• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Sunčeva aktivnost !

Autor 9A8A, 12. Srpanj 2008, 12:52:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6NDD

Teorija zavjera koliko hoćeš...  ::)
Prema vijestima HAARP ne radi ... http://www.southgatearc.org/news/july2013/haarp_facility_shuts_down.htm#.UgIBGZLwmGE

Isto je bila priča o HAARPu u Srbiji, ali nitko nije uspio uslikati "veliko antensko postrojenje" ... valjda nije ima makro objektiv  ;D
Jedina fotka je bila s nekog beogradskog fakulteta i to je koliko se meni čini i koliko se sjećam bila antena on VLF prijemnika.

Ne kažem da nema tu "nečega", ali ne treba od svega praviti senzacije. Puno se toga radi i istražuje, a u ljudskoj naravi je da proba upravljati i prirodom i tuđim umovima i tko zna što još... ali mislim da je najveći problem ako se ljudi "prekobace" od tih tajnovitih stvari i u svemu vide zavjeru...
Uskoro bi na jednoj 9A gimnaziji mogao biti postavljen VLF prijemnik s "čudnovatom" antenom, pa tko zna, možda koji novinar i to proglasi HAARPom ili nečim još senzacionalnijim  8)

73

9A7GBF

Nije ispravno da ionosferu i solarnu radijaciju kontrolira USA mornarica ili neko sveučilište u Kanadi. To je globalni problem za koji treba konsenzus UN-a, a provedbu može vršiti američka mornarica. Mi kao živi sistemi smo ugroženi od kemtrajlova i UV-radijacije, a i razvoj psihotronskog oružja nije na korist civilima. Radioamateri trebaju biti obavješteni o zbijanju ionosfere, jer direktno utječe na rasprostiranje radiovalova, te omogučava/onemogučava radiokomunikaciju.
Ovakve djelatnosti nemogu imati opravdanje sniženju temperature i kontroli klime, jer mogu prouzročiti samo još veću štetu za živi svijet na Zemlji.

9A7GBF

Nisam upoznat s VLF antenama, kao i samim uređajima, ali kao laik smatram opasnim igranje sa svješču populacije, kao živučih sistema na ovoj krhkoj Zemljinoj atmosferi, te mislim kako ovakve djelatnosti treba uzimati s dosta ozbiljnosti.

9A5CW

Citat: 9A7GBF  u 07. Kolovoz 2013, 10:24:41
Nije ispravno da ionosferu i solarnu radijaciju kontrolira USA mornarica ili neko sveučilište u Kanadi. To je globalni problem za koji treba konsenzus UN-a, a provedbu može vršiti američka mornarica. Mi kao živi sistemi smo ugroženi od kemtrajlova i UV-radijacije, a i razvoj psihotronskog oružja nije na korist civilima. Radioamateri trebaju biti obavješteni o zbijanju ionosfere, jer direktno utječe na rasprostiranje radiovalova, te omogučava/onemogučava radiokomunikaciju.
Ovakve djelatnosti nemogu imati opravdanje sniženju temperature i kontroli klime, jer mogu prouzročiti samo još veću štetu za živi svijet na Zemlji.
Bok,
mislim da si pobrkao lončiće ;)
Nitko ne moze kontrolirati sunce, vec sunce kontrolira sta ce se sve razviti u nasoj ionosferi (bitno za nas radio-amatere), to sto oni pomiču oblake
iznad Kine i Japana, pale ribe u "Zaljevu" i rade koje kakave druge pi... sa tim HAARPOvima kojih ima na desetke u cijelom svijetu nema nikakve veze sa pojavom F2/ES i ostalih nama poznatih propagacija.

Da nije bilo Tesle ne bi bilo ni HAARPa ;)
sri za offtopic...

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A7GBF

Nisam ni pomislio da čovjek može kontrolirati Sunce. Možda u doglednoj budučnosti, razvojem tehnologije, bude i moguče kontrolirati Sunce i njegovu aktivnost, ali sada smo u začetku s biofizikom, koja bih trebala dati odgovor na funkcioniranje solarnih ciklusa i medijaciju Zemlje i Sunca.

Znam da se kontrola solarne radijacije u atmosferi vrši s kemtrejlovima, koji unose elementarne čestice u troposferu, te se usmjeravaju antene za ionizaciju tih trejlova, a s ciljem snižavanja toplinske energije na površini Zemlje. Ukoliko se ovaj postupak kontinuirano ne vrši, efekt može biti kontraproduktivan. Stoga sam stajališta da je bolje ne obavljati takve aktivnosti.

