• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Godišnjica

Autor 9A2NA, 01. Studeni 2007, 21:51:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Ako ja znam čitati, onda se radi o 1.000 kn za rad, a ne za sve ostalo. Šta, po vašem bi i poštarina trebala biti uračunata u tu naknadu?
E, što se očekuju čuda u tjedan dana!

73 de 9a2d

9A6JRZ

Citat: 9a2d  u 12. Prosinac 2007, 21:24:09
Ako ja znam čitati, onda se radi o 1.000 kn za rad, a ne za sve ostalo. ...

Pa valjda je tako. Jer bi se u protivnom moglo dogoditi da preračunom u satnicu iznos bude smješan. To je odgovoran posao. Svaka čas Marinku za dešifriranje rukopisa i što na pravo mjesto upućuje QSL karte s nepotpunim znakom
9A06P - 9A0BP
9A07P - 9A7P

ima još primjera za ove znakove, ali se sada ne mogu sjetiti.

Tko god se uhvati ovoga posla je vrijedan poštovanja
73 de 9a6jrz

9A2KL

Kefa, ajde da napravimo kalkulaciju.

1. Najam jedne sobe i to povelike mjesecno               = ??
2. Gorivo za odlazak u savez po vrece i kutije             = ??
3. Razvrstavanje dolaznih i pakiranje odlaznih karata = ??
4. Prijevoz karata na postu 3 x u godini                       =??
5. Prijevoz karata u Kraljevicu                                      = ??
6. Prijevoz karata na na ZRS                                        =??
7 Rad na razvrstavanju i pakiranju i slanju                  =??
UKUPNO                                                               = 12000,00 kn
Smijesno zar ne. To cak nebi ni neki gladni penzic mogao uzeti za raditi.
Nekad je u Savezu bila prostorija u kojoj se to radilo. Cak je bila i zenska koja je to uredno slagala. Zaposlena na ugovor o djelu. Zar nebi to bilo jednostavnije opet nekoga zaposliti da to lijepo radi u prostoriji saveza i znalo bi se kako se to radi.
Po ovakvom odnosu posla i cjene ponudjene to moze samo neki zagrizeni ljubitelj qsl-ki raditi. Kapa dolje Marinku. Gdje su sada oni dalmosi koji su se javljali za vodjenje qsl bureaua. Jedan po jedan molim.
73's de Leon 9A9L

9A2JG

Nadam se da Vam je sv. Luce donila naranču i orahe  u bičvu.
Sve ste lijepo napisali, samo bez zaključka. Spomenuta prostorija još postoji u zgradi Narodne tehnike u Dalmatinskoj 12 ! Izgleda da ste svi suglasni da je tisuću kuna malo (samo) za  rad, čime ste potvrdili moje postavke.
Leone, vidim da te smisao za šalu nije napustio ni u ovo predblagdansko vrijeme ; pa i budala zna da se niko sa otoka (za ikoju naknadu za rad) ne može natjecati za tu dužnost, priječi nas prometna izoliranost, komunikacijska daljina i jako povećani troškovi. Ukratko, bila bi skuplja pita no tepsija.
Da je pameti u HZTK, ako je volja za disperziranjem iz Zagreba (što ponavljam, nije nužno, niti iko zaziva), moj matični klub u Splitu zjapi prazan, a jedini je u Hrvatskoj (građevinski i organizacijski) građen za tu namjenu...
Ali to je priča o "pijanim Amerikancima" ili "bahatim Englezima", koju smo se naslušali u prošlom sustavu, ne moramo nužno i ovdje.
Za kraj, slušam jutros vijesti u 0700, HSS u pregovorima s HDZ-om traži moratorij na prodaju poljoprivrednog zemljišta POSLIJE ulaska u EU na rok od 12 godina. Kamo lijepe sreće da su uveli i moratorij na promjenu korisnika prostorija radio klubova u Hrvatskoj, na istim načelima!

73, Koki 9A2JG

P.S. Zašto bi se rad penzića u startu trebao manje platiti, a svi znamo da to vrijedi kudikamo više? Da ih nismo nepravedno (kao kategoriju) stavili u ovaj kontekst?
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 13. Prosinac 2007, 07:45:56
P.S. Zašto bi se rad penzića u startu trebao manje platiti, a svi znamo da to vrijedi kudikamo više? Da ih nismo nepravedno (kao kategoriju) stavili u ovaj kontekst?
Ja sam spomenuo umirovljenike, stoga evo moga objašnjenja.
Svima je to malo, ali jedino umirovljenicima na mirovinu od 1200-1300 kn to izgleda kao dodatni prihod (ne uzimajući u obzir količinu posla).
Ja ih nisam htio staviti u takav kontekst (nisam htio biti dvosmislen).
Nisam primjetio da je netko napisao da bi umirovljenike trebalo u startu manje platiti.

