• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Vox populi

Autor 9A2JG, 20. Kolovoz 2007, 15:50:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

n1yu

Kristijane, hrvatska rjesenja su uvijek bolja od srpskih pa ocekujem format 9A radio dozvole manji od kreditne kartice!  Ponekad se prihvacaju njemacka rjesenja.  Polako ce Engleska i Americka samo dok postanu to zemlje proleterske...

a)      antenski dijagram zračenja – horizontalni i vertikalni dijagram zračenja antenskog sustava s naznačenim maksimalnim dobitkom i označenim mogućim smjerovima maksimalnog zračenja;

Ovo je HAT zahtjev za 1-30 MHz podrucje.  Ukoliko imam rezonantni L/2 dipol za 7 MHz, onda ce njegov maksimalni dobitak od 3 dBd biti na 18 MHz gde se ponasa kao Extended Double Zepp.  Naravno je dijagram zracenja razlicit u odnosu na poluvalovni dipol.  Nobelovci to svakako znaju :-)

9A5ST

Manite se CBa !
73 de 9A5ST

9A2JG

Dobro si reka! Svaka ti dala, od Žitnića, do Mostara!

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A4DB

Sada sam u teškoj dilemi ne mogu nikako prepoznati o kojim
"profi" uređajima se radi....

pomagajte drugovi....

n1yu

9A2Y blog: The island Hvar belongs to ten the most beautiful islands on
the world.

Mozda je ovo tacno ali meni su nekako simpaticniji Bracani iako nisam bio na tom otoku!  Koliko se secam ST folklora, niko ne voli Soltu :-)

9A8DU

:D
Pozdrav ,svima,želim čestitati Branku ,Branko iskrene čestitke,vjerujem da je postavljanje tebe  Branko, na ovu časnu i odgovornu dužnost, radostan trenutak za svekoliko RA pučanstvo u Hrvata, pravi čovik  za ovu odgovornu dužnost, a tko bi bolje to radio od od čovika kome je Hrvatski jadran u srcu i koji poznaje, poznaje problematiku, te će uvjeren sam odlično i odgovorno obnašati dužnost, jest da ljepa naša ima tisuću i kusur otoka,te da nebi baš svatko to mogao,evo recimo moj dragi profesor se nebi tu uopće snašao, zamislite odjedamput ti silni otoci, zbog toga se vjerojatno niti predhodnik nije baš najbolje snalazio, nedostatak otoka. ljepi pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7WA

Reko sam ja da će bolest nastupiti u Vox populu, tema se
  razbolila, stvarno tu ima svega i svačega.

73   de   9A7WA

9A2JG

Je moj Mirko, populi je srednjeg roda, ali mi ovdje imamo posla sa osobama koje su pokušale zalutat u radioamaterstvo.
To bi iskusni pisci opisali kao slon u prodavaonici kristala.
I što god ih više krstiš, oni više prde. I, što reče jedan pametan, nije mi krivo što je tako, nego što se ne vidi izlaz.
Nisu zaludu rekli fratri, daj mi ga do desete godine , onda ti ga vraćan.
Ovdi mi imamo posla sa starim magarcima, koji nisu vidili ni tečaja, ni poštene škole, a tija bi bit baja. E , tu je problem! I to veliki, u možđanin.

Ali, doskočili smo mi i tome; čitaj Vox populi sutra i prikosutra.
Biće ka u onoj pridratnoj seriji Salaš u malom ritu, doboš, dobošar, i ,
Daje se na znanje! Pa ko osta, osta. Dotjeralo cara do duvara !

73, Koki 9A2JG

n1yu

Drago, meni je drag HRS IOCA razvoj sa asistentom sa otoka!  Nema smisla da jim mi kontinentalci solimo pamet. 
Moja 9A iskustva nisu bas tako skromna:  Mljet, Korcula, Vis, Hvar, Dugi otok, Rab, Pag, Krk, St. Andrija i St. Nikola!  Brac i Briuni u planu.
WW pa GB, EI, 9H, JA, KP4, K1B, KH6, 3D, T2, EA6, IT9, SV5, SV9.  Cekaju me jos CT3, EA8, HC8, VK, ZL...
Od tri S5 otoka sam posetio samo Bledski.  I naravno Bela Stena na Dunavu kod Panceva :-)

9A7YY

Citat: 9A8DU  u 19. Svibanj 2008, 18:35:56

Pozdrav ,svima,želim čestitati Branku ,Branko iskrene čestitke,

Drago moj dobri i pošteni kao što sam i sam od srca ti hvala, a susjeda ti dala. ;)

Zajedničkim ćemo mi snagama moj Drago u "svijetlu budućnost".
Uvijek dvojica znaju više nego samo jedan. Ne kaže se kod nas uzalud da čovjek i magarac uvijek znaju više od samog čovjeka.

Tebi lijepi pozdrav a susjedi kitica cvijeća.

9A7YY

9A2Y

Dobro je Saša da si se logira u ovu kasnu uru.Pogledaj postove 9a2jg i 9a4db ,pa i moje danas.Koki je za sutra i prekosutra najavio opet hrpu laži  i klevta na moj račun.Večeras nije sposoban više  za pisanje.Dokle će mo ovako dragi moj Saša????????????
    Milan 9A2Y

9A2JG

Jučer popodne san bija na jednu sahranu. 52 g. , stara cura, teška, neizlječiva bolest. Idemo za kapsilon. Marcia funebre rebumbaje, basi iz tuba probiju uši, kišica pada, žene plaču, muškima se skupilo u grlo.

Sitin se kako je nikidan Tihomir protestira kad san spomenija 4 puta 6 stopa, Tihomire moj, to je jedina pravda.

Kad se početkom drugog svj. rata na obalama Engleske počeja testirat radar, onda su ga nazvali early warning. To sada isto pokušava priučeni kuhar. Ali nema više nazad.

