• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Tajnica

Autor 9A7WA, 13. Studeni 2007, 12:10:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7WA

Nije li krajnje vrijeme da se na ovim stranicama
    pojavi tajnica i počne odgovarati na pitanja članstva
   ( ona je ipak ili bi trebala biti alfa i omega HRS-a )
   naročito što se tiče rada stručnih službi i sl. Time bi se
   naravno izbjegli i odgovori onih kojima to nije u opisu
   radnog mjesta, a znadu sve ili se svuda mjesšaju ili
   misle da su bogom dani. Eto prijedlog je tu, pa da
   čujemo mišljenja.

73   de    9A7WA

9A6JRZ

Pa treba joj prvo uputiti pitanje, ali ako je pitanje baš za nju onda ga treba uputiti putam e-mail-a, pismom ili telefonski.

Forum je za rasprave   :) i ne mora nužno biti odgovoreno putem foruma (može PM, e-mail)

P.S. Ah, što sam danas pametan  8)  ;D
(Mirko nisam htio podbadati odgovorom, 73)
73 de 9a6jrz

9A7WA

A što si ti onda otvorio toliko stranica kad si toliko pametan
     jel zoveš telefonom kad nekoga trebaš, ili možda čak i
     pošalješ e-mail, nisam mislio vrijeđati, samo iznosim
     fakte, činjenice. Znaš li ti što bi uopće trebao značit
     tajnik u nekoj udruzi ?? Pitanja ima milion ali odgovora
     nema barem od onoga tko bi trebao dati odgovor, ako
     nisi primjetio neko drugi uvijek odgovara itd.
     Tajnik je koliko ja znam plaćena osoba i u 21 stoljeću
     uz svu ovu tehniku, trebala bi se pojaviti i na službenim
     stranicama HRS-a, ako one to uopće i jesu. Lakše njoj
     lakše nama, ne visiti na kompj. ali malo posvetit pažnje
     svakako po meni da.

73    de    9A7WA

9A3AG

Miro, dečec je bil na brifingu v Koprivnici z aktualnim precednikom pa je još pod dojmom (valjda ni prešel dobnu granicu pranja mozga pa je zahvat uspel). Ovim postom ne bi štel nikoga vređati, itak je moj klub službeno za aktualnoga precednika tak da ono kaj ja napišem nema veze z onim kak bu delegat z Ludbrega glasal (bi se reklo: stranačka stega). Ja mislim ono kaj mislim a to je da je HRS ne samo Pero ili Đuro neg je tu punooooo više ljudi koji saki dan naprave nekaj za taj HRS, al bi bilo lepo da im se to i prizna bez obzira kaj su svoje projekte poklonili HRS-u za boljitak i napredak HRS-a (škola na Bjelolasici, edukacija nastavnika teh. kulture u Kraljevici, izrada borbenih paketa za početak ARG-a u školama, snimanje filma za promicanje ARG-a i sl.; kaj nebu sveopći puk mislil da je se to palo našem aktualnome precedniku samo od sebe na pamet).

Je, ve sam pak malo nabaljezgal al nema veze itak plačam članarinu pa imam valjda praf reči kaj mislim (ko zna mort bum ve disvalificirani)

pozdrav svima koliko vas im (ko zna mort se najdemo jenput pri meni v goricma pak bumo malo "dublje" razmotrili problematiku egoizma i boljitka HRS-a)

Saša, 9A3AG

p.s. sam zabil napisati da ja mislim da bi tajnica itak trebala pratiti kaj se dešava pod članskim diskusijama i dati svekolikom članstvu suvisle odgovore glede tekuće problematike u HRS-u

9A6JRZ

Odgovor za Mirka 9a7wa

Sorry što nisam napisao sve stranice koje održavam.
Pametan jesam, valjda sam zato rukovoditelj na poslu ( tim da je ono bilo u šali - korišteni su smajliji).
Mirko ja nisam primjetio da si ti postavio ikoje pitanje tajnici, sve do sada su bila pitanja s podbadanjima, iznošenje neistina i neprovjerenih činjenica.
Siguran sam da dosta mojih postova nisu vrijedni čitanja, a tvoji još manje.

Da ako mi je hitno zovem telefonom (danas sam zvao Ljilju d anešto riješim za jednog kolegu radioamatera iz Osijeka, a tajnicu do sada još nisam trebao.
Većinu stvari rješavam pisanjem mail-a.