73 de 9a6jrz Zoran
73 de 9a6jrz

9A7WA

Ne morate se sekirat, ponuda će garant biti i to više nego
  što mislite. Ako redovno svaki dan dva do tri sata radite na
  Qsl kartama, nema toga što se ne da složit, a onda i poslat
  te vodit statistiku i liberalizirat toliko da ako netko hoće i
  jednu qsl ako je ima, nema problema, nek plati HRS-u i dobiće
  je.Napominjem pismo tipizirano je još uvijek do 20 gr. 2,30
  kuna a i zračne kuverte, zaštitne su od kunu i pol pa na više.
      Nadalje i dalje smatram da je 9A3JB jako dobro obavio
  posao do sada, osim ove rupe ljeto, jesen 2007, komentar
  svako ima žutu minutu, ali u globalu je to sigurno O.K.
      Dakle moja ponuda ide u slučaju da Marinko to isključivo
  ne želi više obavljati, u obrnutom slučaju neka se smatra kao
  da ponude nije ni bilo i to će biti naznačeno.
      Ponavljam, iznenadićete se koliko će ponuda biti, to je moje
  mišljenje i nadam se da će I.O. imati prilike birati.
      Cijenu neću komentirati, jer se to radi ne za onih tisuću
  kuna , nego iz ljubavi prema hobiju, ako pak treba totalno
  profesionalizirati biro, onda je bolje ako postoji prostorija u
  zgradi, platit adekvatno profesionalca koji će raditi samo to
  ako je to naravno moguće, a ne kao prošla vlada, štedit na
  birou i kako smo čuli na nekim stavkama premašit planirano
  i za više od sto posto.
       Eto to su moja razmišljanja o qsl birou.

73   de   9A7WA

9A2JG

Zorane, nisam ja tebe prozivao, zato jer si ti to napisao. To sam naveo kao (maltene , uvriježenu) praksu zadnjih 15 g. u hrvatskom društvu, pod geslom "to će penzići, njima je svaka kuna dobro došla". To vrijeđa, a to i znam, jer imam majku, sestru i suprugu penziće, i znam njihova (a i ostala penzionerska) razmišljanja.

To je rad, koji se doduše ne može raditi bez ljubavi prema RA pokretu, ali koji ima i svoju cijenu.

Ne bi htio biti grub prema onim segmentima članstva koje QSL-ke ne interesiraju, ali gledajući iskreno "do kosti", to nam je većini jedina (ili možda 95%) spona sa HRS-om.
O tome da je u klubu mini-hamfest kad dođu karte, i kad klupski manager da svakome svoje, do kasno u noć, to se ne da opisati, i nema cijene. Razumijem one koji to nikada nisu ni okusili, misle da ja pišem gluposti, i shvaćam ih.

Iz svega navedenoga (ne mene, nego sveukupnog članstva) je razvidno da funkcioniranje QSL biroa jedne zemlje označava odgovarajući image na svjetskom RA nebu, uz puno drugih faktora, ma koliko mi šutjeli o tome.

73, Koki 9A2JG

9A6JRZ

Citat: 9A2JG  u 13. Prosinac 2007, 13:10:29
Zorane, nisam ja tebe prozivao, zato jer si ti to napisao. To sam naveo kao (maltene , uvriježenu) praksu zadnjih 15 g. u hrvatskom društvu, pod geslom "to će penzići, njima je svaka kuna dobro došla". To vrijeđa, a to i znam, jer imam majku, sestru i suprugu penziće, i znam njihova (a i ostala penzionerska) razmišljanja.
Nisam se osjetio povrijeđenim, niti sam htio nekoga povrijediti (umirovljenike), samo sam htio malo pojasniti da ne bi od toga napravili temu koja će se povlačiti danima.

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A8DU

Citat: 9A7YY  u 12. Prosinac 2007, 20:52:31
Citat: 9a4oe  u 12. Prosinac 2007, 16:37:12

Ja nigdje i nikad nisam izjavio da sam protiv slanja i primanja qsl karata kao sto mi imputira Branko. Neznam zasto ponovo potezes to pitanje? Ovdje se govori o naknadi  i obimu posla koji zahtjeva rad qsl menadjera.

Je mi lako otližemo s teme.

