaka (t93m,n5cro,k3est....)da se ne mješaju u
stvari koje se tiču BiH kada već 10 godina ne žive u BiH i imaju američko
državljanstvo  <<<
Imati T9 znak neznaci automatski postati Bosnjak
Ti jos ne razumijes da je to za tvoje dobro.Nemoras biti clan saveza arabih ako neces.
U sustini s56a i ja se slazemo u vecini stvari,osim sto ih gledamo sa razlicitog aspekta.Ja se necu mjesti u vase odluke...radite kako hocete i kako mislite da je u vasem najboljem interesu.Ali,zapamti...time is up!
Ako vi ne pokazete dobru volju da se to okonca,tesko je da ce vam itko u tom puno pomoci.
73 Josip
73,Josip  N5CRO

Dragi 9A4NW, i na ovom topicu cu ti odgovoriti u slicnom maniru kao i na raspravi o YU4 na HRS-u.

Prvo patern tvojih poruka se ponavlja vec vise godina. Mislim da si ista osoba koja je je polemisala na ovu temu na T93Y.com

Skrivanje iza pozivnog znaka 9A4NW koji se ne pojavljuje u HRS-ovom callbooku kao i QRZ.com stranici je sramno.

Licni napadi i krivljenje cinjenica bez potpisivanja imenom ispod komentara jos vise govori o tvom karakteru.

Zao mi je ali ovo je sve sto ja vise imam reci na ovu temu.

Pozdrav svima.

9A4NW

Neznam zašto nisam u kolbuku ,
ali nebi bilo loše da nam pojasniš tvoju ulogu kod dobivanja t9 prefiksa ,njegove raspodjele jos dok si bio u
Sarajevu kada je jedna mala skupina ljudi na čelu s tobom odlučivala o dobivanju i raspodjeli prefiksa ,mimo 99 % ostalih radioamatera i mimo
postojanja Ministarstva prometa i veza u Mostaru i Banja Luci ?????

Možda si ti najodgovorniji  za ova dešavanja između H/S/M oko prefiksa t9 ? Ili misliš da je Sarajevo "oslobodilo"ostali dio BiH otkada si otišao u
SAD ???? :oops:

73,Marin    9a4nw/9a11nw

Dragi Marine, 9A11NW

Ja tebe ne poznajem pa smatram da bilo kakva pitanja vezana za dobijanje T9 prefiksa, dogadjaje vezano za radio amaterizam tokom 1993 godine trebas uputiti direktno ARABiH.

Mislim da je takodje krajnje neumjesno da  konotiras moj odlazak u SAD sa bilo kakvim politickim i radio amaterskim zbivanjima u BiH.

Moj stav i misljenje o T9 dogadajima iz '93 su javni i jos uvijek se mogu procitati na Forumu t93Y.com od prije 2 godine. Ne vidim poseban razlog da bas ovdje ulazim u polemiku o toj temi i to bas sa tobom.

Vrijeme je da ti i slicni tebi svoje frustracije ispoljite na konstruktivniji nacin postavljajuci pitanja onima koji vam mogu dati odgovor na ista.
Ja sam samo clan ARABiH i nisam ovdje da udovoljavam tvojim zahtjevima i insinuacijama.

Na kraju, meni je ispod nivoa da uopste raspravljam sa tobom jer su tvoji komentari nabijeni nacionalnom netrpeljivoscu i ne tolerancijom.
Meni je zao ako tebi jako smeta sto sam bas ja sa svojim imenom i prezimenom "protiv"  a ne "za vasu stvar".  :lol:

Dragi Marine, jos zaboravih reci da nemam namjeru vise replicirati na tvoje poruke ...

... -.-

9A6AA

Citat: 9A4NWNeznam zašto nisam u kolbuku ...
73,Marin    9a4nw/9a11nw

U 9A callbook-u (adresaru) na ovome web-u nalaze se samo članovi HRS-a, odnosno oni koji su platili članarinu.
Od stručne službe HRS-a do danas nisam dobio podatke o pozivnoj oznaci 9A4NW.
Ipak, prema postojećim pravilima to ne znači da je ta pozivna oznaka nepostojeća.

9A6AA
Urednik HRS web-a
"DX never sleeps..."