• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

IOCA lista

Autor 9A7YY, 17. Svibanj 2008, 00:43:48

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

Citat: 9A6AA  u 23. Svibanj 2008, 13:57:12

, no, svakako mogu sugerirati aktivatorima da tijekom rada ne daju podatke o tkz. pripadnosti pojedinoj IOTA skupini, a koji se nalaze na spomenutoj listi.

Navedeni podaci nisu točni.

Nitko nije savršen, pa tako ni ja.
Dozvoljavam da svatko može pogriješiti pa čak i ti.

Ukoliko postoje pogreške na IOCA listi one će nakon opravdanog prigovora svakako biti ispravljene.

9A2Y

Pozdrav Branko
  Nećemo se sad natezati što je island,islet ,rock ili stijena.I u ACIA-i stoji da je Vodnjak mali island.Pošumlje je i velik je toliko koliko si napisao.Za mene su u Palenim otocima rocks:Pločice.Karbun,Travna i Baba.Ostalo su otočići ili islet.Pa kako ti se sviđa.A greška u refernci je očita ,jer ipak kako si sam napisao,svi otoci imaju refernce od prije zadane ,osim novih.
   73 de Milan 9a2y

9A7YY

Citat: 9a2y  u 23. Svibanj 2008, 17:50:52

Nećemo se sad natezati što je island,islet ,rock ili stijena. Pošumlje je i velik je toliko koliko si napisao. Za menes u u Palenim otocima rocks: Pločice.Karbun,Travna i Baba.Ostalo su otočići ili islet.Pa kako ti se sviđa.A greška u refernci je očita ,jer ipak kako si sam napisao,svi otoci imaju refernce od prije zadane ,osim novih.

9A2Y zero points  ;)

Milane nemamo se mi šta natezati oko kategorija. Onako je kako sam naveo, odnosno kako su odredili ljudi koji o otocima znaju više i od mene i od tebe.

Dakle ponavljam:

Otok je dio kopna okružen morem površine preko 1 km četvorni,
otočić je kopno površine od 0,01 do 1 km četvorni,
dok je površina hridi i grebena manja od 0,01 km četvornog. 

Što nije u redu sa referencom?
Gdje ti vidiš grešku?

Vodnjak Mali CI-627 prije
Vodnjak Mali CI-627 sada

Kako si sam izjavio dokazi o aktivaciji nisu još dostavljeni.

I?

9A2Y

Mislim da trebamo prestat s ovim prepucavnjima.Grešku vidim u ACIA popisu otoka ,koju ti isto vodiš.Tražiš  da se tebi osobno obratimo za sve sugestije.iako  ti sam tako nisi radio,dok je Emir vodio IOCU već si sve primjedbe objavljivao na Forumu,naravno zna se i zašto.
    9a2y

9A7YY

Citat: 9a2y  u 23. Svibanj 2008, 20:13:00

Mislim da trebamo prestat s ovim prepucavnjima.

I moj brat isto.  :)

Citat: 9a2y  u 23. Svibanj 2008, 20:13:00

Tražiš  da se tebi osobno obratimo za sve sugestije.iako  ti sam tako nisi radio,dok je Emir vodio IOCU već si sve primjedbe objavljivao na Forumu,naravno zna se i zašto.

Ma ne, piši ti Milane po forumu koliko hoćeš, nemam ja ništa protiv, dapače, forum zato i postoji. Ioca je tema koja interesira veći broj članova a ne samo mene, tebe i još par. Znaš kako je ono svojevremeno rekao predsjednik Mesić "stvari trebaju biti transparentne".   
Nemamo se čega sramiti, nemamo što skrivati.

PS
Samo nemoj pobogu kao ovo danas, daj neke argumente a ne ovako zbrda zdola.