Ne bi ja bija ni pisa, jer nemaš kome, a ni o kome, ali su me dva događaja ponukala.
Tamo na stranici za VHF-UHF aktivnosti, čujen da su "proslavili" godišnjicu, i da je (navodno) moj prijatelj Mike reka : Kako je ovdje na ovom forumu lipo za razliku od onoga tamo!
Je moj prijatelju od davnina, lipo je, i ja van želin tako i naprid, ali , lipo van je jer smo se mi ovdje izborili za to, i još se borimo.
Ali neka, nije nan ža, zato i postoje prijatelji.

Drugi je događaj, izričaj navedenog Milana na vlastitom blogu da je Đani špija. Ja sta, pa se mislim, u Dalmaciji sve čoviku moš' reć, samo dvi stvari ne, da je rogonja, i da je špija.
Onoga rata se ženske špije šišalo na golo, pa među svit, a muške, zna se, prid zid. E sada, ovi ga zove špijon. Ako molamo, sutra će nekoga drugoga nazvat, i toj bolesti nema kraja. Zato, ljuta trava na ljutu ranu.

Kad je taj isti Milan, u žaru predizbornih promidžbenih aktivnosti prijetio ovdje na forumu magnetofonskim snimkama, mi smo se samo smijali.
Zašto? Jednostavno zato što je on bio psovač. Kako je stranica prekrajana prema aktuelnim željama ondašnjeg predsjednika, nisam htio pisati sve njegove psovke. Da biste, dragi štioci, dočarali dio njegovog folklornog izričaja dajem Vam dio monologa 10.travnja 2007. u 0908 sati LT :
" u kurcu, jeba mu ja mater, đubre jedno, govnar jedan, zagadit ću mu cilu prijemnu frekvenciju ako popizdim, GM4YMM pička materina, jedna ženska", i tako sve u tom stilu cca 10 minuta na R2, simpleksno.

Kako je svojedobno sam izjavio, on je sa svojim jatakom sam snimao, reemitirao na 3675, slao Petru u Zagreb. Šta, to samo on zna.

Raspisa se na svom blogu da je on svibnja 1992. bija na DX ekspediciji po hrvatskim otocima. Neko po otocima, neko po Gornjem Hrasnom, Cerovica, i naprid po hercegovačkom kršu, baš u to doba.

Neko, uz pomoć drugih, sakuplja DXCC, IOTA-u, prefikse, neko Gornji Vakuf, Mostar, Sarajevo, Vukovar.

Eto, napisa na blogu i da je tajnica dala novom predsjedniku nominaciju mog kluba za IO, ali da su oni "sa podsmijehom odbili". Fala ti Milane, na istinitom izričaju, upravo si zabija autogol, dostojan vratara Borote. Neko će se morat grdno pravdat.

Kad si se Milane osilio, jer si mislio da će Petar vladat vječno, tražio si poz. oznaku 9A2A. Pritiska si Stjepana kao predsjednika komisije, javno tvrdio na R2 da češ ga i dobit. Kako je Stjepan normalan čovik, on je prvo zva moga prešidenta, a on mene. Mi se usaglasili u po riči : Samo priko nas mrtvih! No passaran! E, kad si to pročita na forumu, okrenija si ploču.

Doša je i Murter, oli misliš da ja nisam vidija pojedinačno sve QSL-ke koje si donija na pregled.

Šta se tiče kluba u Hvaru, tu stvarno nisi kriv, zateka si klub bez operatora, takvoga si ga i ostavija. Ja nisam čuo 1CHL u eteru od 2001. ostali kažu ni tijekom svih devedesetih. Laž na internetu i forumu da je Vidikovac kontest lokacija radiokluba Hanibal Lucić je plasirana u pismenoj formi od Petra i tebe. Zašto? Pa valjda da bi ostala vaša "ekskluzivna" lokacija. Zato van je i tribalo "potirat" R2.

Kad sam počeja pisat ispalo je 5 stranica, skratija san maksimalno šta san moga. Za kraj, odgovor na tvoje zadnje pitanje na blogu : Ovaj , dolje potpisani , kao i svi njegovi, su bili samo tamo di su dragovoljci, u partizanima , i u ZNG, i nisu pisali peticije, nikad u životu. Da ih se sa pričuvnih položaja pošalje doma.

Kad je već Mario ovo nazva "bilježnicom Robija K" (što meni samo može bit kompliment), onda tebe, i sve ostale, moran pozdraviti baš kako bi učinija Robi K. : Za doma spremni, za dom parićani .

73, Koki 9A2JG

P.S. Čitaj i sutra.

9A8DU

;)
Pozdrav ,Koki moram ti reći,pisanje u nastavcima je prava stvar,možda jednog dana nastane i roman, moga bi ubaciti i koju fotku, sa nestrpljenjem čekam sutrašnji nastavak,uspoređujem pisanje sa mojom najdražom serijom "LUD ZBUNJEN NORMALAN",vidio sam tamo neku fotku napravljenu u nekakvoj pećini,predpostavljam da se radi o skloništu, a trenutak je snimljen u vrjeme bombardiranja, bar sudim po izražaju lica snimljenog bojovnika, a opet pitam se gdje mu je odora,a onda sve mislim možda je duboko u neprijateljskoj pozadini ,skuplja OB podatke. 73 moj Koki pošteni prepošteni kaki san u ostalom i sam.Drago 9a8du (Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A1UN

Ranojutarnji smijeh za pocetak dana... ajde da nije smjesno bilo bi zalosno
Predlazem  :-X je ovo nema veze sa ham temama. Zna se sta ide na koji forum, a ove se gluposti svakako ne uklapaju sa hamradio.hr.

:-*  :-*