• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

VP6DX na 160 m.

Autor 9A2D, 15. Veljača 2008, 15:19:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Slabo čuješ, uhvatila me neka gripa pa ljudujem u krevetu sa toplomjerom u (jel ustima).
Mi što smo znali, to smo otpjevali.
73 de 9a2d

9A5CY

pozdrav Sused ( mislim na 9A2D),
ajde dok si doma, da ti dam prilike da se malo raspišeš....
Malo me se opet spominje po forumu pa mislim da bi bilo lijepo zahvaliti se što me se tu ''hvali''....

font=Verdana]

Evo sam kompletirao tko je u logu na 160: 1CCY, 1DX, 2AJ, 2D, 3NM, 4A, 5CY, 7W.
Stanje sa 19.02.2008. - 10.56 Z.
Bože, koliko dobrih antena u našem kraju iako mi kod nekih jako sliče na one male, japanske (kao TV).

73 de 9a2d
[/font]

Moram i ja priznati, baš kao i 2EU, da sam se za VP6DX ustajao par puta ujutro kako bi iskoristio ovu fantastičnu priliku odraditi Ducie Is. na donjim bandovima. Idu super, zašto to ne iskoristiti. Odradio sam ga za klub i za sebe s klubske opreme - ne tajim to. Zar je sramota da kao pojedinac (a barem u našem klubu ih ima više) svaki dan ulažem svoje vrijeme, volju i novce za svoj klub, za odličnu lokaciju, odakle ću (ćemo) za klub , ali i za sebe odraditi množtvo ljepih DX-eva ? Tu uopće ne mislim da koristim društvene novce za privatne svrhe. Pa da nema nas pojedinaca (u bilo kojem klubu) nebi bilo ni klub(ov)a. Više me je sram što koristim rad nekih drugih članova kluba, koji u lokaciju ulažu više vremena od mene samoga. No, ako mi to oni ne zamjeraju, ne vidim razloga zašto bi to činili drugi , koji ne poznaju situaciju u našem klubu ?  Smatramo se vrlo složnom ekipom i tako stvaramo rezultate, kako za klub, tako i pojedinačno. E sad, da nešto ne valjamo, nebi nas nitko ni spominjao. Ali ljudi te ogovaraju samo onda kada su ti zavidni. Nadam se da naš klub ipak nitko ne ogovara, a zavidjeti nam se smije...hi.  A moram priznati, zbog rezultata kluba, nađe se i onih koji prepoznaju rezultate pa pošalju koju kunu i na račun kluba. Zato i imamo..... ovdje leži i dio odgovora na ovaj tekst dole :

Ja sam svoju antenu za 160 m pokazao već nekoliko puta ovdje. to je MOJA antena, na MOJOJ lokaciji i radim sa njom pod MOJIM znakom. Zlatkić, baš me zanima kada ćeš ti nama poslati slikicu TVOJE (ne KLUPSKE) antene. A do tada se svi švercajte na društvene novce i budite veliki frajeri.

73 de 9a2d

....ali zanima me još i činjenica koju ti to antenu spominješ ?  Pa znaš da mi u gradu bar sve vidimo i znamo u kakvom ti je stanju antena u zadnje dvije godine. No siguran sam da si na nju mogao odraditi VP6DX baš onako kako sam i ja od kuće odradio istoga na 160m. A ja se neću hvaliti MOJOM antenom previše jer me na moju LONG WIRE ne čuju dalje od Moskve.
Eto, jednu antenu sam već spomenuo, imam još ponešto žica po vrtu (tak da mi ptice zaobilaze dvorište iz sigurnosnih razloga po sebe), imam i nešto poput onih sličnih JApanskim TV poput antene za 6m i 2m, a čak se mogu pohvaliti da imam i uredjaj (još od 1998. na ovamo . . . ). Istina nemam linear, ali to me nije spriječilo da od kuće iz svog PPSa .radim istog tog VP6DX na 3,5 CW, 7 SSB i 10 RTTY ..toliko za gušt. One lakše stvari (osim 1.8MHz) sam ''sprašio iz kluba, baš kao i ti iz vaše lokacije tj. ''kuruze.''  Ne mogu se pohvaliti da su mi do sada prijatelji pomagali i odrađivali mi veze za moj znak (...jer si svoje veze raduckam sam, baš sve sam i ne pripadam kategoriji ''osobni znak - klubski naćin rada tj. više operatora).''  Vidim da i ti imaš radjen VP6 na 1.8MHz, jel' to bilo iz susjedne županije, kao i one druge veze na istom bandu ?

Blago onima iz posta QSL received. Radio klub "DARUVAR" bar 3-4 godine nije dobio niti jednu QSL-ku preko HRS biro-a na našu adresu. Dolazile su, sporadično, ali NE preko naših članova već lijevim kanalima. Podržavam uštede, slažem se sa direktnim uručenjem karata, ali ne osobi koja blage veze nema sa mojim klubom.
Ajde Marinko, pokušaj i našem klubu bar jednom pričiniti radost primanja QSL-ki na p.p. 79, 43500 DARUVAR. Hvala unaprijed. Nemoj pričati o odlaznim, to je za drugi topic.