9A2Y

Je Graco imaš praf.A šta ćeš .volim ja IOCU,ništa manje nego ti,ipak smo "škojari".Emocije pa zbrda z dola ,malo IOCA malo ACIA,je imaš praf.No neću šavat Mati ništa  za priznavanje, nek netko drugi dođe malo radit u Paklenjake.Obećajem, dat ću mu brod od 4.6m i Tohatsu 6 PS,bez naknade.Ko oće nek mi se javi.Ja ipak od ovih dana imam prečega pola.
   Sad se stvarno isljučujem ,pozdrav 9A2Y

9A6R

I najbolje ti je ali za stalno.

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A6AA

Citat: 9A7YY  u 23. Svibanj 2008, 17:07:47
Nitko nije savršen, pa tako ni ja.
Dozvoljavam da svatko može pogriješiti pa čak i ti...

Ma, nisi shvatio poantu.
Kada neki IOTA Checkpoint dobije QSL-ku od IOTA lovca koji je odradio neki hrvatski otok, te tu kartu šalje za IOTA diplomu, Checkpoint će provjeriti da li se taj otok nalazi na http://www.inet.hr/9a6aa/IOTA/list.htm. Ako ga tamo nema, ta veza ne vrijedi za IOTA diplomu.
Dakle, polako s olakim rasipanjem IOTA referenci za pojedine otoke "Nove ACIA liste" ...

Toliko.

Emir, 9A6AA
IOTA Country Assistant
"DX never sleeps..."

9A7YY

9A2JG

Hvala Mate na osvježenoj listi, honor rolu, i ostalomu. Mi, obični smrtnici, čekamo QSL-ke , sve iz austro-ugarske monarhije, ima naši' , ima i njiovi', sve u svemu, čeka se... A što piva Tomson, i , stari se....

Zatvorilo one za Morinj, neke će se QSL-ke čekat i poduže. Neka naši...

73, Koki 9A2JG

P.S. Ivo, 2GF , zahvaljuje na brzini, ažurnosti i dobroj volji.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2JG

Posla ja ima desetak dan zeru za HR, ništa se ne vata. Znan, Mijovil, pa Kamenita vrata, a sve naši ljudi, ne mere to priko noći, samo triba razumit i kontestere, ovo je ipak nadmetanje. Neću reć pripetavanje, ne moremo se mi stavit sa ovima koji imaju nove uređaje, ali trudimo se.....Stari se ...

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Evo, dite zaplakalo, mater izvadila sisu. Eto i meni mali pomak na HR-u. Neka naši.
A šta ćemo sa ovima koji ne šalju (još) odgovore na direkte, ima ih i u državnoj službi, ne vali banica, sve KuK monarhija. Bliže se dani darivanja...

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Gledam IOCA Honor roll na HRS-ovoj stranici, i nije mi jasno kako će u inozemstvu IOCA program imati "prođu", kad mi ne hajemo.
Ne vjerujem da, recimo, 5ST, 4W, 4MX, 6BND ( HIC !!!!! ) imaju onako malo potvrđenih otoka. Usudim se reći (ne nužno i zakleti) i 8A, 4KW, 3JB, 6SUH.
Za Dakija 2WJ iman opravdanje, on (valjda) ispisuje QSL-ke za veze što ih je osobno učinio na Crncu ...
Kad zbrojimo još što nam štekaju poštanske usluge, naš nemar i indolenciju, nije dobro.
A zima se ubila za pisaniju. Baš kao u onoj pjesmi Tužne su dalmatinske noći, zimi kad puše bura....

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Hvala Mato 3SM, u ime Milnarana! Još samo da i 8MM učini svoj dio posla... Ili puno tražim (u tuđe ime, HI) ?
Apel da postojeći na HR "osvježe" svoje pozicije, baš i nije dao ploda?
Ili bi, čelni ljudi, možda, trebali dati primjer ?

73, Koki 9A2JG

9A2JG

Kumpanjo, bolje ti je osvježiti vlastitu poziciju na IOCA HR, nego pisat monade. Zamisli potpredsjednika HAK-a koji se vozi biciklom.

73, Koki 9A2JG