• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Sveti Nikola, EU-163 - expedicija 4O6AA

Autor 9A6ZT, 21. Siječanj 2008, 13:55:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6ZT

Pozdravljam !

22. siječnja u 19:00 u prostorijama Radiokluba Zagreb će se održati predavanje na temu:

>> Sveti Nikola, EU-163 - expedicija 4O6AA <<

Tijekom kolovoza 2007. godine, dva člana radiokluba "Zagreb", Daki, 9A2WJ, i Emir, 9A6AA, organizirali su trodnevnu ekspediciju u Crnu Goru, entitet koji je svoju neovisnost, kao 192. član UN-a, stekao dana 29. lipnja 2006. godine. Glavni cilj odlaska bila je radioamaterska aktivnost s jedine crnogorske IOTA skupine (EU-163) kojoj i pripada otok Sveti Nikola s kojega su radili.
(Nakon prezentacije, oni koji su imali vezu s njima, mogu podignuti svoje QSL karte )

za RKZ,

vy 73 de Zdravko - 9A6ZT

http://www.rkz.hr/

9A2JG

Jesu li Vam na predavanju rekli kome su odgovorili na direkte?

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7YY

Nakon svega ti bi još i kartu........pif.

ROTF

9A8DU

:D
Pozdrav Branko ,ako sam dobro shvatio dobar si informatičar,odnosno digitalne komunikacije su ti u PPS-u,molim za pomoć,počeo sam koristiti MFJ-1275,Problem je što nemogu preko comporta ,vršiti odašiljanje ,nego moram preko dugmića SEND na samom uređaju,program koji koristim je MXW 215,odredio sam tastovanje preko comporta,konačno pitanje je ,dali mogu uzeti prijelaz sa comporta  na USB,koji prijelaz?dali su svi isti, i ako nisu koji da uzmem?,na samoj matičnoj ploči nemam serijski integriran comport ,nego koristim dodatnu karticu sa comportom ,kod instalacije, windowsi su me upozorili da možda dodatni hardwer neće dobro raditi? Branko hvala 73
Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2Y

Pozdrav Drago
   Uključi "Monitor" na modemu,ukluči "Vox" na uređaju,pa probaj.
                 Pozdrav Milan

9A8DU

Citat: 9a2y  u 23. Siječanj 2008, 18:09:35
    Pozdrav Drago
   Uključi "Monitor" na modemu,ukluči "Vox" na uređaju,pa probaj.
                 Pozdrav Milan
???
Milane lipi pozdrav, monitor uključen,vox uključen ako imaš iskustva pročita si moje pitanje?
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A2Y

Drago
   Nisam ni ja stručnjak.Meni je to sve  instalirao i poštelio Željko 9A4FW kad je bio na Hvaru,i to je super radilo.Pokušaj se savjetovat s njim.
          Milan

9A7YY

Drago moj dobri i pošteni!

Prije puštanja stroja u rad rukovatelj je dužan upoznati se sa pravilnim rukovanjem.

Svi uređaji rade na bijeli dim, kad dim izađe uređaj više na radi.

A sad bez šale.

Mislim da ti je jedini problem sa pravilnim postavkama jumpera u interface-u.
Čini mi se da MFJ ima različite postavke za pojedini uređaj pa pogledaj manual.

Što se tiče serial - USB adaptera znam da je prije bilo problema sa "kompatibilnošću" sa nekim ham programima no mislim da je to sad prošlost i da svaki radi. BTW ja imam tri različita i svi rade.

Pogledaj svakako najprije jumpere pa javi.
Ima ovdje  i jačih "macana" od mene pa se nadam da ćemo ti to zajedničkim snagama svakako riješiti.

9A7YY

Molim admina da ove gornje postove premjesti u odgovrajuću rubriku RTTY.

9A8DU

Citat: 9A7YY  u 23. Siječanj 2008, 19:11:16
Drago moj dobri i pošteni!

Prije puštanja stroja u rad rukovatelj je dužan upoznati se sa pravilnim rukovanjem.

Svi uređaji rade na bijeli dim, kad dim izađe uređaj više na radi.

A sad bez šale.

Mislim da ti je jedini problem sa pravilnim postavkama jumpera u interface-u.
Čini mi se da MFJ ima različite postavke za pojedini uređaj pa pogledaj manual.

Što se tiče serial - USB adaptera znam da je prije bilo problema sa "kompatibilnošću" sa nekim ham programima no mislim da je to sad prošlost i da svaki radi. BTW ja imam tri različita i svi rade.

Pogledaj svakako najprije jumpere pa javi.
Ima ovdje  i jačih "macana" od mene pa se nadam da ćemo ti to zajedničkim snagama svakako riješiti.
:'(
Je Branko to sam skužil,mislim kratkospojnike,postavljeni su za kenwood-a i to je ok,sutra idem kupiti prijelaz sa comporta na USB pa se javim hvala lipa,je skoro zaboravih ,pozdravlja te moja susjeda.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Citat: 9a2y  u 23. Siječanj 2008, 18:33:03
      Drago
   Nisam ni ja stručnjak.Meni je to sve  instalirao i poštelio Željko 9A4FW kad je bio na Hvaru,i to je super radilo.Pokušaj se savjetovat s njim.
          Milan
::)
Pozdrav Milane ,modem je OK,problem je u nečemu drugom.
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???