73 de 9a2d

...hvala ti što me smatraš ''lijevim kanalom'' jer sam često puta sve prispjele QSLke redovno ubacivao u Vaš klubski poštanski pretinac. I do mene su dolazile na raznorazne naćine, ali kad su stigle, nije me zanimalo kako, bitno da su STIGLE ! 

Vidiš li ti kako se ja nađoh prozvan svugdje gdje se spominju tamo neki...
i onda ja šutim jer uvijek pišeš tako da ne znam na koga misliš. Ali ovdje si spomenuo i znakove, a i ''tamo neke'' koji su se prepoznali pa se i ja malo javih na forum da malo provociram, tek toliko da ovdje na forumu ne bude dosadno.
I nemoj zvati na pivu sada kad si bolestan, da se i ja ne razbolim jer ćemo onda prefilati forum glupostima.   Ajmo mi lipo pričat o DXevima, o QSLkama, o Ukrajinkama, a ne o tome tko , što i kako radi (pa makar bilo dobro radjeno, bit će loše prikazano) Odgovaraj (za ovo) putem foruma, a za slanje vaših klubskih QSL DIR answera se vidimo tek kad ozdraviš - sad NEMA ŠANSE !

šalim s, samo ti nama ozdravi pa ćemmo onda svi na pivu,dvije,tri.....

Ahoj od pemca

Dean 9A5CY

9A7YY

Imati će i moj klub jednog dana antenu za "top band". :)

Kad je jedan naš top operator mogao potegnuti čak do Dubrovnika da bi odradio VP6DX na gornjim bandovima, morati ću i ja pronaći nekakav klub ili dovoljno tehnički "potkovanog" pojedinca koji će me biti voljni ugostiti kao "guest operatora".

Ma ipak neću, slađe je meni ovako.  Domaće je domaće.

9A9YY

Ja sam sa svojim horizontalnim lupom za 160 metara uspio odradit VP6DX
na gornjim  bandovima do 15m,ali ne i na 160 metara-cestitam svima koji su ga radili na 160....
73 de 9a9yy -Sinke

9A6R

Siniša moje čestitke,vidim dobro si ga isprašio.A Branko moj vidim i ti si ga uradija na 20m SSB.Dobro je i to,bolje i jedna nego nijedna.Ja sam zadovoljan sa rezultatom a i dosta 9A postaja ga je uradilo.Samostalno ili ne, to je već za raspravu.Meni fale još na 160 i 12 metara.

73
9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5CW

Renny nije valjda da ga imas na 6m ?
Vidim da ga nitko nije uradio od nasih na 12 i 10m...hmmm
Izgleda da je samo neki I3 uletio na 28... Ja sam slusao na 28 ali jedva se
nesto naziralo...

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6R

Patriče 6M je mrtav za DX veze već par godina tako da Ducie na tom bandu možemo samo u snovima raditi,hi.
Nisam ih čuo ni na 10 a niti na 12 metara.Ne trebaju mi na 10m jer imam vezu sa prijašnje expedicije ali mi fale na tih 12 metara.I 160 za koji ne posjedujem antenu.Nažalost klub nema kontest lokaciju tako da nemam od tamo mogućnosti uraditi ih na top bandu.Ali Bože moj,ne mora se sve uraditi,jel tako?
Lipi pozdravi iz sunčanog Splita

9A6R

9A5CW

Ja sam mislio na one godine dok je band bio "ziv" da si ih radio...
Nemam ni ja klupsku lokaciju... na jednom bandu qso mi je sasvim ok...

73 i uzivaj...
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A7YY

Citat: 9A6R  u 26. Veljača 2008, 12:56:57
.
A Branko moj vidim i ti si ga uradija na 20m SSB.Dobro je i to,bolje i jedna nego nijedna.J

Nije mi to new one pa onda i manje bacelan, radija san prošlu expediciju na 10, 15 i 40 m.
A i nemam baš vrimena za njega, vinograd i masline su mi važniji. U plavcu i vugavi uživam cilu godinu a u DX-u ka i u seksu, lipo je dok traje, posli
..........

9A2JG

9A7V je osta sam na prvom mjestu sa 15 QSO-ova. Čestitke!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6R

Je Branko...sve šta je lipo kratko traje..nažalost.
73

9A6R

9A6C

KOje sam ja sreće...

Jutros zovem CQ na 40 m i u 06 UTC zove me DL6FBL/mm, daje 599 - kaže taman došli s VP6, čekaju let za EU... Negdje ispred obale nekog FO islanda...

Koja sreća, a? Ni FO ni VP6DX, ali /mm, to da.

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti