• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A73AA

Autor 9A2JG, 24. Rujan 2007, 08:45:47

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

Ranko, nadam se da i ti nečeš zamjeriti na par (iskrenih)rečenica.

Ti sve lijepo opisa u vezi znaka 4O60BH, samo da bi RA javnost bila u cijelosti informirana, evo dvije digresije.
Ja sam bio jedan od onih koji su ga zvali i dozvali na 3,7 (i poslije na 14 CW). Mi izmijenjasmo raporte i završismo vezu, kad vidim da on nekim stanicama daje neke brojeve, i spominje neko izvlačenje nagrada. Kad je učinio prvu malu pauzu, a na frekvenciji je bilo dosta stanica iz Dalmacije ja upita šta su mu ti brojevi. Neko (bez da dadne znak, a pretpostavljam samo ko je) mi reče : Ol ne vidiš da te brojeve daje samo Srbima i Crnogorcima, a ostalima ništa. Poslije ja malo posluša, kad stvarno tako.
E sad vidiš, u zaglavlju amblema moga matičnoga kluba stoji (od 1946.g) friendship & peace, pod tim smo geslom i Tom i ja odrasli i školovali se ( u RA smislu), a sad dođe neki Marti, i na (trusno) područje izmučeno i iscrpljeno podjelama u zadnjih stotinjak godina, on stvara nove podjele. Mislim da nije u redu, ni amaterski.
Ja mu posla QSL za te dvije veze, do danas ništa.
E sad neka razmišlja onaj, ili ono (tijelo), koji mu je dao poseban pozivni znak (valjda, u što ne sumnjam) u najboljoj namjeri.

U dugim zimskim noćima, mi na repetitorima prebiremo svježa sjećanja, i najčešća je tema QSL-ke, ko je dobio, ko nije, ko ne šalje itd. Svi su jednoglasni da bi i državni organ i nacionalni Savez trebao zabraniti strancu da ponovo dođe i radi u našu zemlju ako nije poslao karte ni iz prethodnih godina. Pretpostavljam da i ostali istinski RA tako razmišljaju, bez obzira jesu li iz zemalja stvorenih od bivše YU, ili iz trećih.

I da bi informacija bila kompletna, jedan kolega iz Splita mi nakon nekoliko mjeseci potvrdi (sa svoje točke gledišta)ovu kompletnu priču, samo sa jednom malom razlikom. On mi se šeretski nasmija i reče : E, ali ja sam dobio broj! Kako, upita ga ja? Zvao sam ga na njegovom materinjem jeziku, pa se naš Marti smeo, i dao mi broj!
Sad sam ocijeni da li je ovo za plakat , ili za se smijat.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

N5CRO

x
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A6AA

Citat: 9A2JG  u 25. Rujan 2007, 05:43:56
... Svi su jednoglasni da bi i državni organ i nacionalni Savez trebao zabraniti strancu da ponovo dođe i radi u našu zemlju ako nije poslao karte ni iz prethodnih godina. Pretpostavljam da i ostali istinski RA tako razmišljaju, bez obzira jesu li iz zemalja stvorenih od bivše YU, ili iz trećih...

Jedna od većih besmislica.

9A6AA
istinski radioamater
"DX never sleeps..."

9A2JK

QSL za 4O60BH via OH2BN

Primljena davno!

73,
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JG

Martine poslo baš tamo, dobio nisam.

Neću se osvrtati na nesuvisle postove onih koji misle da su oni jedino u pravu.

U zadnjih par godina smo sijaset puta pisali da je izmjena QSL karte, i , samim time, njezin primitak, završetak veze.
Svi ti, koji ne šalju, nisu u vezi rekli da ih ne zanima izmjena karata, ili da neće poslat. Naprotiv, o tome ni riječi. Znači, nije pošteno.
U zadnje dvije godine, u cca 8000 veza , tri ili četiri su mi rekli da ne očekujem kartu, desetak mi je reklo da ide kao eqsl, i još pet šest kao LotW. Dva i po promila! Šta je do sada stiglo, to je na njihovu dušu.
Ja nisam nikome dužan, jer uvijek šaljem prvi, kako via biro, tako i direkte. Meni jesu, između ostalog i neki od onih koji se javljaju.
Pa bilo istinski, ili izistinski.

73, Koki 9A2JG 

9A4QV

Koki and the rest of the world  ;D, dobro jutro

Opet skretanje sa teme, i pilaona po qsl-kama, a ja sam mislio da smo tu temu vec odavno rijesili. Neki prijasnji zaključci:

-postoje oni koji ne salju qsl-ke
-postoje oni koji salju qsl-ke
-postoje oni koji nemogu spavati jer sanjaju qsl-ke
- i postoje oni koji qsl-ke spaljuju

- statistika je egzaktna znanost
- statistika ne laze
- iz statistike koju su podastrijeli oni koji nemogu spavati vidljivo je da kroz xx godina rada i stvaralaštva od 100% poslanih karata primljeno cca 30%
- to znaci da su 70% onih koji ne salju karte u vecini
- to ne znaci da je tih 70% maliciozno za nas hobi
- qsl-ka nije bit naseg hobija
- sa qsl-kama ne pocinje i ne zavrsava zivot
- tvrdnja da je qso zavrsena sa primljenom qsl-kom moze se poistovjetiti sa grafitom gdje na zidu piše p.... pa opet niko ne j... zid
- radioamatere u nasem hobiju i inace u zivotu ne treba selektirati po ničemu pa tako i po onima koji salju i nesalju karte.

evo dosta, ali bilo je jos izlučujućih zaključaka, ali kako sam rekao skrenuli smo s teme,
a ja još nisam doznao ko izdaje te pozivne znakove (imeno i prezimenom)

QV

9A2JG

Sve Adame lijepo pišeš osim, između ostalog, samoizvodivog, zaključka da tih 70% amaterske populacije nije iskreno (osim ona dva i po promila). Sa neiskrenim ne možeš sklopiti ni friendship , a Boga mi , ni peace.
Ako bi ijednog DX-era što i zanimalo osim QSL-ki i nekih diploma, to bi bilo čudno.
Pođi malo na pregled rada CRO stanica koji su radili 3B7C, i vidi prikazanih sto stanica. Doći češ do sijaset zaključaka, a svaki od njih je konopčić za otvoriti Pandorinu kutiju.
Onda češ naglo shvatiti koliko nas malo ima, i kako reprezentiramo Hrvatsku na opsezima.
Na tvoje pitanje će ti, ipak, morati dati odgovor neko informiraniji od mene.

73, Koki 9A2JG

P.S. 1009 nije jutro, nego debeli dan, za one koji se već naradiše, i vrijeme za marendu, HI!

YT6A

Koki pozdrav,

nemam nikakvu namjeru siriti temu, samo par opaski.

Prosto mi je zasmetalo da amateri sami sebi udaraju ogranicenja, generalno, u doba kada su skoro sve drzavne administracije evoluirale i imaju pozitivan odnos. Kazem, generalno i principijelno, ne ulazeci u neke Vase lokalne principijelne teme.

Martti?? Njemu neko moze reci da je ovakav i onakav,ali reci da ne salje karte je smjesno. Paranoja oko selekcije stanica kojima je davao QBH broj za lutriju, kojoj sam bio prisutan sa ostalim gostima je vrlo uocljiva kod tebe i nema smisla da trosimo vreme na to. QBH broj, da budes informisan, njegovo znacenje i ostalo Martti je objavio na WEBu i fora mu je bila bas super. Imas tamo i spisak dobitnika, pa mozda nadjes potvrdu za tvoju teoriju zavjere, a mozda je sam i opovrgnes?

Puno pozdrava iz suncanog Herceg Novog gdje se gaji HAM radio bez granica. Mi volimo i one koji nas mrze...

Ranko
Ranko Boca - 4O3A, KO3A, 5B4AGD

N5CRO

.
73,Josip  N5CRO

Laissez Le Bon Temps Roulez

9A2JG

Ranko nigdje ne možeš pročitati da sam ja napisao da Marti ne šalje karte. To je ipak trajan oblik glagola. Samo sam napisao da nisam dobio odgovor za QSL kartu 4O60BH poslatu na OH2BN.
Ostalo neću komentirati na forumu, možda nekad u osobnom kontaktu.
Eto, ispalo da je svugdje bolje nego ovdje. Neka Vas. Sretno!

73, Koki 9A2JG

P.S. Je, toliko te mrzim da sam ti odma posla kartu za vezu od 18.3. o.g. u 1028 na 14 CW!  Kako ti mene voliš, onda neću ni pitat jesi li ti meni posla.