Ništa ti Damire ne imputiram niti mi je to namjera.

Međutim znakovit je tvoj sig.

Citat: 9a4oe  u 12. Prosinac 2007, 16:37:12

73 Damir
http://www.eqsl.cc

Ako sam ga krivo protumačio ispričavam se.

A ako me pamćenje dobro služi tema je bila o qsl birou a ne o qsl manageru.

Zašto svi sve shvaćaju osobno  ???
;)
Pozdrav Branko,vidiš čim me nema,odmah nered.
73 Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7YY

Citat: 9A8DU  u 13. Prosinac 2007, 20:51:46

To ti je moj Drago kreativni nered, nije zabrinjavajuće.
Kad postane kritično, javiti ću ti, ne brini.

Nego, kako susjeda?

9A2JG

" Uto šerif dolazi, on će pravdu da podijeli"...
Onu, jučer prispjelu, kovertu se moj Branko mislim poslati tvom Odjelu za tehnologiju rada HP-a u Zagreb. Ti poslao (žig na koverti) 7.12. , meni stiglo 13. ! Ali neka, u kreativnom neredu je sve (osim verbalnog delikta i fizičkog nasrtaja) dopušteno.
Čujen da se opet može vraćat oružje i minsko-eksplozivna sredstva bez sankcija. Ne moraš reć ni ime. Osin ako ti ga već ne znaju.
Plus dva je, ka u Zagrebu minus deset.

73, Koki 9A2JG

9A6XX

Citat:Pa valjda je tako. Jer bi se u protivnom moglo dogoditi da preračunom u satnicu iznos bude smješan. To je odgovoran posao. Svaka čas Marinku za dešifriranje rukopisa i što na pravo mjesto upućuje QSL karte s nepotpunim znakom
9A06P - 9A0BP
9A07P - 9A7P

ako se ne varam 9A07P postoji, i nema veze sa 9A7P. Znam da je operatorica at 9A07P ostala zbunjena kad joj se javio 9A7P. heheh

9A6BND

Citat: 9A2JG  u 14. Prosinac 2007, 07:43:01
" Uto šerif dolazi, on će pravdu da podijeli"...
Onu, jučer prispjelu, kovertu se moj Branko mislim poslati tvom Odjelu za tehnologiju rada HP-a u Zagreb. Ti poslao (žig na koverti) 7.12. , meni stiglo 13. ! +73, Koki 9A2JG

Nemoj ti meni poslano - primljeno. O tome sam ti pisao u treći misec. Ako ne viruješ, evo ti pa čitaj  :)

Citat:« Odgovor #6 : Oľujak 13, 2007, 21:56:16 »   

--------------------------------------------------------------------------------

Citat: "9a2jg"

Samo mi još nije jasno kako mi dođe u Bol pismo od Mađara za tri dana, a od mene u Milnu (na Braču) četiri.

A onda ti ja odgovaram

Evo ovako:

Prvi dan: Budimpešta - Zagreb
Drugi dan: Zagreb - Split
Treći dan: Split - Bol

a onda

Prvi dan: Bol - Split
Drugi dan: Bura (trajekt nije plovio)
Treći dan: Split - Milna (poštar nije zatekao Ivu doma)
Četvrti dan: Ivo našao jučerašnju obavijest pa je sačekao poštara.

Ako ti ni sad nije jasno onda nam nema druge nego temeljito razmotriti "tekuću problematiku".

Brojimo sva jidra i bile vapore
Prolazidu dani uz bure i juga
Škrta zemja daje sve ono ča more
Život je na škoju i radost i tuga

"Bodulska balada"
ijep pozdrav
                  Branko 9A7YY
                    ex 9A6BND

Najgori dan DX-anja je neusporedivo bolji od najboljeg dana provedenog na poslu

9A6BND

Prijašnji post sam pisao s posla, nemam pojma kako je postano s mojim starim znakom, jer sam urednno logiran na forum kao 9A7YY.
ijep pozdrav
                  Branko 9A7YY
                    ex 9A6BND

Najgori dan DX-anja je neusporedivo bolji od najboljeg dana provedenog na poslu

9A8DU

Citat: 9A7YY  u 13. Prosinac 2007, 23:45:02
Citat: 9A8DU  u 13. Prosinac 2007, 20:51:46

To ti je moj Drago kreativni nered, nije zabrinjavajuće.
Kad postane kritično, javiti ću ti, ne brini.

Nego, kako susjeda?
:'( :'( :'(
Suze liju plave oči.
73 Drago 9a8du( Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???