Mislim kako si u krivu kada kažeš da HAARP nema utjecaja na ionisferu i rasprostiranje radiovalova. Kako navode u "Na rubu znanosti," vrši se komprimacija magnetosfere, tj. ionisfere, što bi trebalo imati direktnog utjecaja na otvaranje i zatvaranje propagacija, pa i na te F2/ES, kako navodiš.

Nisam upoznat s paljenjem ribe u "Zaljevu," ali je i to vjerojatno moguče, jer se na istom principu namjeravaju istiskivati plin i nafta iz podzemnih ležišta, koji zaostaju, nakon što se iskoriste sve konvencionalne opcije.

Mislim kako su za vrijeme Domovinskog rata, ta psihotronsko/klimatska oružja korištena, te su pored ostalog izazvala i ekstremne suše u ljeto 1992. godine. Stoga je potrebno i ženevskom konvencijom regulirati upotrebu takvog oružja.

9A6NDD

Mislim da je tu previše praćenja emisije "Na rubu znanosti" i čitanja teorija zavjera... citirati i pozivati se na tu emisiju kao citirati strip "Alan Ford" ili kažu u "Dosje X";D .... tamo jedino što je bilo 100% sigurno i točno, a vezano uz radioamaterizam i tu tematiku, bilo je gostovanje našega kolege 9A2EY...  ;)

..koja je strana 1992. koristila "tajna" oružja... to me živo zanima...

...ali mislim da polako odlazimo off topic od tema vezanih uz radioamaterizam i da sa daljnjom raspravom nema smisla ići dalje... ova je tema ipak vezana uz sunčevu aktivnost koja se odnosi na radiomaterizam, a ne na pržene girice u nekom zaljevu ili na poguravanje oblaka tu i tamo.  ::)

Dvije prigodne:

http://www.youtube.com/watch?v=z4B7XvjCvbU
http://www.youtube.com/watch?v=Urj4ywsYOU0

73

9A7GBF

Mislim kako je je vrijeme otkriča elektromagnetskih valova davno prošlo, te da treba uhvatiti vlak s novim tehnologijama, te njihovim prednostima i rizicima. Svaki pravi radioamater prati novosti i ima kuriozitet saznati novosti iz svijeta tehnike, bilo civilne ili vojne, koja je još uvijek obavijena velom tajne. Ta, u 21 stolječu živimo, gdje nema tabu tema, te sekularizacija društva dolazi u prvi plan. Prirodne i tehničke znanosti su u uzletu. Problem je samo u nama. Zapravo, tehnika i tehnologija su daleko odmakle, a socijalni razvoj, npr. etika, humanost, kultura nisu se razvijali istim tempom. Stoga prijeti opasnost od samouništenja, ako Homo sapiens ne dosegne zreli nivo svijesti.

Mislim kako se solarna radijacija i upravljanje klimom tiče radioamatera, jer su njihove djelatnosti uvelike vezani za jonosferu, a na kraju krajeva i oni su živa biča i osjete to na vlastitoj koži.

Kako bilo, ovo područje je dosta stigmatizirano, a naše neznanje o geofizici govori o razini naše svijesti.

9A3TY

Citat: 9A5CW  u 07. Kolovoz 2013, 23:31:28
.. sa tim HAARPOvima kojih ima na desetke u cijelom svijetu nema nikakve veze sa pojavom F2/ES i ostalih nama poznatih propagacija.

Ma da, isto kao što se i ne događa da u svakom velikom contestu bude otvoren band koji je danima prije bio totalno mrtav. Ne, to nema veze s gomilom amatera i izračenim kilowatima ....

Citat: 9A6NDD  u 08. Kolovoz 2013, 14:23:58
..koja je strana 1992. koristila "tajna" oružja... to me živo zanima...

Ja mislim - ona treća.
Ali ako to nisi osobno doživio ne čudim se tvom posprdnom komentiranju.
Kad u 2 po noći pod granatama vidiš totalno crveno nebo i to traje i traje a usput čuješ svašta na uređaju onda i povjeruješ.
Pretpostavljam da ćeš reći da je bila aurora - to je bilo objašnjenje i  na HTV-u ...
73 de Ivo, 9A3TY

9a6c

Citat: 9A7GBF  u 08. Kolovoz 2013, 15:09:00
Svaki pravi radioamater prati novosti i ima kuriozitet saznati novosti iz svijeta tehnike, bilo civilne ili vojne, koja je još uvijek obavijena velom tajne. Ta, u 21 stolječu živimo, gdje nema tabu tema, te sekularizacija društva dolazi u prvi plan. Prirodne i tehničke znanosti su u uzletu. Problem je samo u nama. Zapravo, tehnika i tehnologija su daleko odmakle, a socijalni razvoj, npr. etika, humanost, kultura nisu se razvijali istim tempom. Stoga prijeti opasnost od samouništenja, ako Homo sapiens ne dosegne zreli nivo svijesti.