Znam što znači biti tajnik (bio sam, ali u vremenu kada to nisam mogao biti jer nisam mogao biti paralelno na dva mjesta). Jako je malo tajnika koji su plaćeni pogotovo u Udrugama, to si ne može svatko priuštiti, čak ni HRS (to vjerojatno plaća HZTK - pretpostavljam).
Baš me zanima kako ti to zamišljaš da se tajnica pojavi na stranicama.
73 de 9a6jrz

9A6JRZ

Citat: 9a3ag  u 13. Studeni 2007, 14:34:43
Miro, dečec je bil na brifingu v Koprivnici z aktualnim precednikom pa je još pod dojmom ...
Pozdrav Saša

S obzirom da se ne poznamo biti ću jako kratak.
Tajnica ne mora reagirati na postove na forumu, jer se uglavnom pretjerujemo :)
U Koprivnici sam se upoznao s Perom i popričao sam s njim. Nikakvih spletkarenja nije bilo jer smo pričali o web-u HRS-a i o tome kako bi mogao pomoći Silviji oko web-a HRS-a. Ništa nije dogovoreno. Više sam možda ja pričao nego Pero jer sam mu rekao za neke svoje probleme.

Ja sam se bar ponudio da nešto pomognem i ako dođe do promjene u rukovodstvu, ako budu trebali pomoć oko nečega ja ću uskočiti.
73 de 9a6jrz

9A3AG

Je, istina je kaj veliš, ne poznamo se (bum se jenput javil kad pem v KC pa da se upoznamo; ispričavam se na onome dečec jer po sliki vidim da si tu negde di i ja po letima HI).

Moj OSOBNI stav je da bi tajnica (koja se vodi kao djelatnik HRS-a) MORALA (v jutro dok pije kavu prvih pola sata svog radnog vremena) pogledati podrubrike u rubrici HRS i ako ima kakovih pitanja vezano na rad HRS-a i službi unutar njega (npr. pitanje kad će časopis?) odgovoriti na pitanja ako zna odgovor a ako ne objaviti svekolikom radiamatersku članstvu da će pitanje proslijediti na IO krovne nam organizacije i nakon slijedećeg saziva obznaniti odgovor (ne moramo mi čekati verifikaciju zapisnika jer zaključci postaju pravovaljani glasovanjem na sjednicama IO; ako sam u krivu nek me neko ispravi jer nisam pročital akte HRS-a). TAJNIK/CA je onaj koji drži konce u svojim rukama što se tiče provedbenog djela svega onoga što zaključi IO (ako IO veli da časopis izlazi svaki drugi mjesec onda ona ugovara termine sa štamparijom i druka UREDNIKA di su materijali).

pak baljezgam al tak je to (ja plačam punu članarinu jer sam HAMpatriot i još sam i ženu učlanil v radio klub; nek i ona plača članarinu makar samo klubu-veli da nije ona za te čire čare na stanici al joj je lepo dok se najdemo s familijama pa malo roštiljimo i družimo se)

pozdrav svima i ni9kaj za zamerititi,

Saša, 9A3AG z Ludbrega (vele da je to navodno centar sveta

9A6JRZ

Citat: 9a3ag  u 13. Studeni 2007, 15:40:38
Je, istina je kaj veliš, ne poznamo se (bum se jenput javil kad pem v KC pa da se upoznamo; ispričavam se na onome dečec jer po sliki vidim da si tu negde di i ja po letima HI).

Moj OSOBNI stav je da bi tajnica (koja se vodi kao djelatnik HRS-a) MORALA (v jutro dok pije kavu prvih pola sata svog radnog vremena) pogledati podrubrike u rubrici HRS i ako ima kakovih pitanja vezano na rad HRS-a i službi unutar njega (npr. pitanje kad će časopis?) odgovoriti na pitanja ako zna odgovor a ako ne objaviti svekolikom radiamatersku članstvu da će pitanje proslijediti na IO krovne nam organizacije i nakon slijedećeg saziva obznaniti odgovor (ne moramo mi čekati verifikaciju zapisnika jer zaključci postaju pravovaljani glasovanjem na sjednicama IO; ako sam u krivu nek me neko ispravi jer nisam pročital akte HRS-a). TAJNIK/CA je onaj koji drži konce u svojim rukama što se tiče provedbenog djela svega onoga što zaključi IO (ako IO veli da časopis izlazi svaki drugi mjesec onda ona ugovara termine sa štamparijom i druka UREDNIKA di su materijali).

pak baljezgam al tak je to (ja plačam punu članarinu jer sam HAMpatriot i još sam i ženu učlanil v radio klub; nek i ona plača članarinu makar samo klubu-veli da nije ona za te čire čare na stanici al joj je lepo dok se najdemo s familijama pa malo roštiljimo i družimo se)

pozdrav svima i ni9kaj za zamerititi,

Saša, 9A3AG z Ludbrega (vele da je to navodno centar sveta
Slažem se s tobom oko posla tajnice. Neprimjetna je, ali radi. Bitno je da ona ima preporuke i reference (a to što je lane položila je najmanji problem). Kašnjenje časopisa ima i neku pozadinu (mislim da ima veze sa hrvatskim jalom :) ). Sigurno da ima i članaka od kolega radioamatera, ali su vjerojatno nisu svi za objavu u časopisu. Treba malo pogledati članke od 9a6kgg (Zvonka) ili npr. od 9a4zz (Mladena - on ih objavljuje u Radio-amateru) - njih navodim jer sam se samo njih sjetio po znaku.

