• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL received...

Autor 9A3MN, 05. Lipanj 2007, 09:17:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Citat: 9A2JG  u 03. Srpanj 2012, 12:08:59
Jure, ja san svoje posla, odavno, tvoja kad dođe, dobrodošla je, zna se...

E pa kako sad ovo?

Njegova dobrodošla, a od moga kluba nije? A di su njemu požurnice i potjernice po forumu?

Opet dvostruka mjerila >:(

9A2JG

Kako je razvidno iz drugog dijela sadržaja koverte prijatelja Marka, na QSL-kama piše činjenično stanje, čovjek pošteno napisa, i nalijepi QSL tnx. QSO-i su od 28.4.o.g.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A5CY

Stigao FR i 5N na 6m (+nešto sa HF) s napomenom da mi uz FR4NT QSL vratio i moja 2USD  :o .
Za 160m stigao mi i HU2DX, 3C0E također nešto ranije, ali još čekam na HK0NA  :'(

73, 5CY

9A6R

HK0NA čekam evo danas ima 4mj. :-\
3C0E sutra 30 dana da sam poslao.
HU2DX davno stiglo.
Čeka se 6O0CW KV+6M,A35YZ,3XY1D,7O6T...itd..itd.
Sporo,na kapaljku...biće da je navala na svih. :o

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9a6c

Ja znam da qsl via buro koji put ne ide baš strelovio kako bi neki htjeli, ali ovo me isto malo ka zbunilo :D

GG

9A5CY

Oglasio se danas i VE7WY svojim QSL odgovorom za karte od VE7SV :

73, 5CY

P.S.
Je Koki, izgleda je netko u BG odlučio pospremati smeće iz podruma pa smo se sada u cijeloj 9A obradovali pravim raritetnim kartama. Čini mi se da sam u zadnjoj turi za klub zapazio kartu iz JA još iz 1978. A ovih iz 80-ih bilo je još ponešto iz drugih DXCC.  Bilo kako bilo, možemo samo zahvaliti ''spremaču'' što ih je dao na biro, umjesto da ih baci u Crnomorski sliv...

9A2JG

Blago meni, dok ima ovih šta se "staraju" o meni...
Kako ti napisa, u par navrata, na ovom forumu, u različitim kontekstima, "listajući arhivu SRH-e", prolistaj još jednom, istini (ne meni) za ljubav, pa iskopaj odluku o dodjeli znaka, i dozvolu za rad radiostanice YU2JG, pa ih skenirane objavi ovdje.

Sve drugo je podmetanje.

P.S. Ako ti to ne uradiš, u primjerenom roku, uradit ću ja, do not worry.

DJ2MX

Danas stigla SV2ASP/A  QSL.
Izgleda da je kriza stigla i do Mount Athos-a,
nema vise lijepih kolor QSL-ki  ;)
73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A2GA

Stigla nakon 2 tjedna. Prema informaciji od GI4FUM pod znakom C91JR se javljala i piratska stanica. Ja sam istu uspio odraditi na 12m.  :)
U svakom slučaju Daniel je bio u Mozambique do 10.05.2012. Ukoliko ste C91JR radili kasnije, bio je vjerojatno pirat (vidi p.s.)

73 de Boris 9A2GA

p.s. 16.03h  tražio sam još jednom Davida da provjeri točno do kojeg dana je C91JR  Daniel bio qrv jer sam pregledao PSK RX za taj datum i vidio da nisam jedini koji  ga je radio iza 10.05. David mi javlja da je Daniel bio još najmanje par dana u Mozambique i da se javljao povremeno te da te veze nisu sve u adif-u kojeg ima. Slijedi "ručno" unašanje logova za veze iza 10.05, znači ima još nade da nije bio pirat.  :) Sretno i ostalima sa potvrdama C91JR.
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A4OP

Pozdravi...
Koki ne trebaš se brinuti što se tiče pozivnog znaka YU2JG jer ga je do 1964 godine nosio moj očuh Natko Bjelčić, koji je stanovao preko puta YU2JH Zlatka u Derenčinovoj 32 na 2 katu.
Kako je on prestao s radioamaterizmom i pomalo zarazio i mene. Natko je poginuo u saobračajnoj nesreći prije 31 godinu tako da sigurno  nije koristio isti....
Pusti dušobrižnike njih uvijek ima....hi

Ostaj mi zdravo....

Oto 9A4OP

9A2JG

Hvala Oto, na toplim i iskrenim riječima.
Ne brine Kokija javno podmetanje, s podrškom HRS vlasti, to bi trebalo brinuti članstvo.
I ptice na grani pjevaju i znaju da je moja generacija dobivala kao prvi pozivni znak onaj koji ti dadnu, sa tri slova, iz serije R.
Po položenoj I klasi, i ostalim ispunjenim uvjetima, i priloženom osobnom zahtjevu, se nakon razmatranja dodjeljivao novi, najčešće sa izbačenim slovom R.
Tako su nastali znakovi 2UN, 2BW, 2TW, 2JG, 2VQ i desetine drugih.
Naravno da o svemu tome imamo dokumentaciju, kako korisnici znakova, tako i Savez !

Činjenica da moderator nije reagirao na javno podmetanje je poražavajuća za HRS. Javno je vidljivo da je osoba GG podmetala, i insinuirala da sam nelegalno koristio pozivnu oznaku YU2JG.

Svakodnevna je praksa da se njegovi tekstovi , prepuni insinuacija i podmetanja NE kažnjavaju i NE sankcioniraju.
Zašto, znaju samo onaj koji ih pripušta, nekažnjava, i njegovi naredbodavci.

Jedino nam je ufanje da neće još dugo.

Koki 9A2JG, ex YU2JG,
u Savezu Radioamatera Hrvatske od 1. rujna 1965.g.

9a6c

Citat: 9A2JG  u 05. Srpanj 2012, 18:28:03

Činjenica da moderator nije reagirao na javno podmetanje je poražavajuća za HRS. Javno je vidljivo da je osoba GG podmetala, i insinuirala da sam nelegalno koristio pozivnu oznaku YU2JG.

Koki 9A2JG, ex YU2JG,
u Savezu Radioamatera Hrvatske od 1. rujna 1965.g.

Ma kume, odakle ti ove ideje? Kakvo podmetanje, kakva ilegala? Na slici su dvije qsl karte s istom pozivnom oznakom, a fala bogu znamo kako su se one dodjeljivale u ona vremena, i ništa više. Priznat ćeš da je to kuriozitet koji se ne sreće svaki dan, a podmetanje i slične priče...
Eto, zahvaljujući Otu saznali smo više i o prvom vlasnike pozivne oznake.
Ja nikad nisam saznao tko je bio prvi YU2OO

GG

DJ2MX

Danas stigle 3CØE i 3C6A preko GDXF QSL servisa.
73, Mario DJ2MX,9A4MX,NØMX,E73DX

9A6R

Danas stigla EA8YT,70 MHz bez posredstva GDXF servisa. ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4WY

:)

P.S.      nemojte se čuditi ako vam budu falile veze...meni fale 30m i 20m CW
nisu se ljudi bez veze bunili onda... >:(
73 Kiko
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.