9A3QN

Citat: 9a2d  u 24. Rujan 2007, 15:42:22
Što se tiče 9A8 prefiksa, to je duga priča. Da skratim, učinjeno je samo radi toga (to je na dušu ovoj novoj, tj. odlazećoj komisiji) da se zadrži ekskluzivitet ekipe 9A8RR, kojoj sam odbio izdati jednoslovčani sufiks, jer ti sufiksi su, ipak, dio našeg nacionalnog bogatstva i kada bi ih počeli izdavati strancima brzo bi mi nosili gaće na štapu.

Ovaj dio mi je bas zanimljiv. Naime, administracije zemalja u kojima trajnije boravi i znatno veci broj stranaca nego u 9A cesto se ne boje ovako neceg. Nego, aj'mo malo racunati. Pitanje je koliko bi stranaca trebalo dobiti 9A8 znakove a da bi se fond istrosio.

Engleska abeceda ima 26 slova (A-Z). Sa jednim slovom mozemo, dakle, imati 26 znakova. Sa 2 slova: 26 * 26 znakova. Troslovnih, pak, znakova moze biti: 26 * 26 * 26.
Sveukupno: 26 (1 + 26 + 26*26) = 18278

Blago nama ako se 18 tisuca stranaca radio-amatera odluci useliti u Hrvatsku. ;-)

73
Kristijan
9A3QN

9A3OW

9A73AA
;D
Tomu ćestitam jubilej i želim da ga sretnem makar sa 9A100AA

Živeli i neka je sa srećom.!

DAmir , 9a3ow

DynoSauryPaketa
DAmir , 9A3OW
JN85FV - Vrbovec

9A2D

Kristijane, da si malo bolje pročitao, vidio bi da govorim o izdavanju jednoslovčanih sufiksa, kojih ima 260, a trećina ih je podijeljena.

73 de 9a2d

9A2JG

Kako su ovi mjeseci puni obljetnica, nije zgorega podsjetiti se.
Danas mjesec dana, 26.listopada 1991. 114.br.HV potpomognuta dijelovima makarske brigade išla je braniti hrvatski jug, rejon Čepikuće. Napadači su bili crnogorski rezervisti i dobrovoljci koji su išli "oslobodit" dubrovačko primorje od 30.000 ustaša. Hvala dragom Bogu da smo većina ostali živi, pa osim mene to može posvjedočit golemi broj ljudi.

Samo pet mjeseci prije, moja je kćer sa svojim osmim razredom osnovne škole u Bolu, išla na školsku ekskurziju na crnogorsko primorje, i svoj boravak su započeli baš u Herceg Novom. To je bilo devet mjeseci poslije balvana.
Koja smo mi bili naiva.

Kad je oslobođeno dubrovačko primorje i Konavle, došao sam tamo i stislo mi se grlo kad sam vidio razmjere devastiranja. Jedan pored mene je pitao : Koje su zvijeri ovo mogle učiniti?
Drugi mu odgovori : Nisu brale zvijeri, nego neljudi.

E sada, po tebi, Vi ste izvor altruizma u jugoistočnoj Europi, Vi širite prosvijećenost i široke obzore, a mi smo eto zatucani Balkanci, leglo mržnje komplota, urota, režiseri horora i teorija zavjere.

Sinoć su mi bili u posjeti četvero ljudi iz kontinentalne Hrvatske, svi dragovoljci Domovinskog rata, i vidi vraže, svi (ko više, ko manje) bili na južnom bojištu. Tvoja je sreća što se oni ne javljaju na ovom forumu, a mogli bi.

Ovu proteklu zimu se hrvatska javnost listom digla protiv odluke hrvatske vlade da Crnoj gori pokloni (na njenom putu ka EU) prevedenu kompletnu legislativu na hrvatski jezik, vrijednu oko 30 miljuna kuna.
Vidim ja da ćemo Vam morat poslat i par knjiga iz Domovinskog rata, pa da pročitate ko je bio agresor, a ko se branio.

I na kraju ponoviću, na žalost već previše upotrebljavanu rečenicu,
Oprostili Vam jesmo, ali zaboraviti nećemo nikada.

73, Koki 9A2JG

9A1UN

kakve sve ovo veze sad ima sa temom i nasim hobiem?? definitivno fale moderatori za teme na forumu.