• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Windows verzija dobrog starog VHFCTEST-a

Autor 9A4FW, 05. Ožujak 2004, 00:37:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

9A4FW

Vec neko vrijeme na sljedecoj adresi mozete pronaci posljednju Windows (demo) verziju dobrog starog VHFCTEST-a.

http://lea.hamradio.si/~s57nob/vhfctest4win/

Program je izradio S57NOB i vrlo je jednostavan za koristenje te ga preporucujem svima koji su do sada imali problema s pronalaskom Windows programa za konteste. Program omogucava, kao i stara DOS verzija, vrlo brz i jednostavan export loga u EDI format.
     To sam morao naglasiti jer je mnogima puno lakse odraditi cijeli kontest vec obraditi i poslati log kasnije  :oops:  :oops:

73 de Zeljko, 9a4fw

9A2TK

Pozdrav,
znadeš li kakva su ograničenja pošto je to DEMO verzija  :?:

Tom, 9A2TK
9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A4FW

Mislim da nema nekih ogranicenja, tj. ja ih nisam vidio. Poslacu e-mail autoru pa cu ovdje postati njegov odgovor.

73 de Zeljko, 9a4fw

Anonymous

:D

Jako dobro,
Rozza kaze da je to moze bit demo koji bi trebao raditi do kraja mjeseca,
i da se treba maximalno koristiti da se nadju greshke....
8)
Koristite te ga u iducem natjecanju i prijavite autoru zapazanja.

Mreza dva i vishe PCa, kucanje predajnika   etc....
73 Vlatko 9a9r

9A4QV

Pozdrav,

Dakle, situacija: VHFCtest4Win demo 1.0 build 22a od prekjucer 05.03,
Problem:

#1 Editiram, upisujem veze u log nakon zavrsenog contesta, dakle prepisujem papirnati log. KAKO PROMIJENITI (editirati) DATUM U LOG-u (Contest traje 2 dana) ? Naime u programu je prikazan datum na koji se upisuje log.

#2 Radio sam na 2 banda (nek se vidi raskos), upisao to u log i kad idem kreirati export - contest report, u njemu se pojavi samo jedan band 2m, 70cm nista. Po tome, program mogu koristiti samo za jedan band i za drugi otvoriti novi log  :evil:

Cemu onda sluzi setiranje vise bandova na pocetku contesta?
Pri upisivanju "Category", koju odabrati ako radis na vise bandova?

Je li ja to grijesim u necemu ili ima jos ovakvih slicnih iskustava  :?:
Da se vratim Tac log-u (DOS IS NOT DEAD) ?

Svaka sugestija je dobrodosla,
Hvala

9A6JWF

Zanima me ako neko zna kako osvjeziti bazu sa novim vezama?????

Radio sam za probu u Proljetnom HRS-ovom kupu s ovim programom i dosta mi se svidja njegova jednostavnost i dosta dobra baza. No koliko god da je baza dobra uvijek se javljaju nove postaje pa me interesira kako ih pospremiti u bazu ?

9A9R

Pozdrav,
bilo bi dobro da Adam dovuce na ovaj forum autora programa,
koji ocito jos nije gotov i da se upozna sa problemima. Vjerujem da bi mu to bilo interesantno, a mi bi nesto naucili.

GL Vlatko 9a9r 8)

9A4QV

Vlatko pozdrav,

Ideja nije losa, samo ja sam momentalno u 5A, gdje se spajam sa dial upom od 7k2 HI, sporije od paketa, pa bas nisam u mogucnosti sarati po webu.
For your info, naslo se tu jos bugova u tom programu, kao npr nemogucnost importa EDI loga jer je stariji po datumu i daje eror i jos toga...., te sam sve to upisao u Atalanta lokator u DOSu i poslao 4FW.
Pozdrav

9A4QV

Upravo sam skinuo novu verziju 3.0f, koristili su je slovenci u Proljetnom kontestu, pa da vidimo kako to radi?
link za download:

http://slovhf.net/download.php

pozdrav

9A2TK

VHFCT30F je vrlo dobar ali drugi program a ne koji se gore spominje za WIN. Ovaj sam koristio i vjerojatno ću i dalje. :D Autor je Robert S53WW dok je VHFCtest4Win napisao S57NOB i svakako da mu treba još vremena da ga "ispegla" kako spada. :P
Tom
9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A4QV

Tom, u pravu si, zaboravio sam naglasiti da je ovo dos verzija. Jednostavno sam na onu windows zaboravio kad sam malo testirao i shvatio da tamo u biti nema nicega osim baze podataka, a sve one opcije ili ne rade ili rade jako slabo i povrsno. Ideja je dobra ali na realizaciju finalne verzije trebati ce vjerovatno pocekati jos. Inace ona ideja za posebne stranice za ham gradnje kao topics ti je ok, podrzavam.
Poslao sam jos jedan clanak za casopis pa ako ne prodje bio bi ok za objaviti na stranicama. :idea:

Pozdrav