• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kako spojiti slušalice i mikrofon na Yaesu VX-5R

Autor 9A5YY, 07. Kolovoz 2004, 15:49:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5YY

Zna li netko kako spojiti slušalice s mikrofonom za PC na ručnu stanicu
Yaesu VX-5R. Priljučak SPK/MIC je zajednički. Dakle slušalice i mikrofon bi trebale biti spojene preko 3.5 mm stereo jacka  na taj priključak. Probao sam to. Međutim, slušalice rade dok mikrofon ne i PTT taster ne radi. Ima li netko iskustva s ovim?

73 de Neven

9A6NSE

Pogledaj ovaj link-    http://mywebpages.comcast.net/sllewd/vx7rmain.htm    

Ja sam si napravio taj sistem koji ti trazis,ali sada trenutno nemam shemu kraj sebe,pa cu ti je naknadno poslati! 73

9A5YY

Pogledao sam link ali samo info. Ako nađeš shemu bilo bi super. Hvala!

73 de 9A5YY

N5CRO

Citat: 9A5YYZna li netko kako spojiti slušalice s mikrofonom za PC na ručnu stanicu
Yaesu VX-5R. Priljučak SPK/MIC je zajednički. Dakle slušalice i mikrofon bi trebale biti spojene preko 3.5 mm stereo jacka  na taj priključak. Probao sam to. Međutim, slušalice rade dok mikrofon ne i PTT taster ne radi. Ima li netko iskustva s ovim?

73 de Neven

Nevene moras si nabaviti 3.5mm 4 conductor jack.Obican stereo jack  sa tri izvoda nece raditi.
73 Josip
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

OK2ZO

Yes, thats true.. You must have special 4-pin jack connector or buy reduction cable from Yaesu.. [CT-44  Microphone Adapter (2 conductor female mic to single jack)]. With this adapter is the connection same, as most handies (except Kenwood :-)
ibor - OK2ZO
Member VHF/UHF Group - OL6R
http://www.qsl.net/ol6r

9A5YY

Znao sam da mi treba nešto slično CT-44. Njega jedino mogu naručiti preko interneta. Ima li taj 4-pinski 3.5 mm jack connector neki određen naziv da znam pitati kada ga kupujem? Bilo bi dobro da ga mogu kupiti ovdje u Zagrebu. Hvala na pomoći.

73 de Neven, 9A5YY

9A5YY

Hi Libor and Josip!
I've just bought the 4-pin 3.5 mm jack and two male 3.5 mm male jacks, one for headphones and one for microphone.
So, I think I have got everything to make adapter like CT-44. Do you know how to connect phones and mic with 4-pin connector? One pin is ground and other 3 are ... ? It would be nice if know where to connect spk and mic on it. I don't like to try to much and do something wrong. Thanks for help in advance.

73 de Neven, 9A5YY

N5CRO

Evo kako bi to otprilike trebalo izgledati...

73 Josip
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A5YY

Josipe hvala na pomoci. Sada je sve jasno.
Javiti cu ti se kada sve spojim.

73 de Neven, 9A5YY

9A5YY

Josipe sve sam spojio i radi. Hvala na pomoci. Da li bismo se mogli cuti na kratkom valu ili preko Echolink-a kada se vratim kuci u Zagreb ? Sada sam na moru. Recimo nakon 20.8. Jos jedanput hvala!

73 de Neven, 9A5YY