Mislim kako se solarna radijacija i upravljanje klimom tiče radioamatera, jer su njihove djelatnosti uvelike vezani za jonosferu, a na kraju krajeva i oni su živa biča i osjete to na vlastitoj koži.

Kako bilo, ovo područje je dosta stigmatizirano, a naše neznanje o geofizici govori o razini naše svijesti.

???

Znan da je lito i vruće, ali...

::)

9A5ALL

OMG... a da se držite činjenica? Ono, znanost, fizika i to? Pod "znanost" ne mislim na "rubu znanosti" i sl.
Chemtrail, HAARP... điz, zabrijali ste malo :)

Kaj je slijedeće? Čovek nije bil na Mjesecu?
Nikad nisam shvaćal teorije zavjere i tumačenje pojava i zakonistosti čiju prirodu teoretičar ne shvaća :)

NHF.

9A3TY

Citat: 9A5ALL  u 09. Kolovoz 2013, 00:34:25
Kaj je slijedeće? Čovek nije bil na Mjesecu?
Nikad nisam shvaćal teorije zavjere i tumačenje pojava i zakonistosti čiju prirodu teoretičar ne shvaća :)

A tebi nije čudno kako su prije 50 godina mogli s primitivnom elektronikom i motorima to s lakoćom odradili a danas uz takve inovacije u strojarstvu i elektrotehnici nisu u stanju ponoviti to? Svi oni dokazi o lažiranju koji su pronađeni na foto materijalima nisu ti dovoljni da se zapitaš? Nema veze. Nije to ništa loše ako je to tvoje mišljenje ali ako je to rezultat tvoje sputanosti u razmišljanju onda je problem.

Ja sam doživio neke sunčeve maksimume koji su bili bitno drugačiji od ovog. Pa ovo izgleda kao da je minimum a ne maksimum. I zato nije ništa čudno da se ljudi pitaju što se to u stvari događa. Za početak, nije bitno da li je riječ o hiru prirode ili rezultatu ljudskoj djelatnosti, bitno je da se pronađe uzrok i objašnjenje.
73 de Ivo, 9A3TY

9A5ALL

9A3TY: Ne, nije mi čudno jer nekog vraga znam o Apollo programu - i u tome i je zapravo problem: Sve teorije zavjere počinju tam di prestaju činjenice.
Kaj se tiče "primitivne elektronike" - prepravil budem to u "primitivne tehnologije", jer elektronika je u cijeloj priči najmanje bila bitna: Ništ tu nije bilo primitivno u odnosu na danas. Zapravo, većina današnje tehnologije se zasniva na temeljima udarenim u to doba.
Često velim da nam fali hladni rat i svemirska utrka koji su vladali do 80-tih, jer se u zadnje vreme ništ pametno ne razvija :)
U međuvremenu nije mi jasno koji argument imaju zagovornici nemogućnosti slijetanja na mjesec "u ono vrijeme". Kaj to točno imamo danas, a nismo imali pred 45 godina? Osim naravno, puno, puno love na raspolaganju.

Anyway, moj post je najviše izazvan chemtrailovima i sličnim glupostima. Moram pitati dečke iz INA-e kaj stavljaju u kerozin na Plesu :)

A kaj se tiče sunčeve aktivnosti, kolko ja znam prognoziran je LOŠ maximum još prije 5-6 godina. Kaj bude se dalje događalo? Mislim da prekratko vreme (par sto godina) pratimo aktivnost da bi u potpunosti shvatili ciklus i sve njegove varijacije. Ko uostalom i klimu.

9A7PJT

Jos jedna  tema  zarazena Trolovima :( . . ..  kao da nema  na desetke  drugih , strucnih  foruma gdje mozete  svoja "razmisljanja",strahove i paranoju a najvise  gluposti  djelit s drugima.

Cim se Sunce ne ponasa kako bi neki htjeli eto ti  zavjere .
Samo se  nadam da ce  ovi koji su pisali u ovoj temi , a i nesto se  razumiju  u Suncevu  aktivnost nastaviti objavljivat postove koji su  bili zanimljivi.
Ostali STOJ  ili mijenjajte   hobby . . .

73 PJT

uvik kontra, uvik kontra uvik kontra, takva sorta uvik kontra, takva sorta kad je nije, kad nije je je