• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

FT-950

Autor 9A2D, 29. Kolovoz 2007, 21:18:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Reni, pa nije vrag da si ti onaj kapitalac od prije neki dan sa preko 4 promila pa su ti vozačku oduzeli doživotno ?! (HI)

Činjenica je da Japanezi vrlo lako mogu proizvesti uređaj koji radi i na 70 MHz ali očito je da im to trenutno nije zanimljivo tržište. Do tada, snađi se druže (transverteri, modifikacije i sl.).

73 de 9a2d

9A2TK

Evo ga u punoj velićini, uživajte...

9A2TK, Tom
Najte kaj zameriti !!!

9A2D

Danas mi je simpatična gospođa Jožica iz KRON-TELEKOM (S5) javila da će za oko mjesec dana imati u prodaji i ovaj uređaj. Sada je pravo vrijeme da počnete obrađivati svoje XYL-ke za poklončić za Božić. Ne zna cijenu, ali ja računam da bi on mogao kod njih (s PDV, tj. DDV) biti oko 1.500 €. Skinuo sam manuel i sve mi se čini da je to FT2000 u malom što se tiče prijemnika, jer ima gotovo sve filtre kao i ovaj. Nema samo drugi prijemnik.

73 de 9a2d

9A3BCL

pogledati

funkelektronik.at

pa tamo na Neuheiten!!

dolazi u prosincu, za 1389 ojera!

ko voli, naprijed

firma je u Grazu

73
9a3bcl

9A2D

Evo ga i u WIMO http://www.wimo.de/framesetp_e.html
cijena sitnica 1.500 €. QRX, za 3 mjeseca će biti 100 a za 6 mjeseci 200 € niža cijena.

73 de 9a2d

9A4CD

Daj ga Kefa više kupi da pređemo s teorije na praksu.

;D ;D ;D

73's
Igor
9A4CD

9A2D

Igore, pa opasno razmišljam o tome. Sinoć sam očistio čizme, pa ništa. Slijedeći adut mi dolazi za Božić a ako on zezne stvar već sam sa OH9 boysima razvio strategiju (možda ona Leonova ekipa Djed Mraz i Snjeguljica). Zeko mi je jocker na godinu.
To je sigurno dobar uređaj a ako ga netko nabavi volio bih da da svoj komentar.

73 de 9a2d

9A6R

I meni se sviđa.Doduše 2000 mi je malo draži ali Bože moj i ovaj bi dobro došao u PPS-u,hi.
Šteta što nisam mali,danas bi mi ga donio Sveti Nikola pod bor.šmrc šmrc

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

VE3ZIK

Bogme, lijep je.

:)

Ja bih isto da mi krasi PPS. Uh, dilema izmedju IC 7400 i FT 950 :).

Na zalost, za sad nijedan, moj IC738 gura vise nego dobro :).
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A6KGT

Nisam toliko bogat, da kupujem tako jeftino..... ;D

73 de Toni / 9A6KGT
CW iliti A1A nije za mlakonje!!!!
A1A iliti CW nije za mlakonje!!!!
UPSsss, to sam već rekao...., al' nema veze, bez antene,hehehee
p.s.
spoznao već od SINCE iliti od DAVNE 1987, a rođen tek 1974

7S7V

U decembarskom broju QTC-a (SM radio-amaterski casopis) imaju testovi i brojke 30-tak uredjaja. Inace clanak je napisao Wolfgang Schwarz, DK9VZ, naslov OPTIMALNI RADIO.

FT-950 nema, ali za ICOM 7400 i ICOM 756PRO kaze da imaju istu izvedbu prijemnika sa losim BDR-om, tako da nisu namjenjeni za conteste.

FT-450 (mali brat od FT-950) ima dosta dobre vrijednosti tako da autor ocekuje s nestrpljenjem vrijednosti od FT-950 koji ima dosta od FT-2000 i FT-9000.

Zato Zik, zaboravi ICOM...

9A6XX

jako zanimljiv članak mada bi bilo super vidjeti i novija mjerenja za recimo TS850, FT1000D koji su bili superiorni na 20 KHz...

Yaesu se okrenuo čak i testiranju na 2 KHz, pare su očito u contest masi, tak da ljubitelji šminkerskijih Kenwooda i ICOMa mogu zaboraviti na vrhunsko contestiranje ak ovi i dalje budu razvijali uređaje za radne dane...

Ružno je valjda IN. K2 se i dalje jako dobro drži, a još ružniji Orioni imaju također jako lijepe brojke  ;D

73,
Hrle - 9A6XX

n1yu

Ja sam 1970-ih pravio KV primopredajnike sa MF od 9 MHz i 23 dBm diodnim mesacem.  Vecni problemi sa simetricnim frekvencijama i ne daj Boze signalom na MF koji bi potpuno zagusio RX.  Kod SDR je euforija nesto duze trajala dok neko nije pokusao raditi M/M sa potunim otkazivanjem RX.  Rezultate merenja treba razumeti u fizickom smislu jer su u protivnom slicni statistickim podacima.  Collins je davno znao, da prva MF treba biti bar tri puta visa od najvise primane ucestanosti pa je radio sa 109 MHz filterima.  Probleme sa losim vojnim TX sa preteranom pobudom krivdom prenosimo na RX.  TX IMD su oko -30 dB i njih cemo cuti pri jakim signalima mnogo prije nego IMD RX za koji je potreban bar jos jedan jak signal.  Takav slucaj sam dozivo samo jedanputa u Silicijskoj dolini za vreme WRTC-1996.  SSB pile-up na K1B ili 3V8BB se jednako prima sa 15 kHz ili 3 kHz prvim filtrom.  WWYC S52X odnedavna prodaje INRAD FT1K filter :-)
Sirokopojasni TX sum sam ovog puta izostavio jer on vise poteskoca stvara na UKV.  Meni je ipak zagorcao zivot IC-706 u SO2R QRP na 21 MHz.  Nazalost nemam 500 m prostora za antene.  FT-950 je predvidjen za ARRL test.

9A4ZM

Ne divanim baš dobro švedski, ali na sreću, za tabelu u prilogu mi ne treba prevod :

http://www.lra.se/artikel_om_test/test_qtc_12.pdf

73 de Maki

n1yu

http://dk9vz.com/rx.htm ima celu pricu na nemackom, a stric Google pomaze sa engleskim.