Možemo se naći, ali vikendom (radim van Koprivnice)

73
73 de 9a6jrz

9A4OE

Vjerujem da i bez ovog foruma  tajnica ima dovoljno posla ne vidim zasto bi ona nekome odgovarala ovdje.
Imamo mi "menadjere" (mislim da se tako zovu) za pojedine segmente ovog naseg hobija (diplome, ukv, digitalne komunikacije, kv takmicenja, ukv takmicenja...ima ih jos) to su sve osobe koje bi trebale biti mjerodavne da se ocituju o pojedinim pitanjima koja se ovdje pojavljuju, a ne tajnica.
Sto se tice casopisa pogledaj zapisnik sa 33. sjednice IO tu ti je objasnjeno zasto kasni neznam mozda je i izasao novi broj nisam pretplatnik.

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4GL

Citat: 9A7WA  u 13. Studeni 2007, 14:16:13
Pitanja ima milion ali odgovora nema barem od onoga tko bi trebao dati odgovor, ako nisi primjetio neko drugi uvijek odgovara itd. Tajnik je koliko ja znam plaćena osoba i u 21 stoljeću uz svu ovu tehniku, trebala bi se pojaviti i na službenim ...

Može vic ? Zašto nitko nije predložio prošlom tajniku da odgovara pitanja na forumu u 21 stoljeću ? Zato što se nije znao služiti računalom ;D ;D ;D

Gle, pošalji prijedlog izvršnom odboru kad već oni sami nisu došli na tu ideju. Nekad je stručna služba čitala poštu na BBSu i odgovarala preko BBSa, danas to rade preko e-maila i mislim da je to u redu.

Smatram da stručna služba ne treba sudjelovati na forumu, jer je forum opterećen njima nebitnim raspravama. To bi im samo oduzelo puno vremena, bolje neka se stručna služba bavi korisnijim poslovima a ne čitanjem rasprava nas koji kad nemamo pametnija posla onda tu piskaramo.

73 de Tihomir, 9a4gl

-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A6RWF

Moj prijedlog bi bio da se u glavnom izborniku poslije rubrike Što je HRS  doda rubrika  Pitaj HRS gdje bi radioamateri postavljali razna  pitanja  a rukovodstvo HRSa (predsjednik,tajnica,clanovi IO ) davali odgovore.
Slavko
9a6rwf

9A5BEE

Pozdrav,
tamo u glavnom izborniku gdje pise Kontakt/Contact dodani su novi kontakti. Za sada postoje Tajnik, HRS i Webmaster. Nakon formiranja novog IO-a i odredjivanja managera bit ce dodani i ti kontakti tako da se moze njih direktno kontaktirati putem maila.

sil

9A6RWF

Pozdrav
Mislio sam da to bude javno i dostupno za procitat za sve amatere. Npr. netko postavi pitanje koje zanima veliku vecinu , predsjednik,tajnik  ili netko drugi odgovori i odgovor mogu procitat svi ostali zainteresirani (time bi se smanjio nepotrebno ponavljanje zanimljivih pitanja putem maila  kako je to sada ).

Slavko
9a6rwf

9A6JRZ

Pozdrav Slavko,

Imaš pravo, treba napraviti rubriku FAQ (Frequently Asked Question ili Učestalo postavljena pitanja).
73 de 9a6jrz

9A8DU

Citat: 9A7WA  u 13. Studeni 2007, 12:10:53

Nije li krajnje vrijeme da se na ovim stranicama
    pojavi tajnica i počne odgovarati na pitanja članstva
   ( ona je ipak ili bi trebala biti alfa i omega HRS-a )
   naročito što se tiče rada stručnih službi i sl. Time bi se
   naravno izbjegli i odgovori onih kojima to nije u opisu
   radnog mjesta, a znadu sve ili se svuda mjesšaju ili
   misle da su bogom dani. Eto prijedlog je tu, pa da
   čujemo mišljenja.

73   de    9A7WA
??? Ija bih moju susjedu,pitao da mi bude tajnica,ali moram biti siguran, da je svekoliko RA pučanstvo, sa foruma nebi prozivalo , tražilo da se svakom na osob očituje.73 Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???