• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL via buro

Autor 9A1AA, 02. Veljača 2008, 23:49:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5CW

Stiglo preko biro za 9a5aei - 8Q7JF i DL4MO/TI8 iz 2004. godine.

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A2D

Čekaj kad ja počnem pisati QSL-ke, biće ih iz prošlog stoljeća via BURO.

73 de 9a2d

VE3ZIK

Nova godina, nova tura, nista posebno, stigle vec 2 a da nisu DL za A65DLH, sta ti je brzina :)))

samo par kao finih WPX:AO5VAA, IR3Z, SN09T, II5EME, KZ5D, SE5X

>:(
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A2HM

Pozdrav

Imam jedno pitanje za QSL znalce.
Danas mi je poštar donio 2 moje QSL karte bez koverte koje sam ja 2008. godine preko biora poslao u USA.
Na njima nikakvih oznaka, markice i ostalih stvari, ali po izlizanosti se vidi da su proputovale dosta toga.
Gdje je zapelo i jel ima još netko takovih iskustava?

LP
Krešo
73 de Kreso

9A6AA

Citat: 9A2HM  u 29. Siječanj 2010, 15:37:00
Pozdrav

Danas mi je poštar donio 2 moje QSL karte bez koverte koje sam ja 2008. godine preko biora poslao u USA.
Na njima nikakvih oznaka, markice i ostalih stvari, ali po izlizanosti se vidi da su proputovale dosta toga.

LP
Krešo

Da.
Raspala se vreča s 9A QSL-kama. One se rasule pa stajale u nekoj rupi, tko-zna-gdje (čitaj: pošti). Poštar te poznaje pa ti ih donio doma.
Déjà vu.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2HM

Citat: 9A6AA  u 29. Siječanj 2010, 19:14:19
Poštar te poznaje pa ti ih donio doma.
Déjà vu.

9A6AA

Ma ne poznaju me svi poštari od USA do 9A nego imam adresu na QSL-ki, onak 100% poštansku po P.S.-u
Danke na info

K
73 de Kreso

9A6AA

Citat: 9A2HM  u 29. Siječanj 2010, 20:01:44

Ma ne poznaju me svi poštari od USA do 9A nego imam adresu na QSL-ki, onak 100% poštansku po P.S.-u
...

Ma, te kartice nisu bile ni otišle iz 9A...

Jedno vrijeme bila je to boljka 9A QSL ureda.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4WY

Citat: 9A2HM  u 29. Siječanj 2010, 15:37:00
Pozdrav

LP
Krešo
i meni se to danas desilo(poslate u 11 mj. u naš biro zapakirane fino)....samo kao neki BAR-COD je odštampan u dnu qsl-ke.... :( >:(
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A4W

Nije mi jasno di se ta vreća raspala kod nas ili u USA  i kako misliš nisu otišle iz našeg qsl ureda.Počećemo sumnjati idu li naše karte van iz zemlje.
Meni takođe danas stigle dvi QSL karte nazad iz USA  i to iz broja 3 molio bih vas da mi kažete iz koje oblasti
su se vama vratile.Mislim da bi se i QSL menadžer  mogao malo oglasiti.

73 Toma 9a4w

9A4WY

tako je....trojke su(NK3,K3,W3...pošto je taj famozni BAR-COD na mojima znači da su otišle iz 9A(moje mošljenje)...ili????
da li neko zna čemu taj BC i tko ga stavlja...???
i još nešto...ispisan je kemijskom olovkom veliki broj "1" na njima...???
još komentara please... :)
    A.E.

9A5CW

Ako ja dobro razumijem ;)
Karte su poslane manageru sortirane u paketu(na HRS adresu) pa se iste karte vratile nazad lokalnim postarom?
Ki je tu lud?

73
p.s. Carinski bar code ! nisu prosle Carinu vjerovatno...
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4W

Ako su i kod tebe samo  iz broja tri onda je moguće da  su se vratile iz USA i to od biroa samo za broj tri neznam stvarno
ako Marinko ovo čita možda bih on ovo mogao objasniti.Ovako ću morati sumnjati da su moje QSL  karte stigle na odredište
a poslao sam ih dosta. 73 Toma 9a4w

9A4WY

Pačo...ne prdi u latu... ;D
nemam pojma šta se dešava....zadnjih 6 mj. nisam dobio nijednu QSL-ku preko biroa... a napravio sam cca 8000 veza???
Marinko gdje si??? ;D
    A.E.

9A6AA

Događaj o kojem govorim bio je "prije Marinka".

U mom poštanskom sandučiću tada sam našao neke moje QSL-ke naminjene operatorima u raznim entitetima. Kada sam sljedeći dan zapitao poštara od kuda one tu, rekao mi je da ih je našao u pošti (valjda gdje je otprema) te da mi ih je donio jer me poznaje.

Na (pismeni) dopis upućen tadašnjem tajniku Severincu, u kojem sam zatražio da se to istraži, nikada nisam dobio odgovor.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2HM

K3WW i N3WT su moje koje su se vratile!

LP
K
73 de Kreso