• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kup Jadrana 2008

Autor 9A1AA, 23. Srpanj 2008, 18:08:45

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1UN

Zanimljiv kontest, aktivnost dosta dobra iako bi dobro doslo jos 15tak aktivnih stanica za bolju dinamicnost.
10min prije kontesta palim PC da bi skuzio da mi WT ne radi. Odnosno nesto ga blokira i ne mogu ga pokrenut. Na tom PC sta sam uzeo imam i WL pa njega pokrecem ali nemam modul
za KJ. Vec je kasno za bilo kakve intervencije oko loggera, pa prebacujem na iaruhf modul i
CW kucam na stari dobri ETM3. Malo zbrke prvih par qso-a dok sam skuzio kako WL radi i onda je krenulo normalno dalje. Osim konstantnih napada osa u shacku nemam se sta zalit.
Ukupno 176 qso i neznam koliko mults jer jos nisam konvertirao log.
Najslabiji signali na bandu 9A5ST i 9A2JG. Koki hvala za 4 qsoa

73 Davor 9A1UN

9A2D

Citat: 9A2JG  u 12. Listopad 2008, 18:35:53
Kefa nadam se da je okrijepa stigla na vrijeme, čuo sam te u dva perioda, zvao te, isto kao i Deana, ali, nema šanse!
73, Koki 9A2JG

Onog tvog poštara sam jutros vidio u kombiju, sviram, trubim, al ne jebe Luka. Sam Bog zna gdje će ta okrijepa završiti (a ima moj broj).
Pa Koki, ja sam te uradio u dva perioda, nemoj sad da moram frizirati  LOG. Inače, za ovakve contest-e ja uvijek vodim LOG na papiru, i nikada mi ni jedna veza nije izgubljena.
Po mom osobnom mišljenju, aktivnost stanica sa JA(drana) je bila vrlo slaba Moj prosjek množitelja sa QRP je bio 10-11 po periodu, ali više od 15-16 ih se nije ni moglo raditi (bar što sam ja čuo, a čuo sam ali ih nisam mogao dozvati).

73 de 9a2d

9A1AA

E moj Koki....
Ti ga stvarno znaš lupiti i ostati živ.

9A3B ne zna propozicije......Pobrkao si lončiće. Operator u 9A3B sam bio ja osobno a isti taj (tj. ja) je i pisao nova pravila za Kup Jadrana.

Čuo sam te svega 2 puta tijekom natjecanja i oba puta odradio.
Pošto u natjecanjima uvijek radim ozbiljno ni na kraj pamiti mi nije da ne odradim nekoga tko mi je množitelj......

Mora bit da si ti mene zamjenio s nekim.....

Ja sam taj dan bio isključivo na vodi pa sam poprilično siguran u ono što se događalo tijekom natjecanja.

Da ne zaboravim....vjerojatno mi je moje ne razumijevanje propozicija koje sam osobno pisao bilo prepreka što nisam napravio više od 172 veze...

Nije mi jasno kako sam to uspio kad sam sve postaje radio samo jednom.....

73, Ivo 9A1AA

9A2JG

Isprika Ivo, mislio na jednu oznaku, napisao drugu, u pravu si...

Što se tiče primjedbe da ima malo postaja sa mora, pa to je (opravdana) činjenica već 18 godina. Možda će injekcije tipa organizirana nabava uređaja poboljšati stanje, ko zna? Neko mi reče da su čuli postaju iz Metkovića, svaka čast! Ja odatle imam i QSL-ku, ali od prije rata!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A9L

Poslao sam log na adresu iz propozicija ali evo sta mi odgovorila glupa mashina.

This is an automatically generated Delivery Status Notification

Delivery to the following recipient failed permanently:

cro-cc@cro-cc.netOva email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 550 550 No Such User Here (state 14).

Isto tako je zavrsio i log od 9a08p.
Valjda ce drugi biti bolje srece.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Eto, promptno reagirali glavesine CCC i logovi otisli....
Bilo bi mi zao da mi propadne toliko veza ....
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A3MA

Evo i moje statistike: 154 QSo's,59 MULT, 22.400 pts.
Nakon kašnjenja na početak (srećom sam oko 3 išao pogledati još jednom propozicije i vidio da počinje u 3 a ne u 4 kako sam mislio). Tek sam u petak popodne odlučio da ću raditi pa se nisam stigao s nikim udružiti u team. SSB me zaj.... na 80 tako da sam radio s 100W prvi dio SSB-a.Na uređaju ne mogu izvući snagu, mislim da nešto ne radi u vezi MICamp-compresor-ALC, uređaj je FT101ZD pa usput molim ako je netko imao sličnih problema da mi se javi. U drugom SSB je na pola perioda uređaj proradio pa sam uspio nešto i napraviti, inače je pojačalo FL2277B (500W).Antena je Hor Delta jedan krak na 6m, ostala dva na 12.
Bilo je zabavno, drago mi je da se broj stanica s godinama ne smanjuje, doduše i ne povećava se.
Za IVU (9A1AA); Dok sam bio mnogo aktivniji, dobijao sam 2 tjedna prije ARI kontesta e-mail opd PAOLA, I2UIY s podsjetnikom. Možda možeš pribaviti PM-ove od stanica koje rade redovito konteste pa probati isto. Mislim da većina navrati par puta tjedno a možda i rijeđe na forum pa bi PM bio efikasniji.
Najjači signali 9A4M, 9A1DXC,9A9A i 9A3MR(iako smo blizu, nemamo vidljivost, ima par brda pa mislim da je realno).
Čestitke svima i nadam se da se čujemo dogodine!

73 de Alen, 9A3MA!

9A1AA

Ok Alene. Uskoro na CRO CC portalu ide on-line prijava za članstvo u kojoj će biti i email adrese svih članova pa ću tako moći lakše komunicirati s ostalima.
Žao mi je što nisi bio s nama u "koaliciji"......

Mislim da su propagacije bile dobre za rad s 9A postajama i da sam opravdano (uz konsultiranje drugih) početak natjecanja pomakao za sat ranije.
Meni su u zadnjem CW periodu dosta smretale postaje iz DL koje su imale neki svoj contest.
73, Ivo 9A1AA

9A3MA

Ja sam se jučer prijavio na CRO CC. Valjda je OK.
73 de Alen, 9A3MA!

9A4W

Rezultati članova r.k.Vidova Gora

9a1cfn= 936 poena
9a7b   =27072
9A2bw =16588
9a3ags =4212
9a3ade =762

Sve ukupno =49570

Puno pozdrava   73  9a4w

9A2D

Tomo, čestitam. Radio sam sa QRP uređajem (IC - 703), smanjeno na 5 W, antena mi je jako čudna ali je to u pravilu inverted V full size loop (a sad si to još zamislite pod kutom od 130 stupnjeva, vertikalno, točka napajanja 5 m u odnosu na vrh antene). Vas se uvijek moglo čuti, a većinu i odraditi.

73 de 9a2d

9A4RV

Evo mog rezultata:

Radio sam s JST-245, dipol na oko 5 metara visine, i naravno, 100 wati.

Prva dva dijela natjecanja su mi tradicionalno bolja, jer u druga dva, ajme meni ...
Što se mene tiče ja bi da je natjecanje od 13-15 sati.  8)
E, tad bi bilo zabavno, kad su 'tanki' signali.

Zaključak - ja zadovoljan.
Ovo mi je prvi put da sam radio neko 9A natjecanje a da nisam kasnio zbog postavljanja antene.
I još nešto, CW via WriteLog a 'okidao' stolnim mikrofonom, jer se konektor footswitch-a odlemio. Naravno, dok se uhvati ritam bude grešaka.  ::)
SRI

73, Romildo, 9a4rv

9a6c

Za sada je preko 40 postaja poslalo logve, a  još je ostalo malo preko dva dana.

Oni koji se ne snalaze najbolje s logging programima ili nemaju pri ruci pogodan program mogu se bez problema javiti meni ili Ivi Novaku i poslati log u prilogu bilo kakvom formatu koji možemo pročitati pa ćemo ga pretvoriti u cabrillo.

Kako je sutra CQWSSB - Ivo radi, ja ne radim - savjetujem da se log pošalje meni.

E mail je: grongo at st.t-com.hr

Do sada smo obradili čini mi se 6-7 takvih dnevnika i zaista nema razloga da s ei vaša pozivna oznaka ne pojavi u plasmanu pa makar i na posljednjem mjestu :D

Može u kakvom wordu, scannirano, notepad, wordpad, bilo koji contest logger, bilo što.

GG

9A5ST

Evo ja stiga iz MA.
706 i 1/2 wl dipol.
78 veza u Kupu Jadrana i puno QSOa sa OM-icama iz LA u Biokovki.
Evo kako se rasčišćava teren za dipol,te kako se radi pravo uzemljenje.
73 de 9A5ST
Zeky

9A2D

Zeky, znaš ti onu HVALITE ME, USTA MOJA. Vjerujem da je i Zdravko Čolić bio sa tobom u sobi.

73 de 9a2d