• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

QSL received...

Autor 9A3MN, 05. Lipanj 2007, 09:17:20

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

9A5CY

... a ovo su karte iz zadnje koverte, koja je zakasnila i stigla danas.
SRI, znam da sam dosadan, ali Vlad ima stvarno lijepe karte i grehota je ne pokazati ih.

LP, 73 de 5CY

9A9L

Malo prekicaste i presarene za moj ukus. A vjerujem i mnoge druge. No svako ima svoje zadovoljstvo
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9A5CY  u 21. Ožujak 2013, 16:59:59
...Vlad ima stvarno lijepe karte i grehota je ne pokazati ih.

LP, 73 de 5CY

Možda bi QSL-ke trebalo prikazati pojedinačno, pa bi drugačije, preglednije izgledale.
Za motiv svojih karata Vlad uzima nešto što na neki način karakterizira entitet iz kojega je radio. Na QSL-ki 9A8VB za motiv je uzeo jedan detalj koji je ugledao dok smo šetali Gornjim gradom, pa se spustili niz Tkalčićevu ulicu: neobični "štrik" za sušenje (ovdje, neobičnog) rublja zakucan na zid, te stari svježe ofarbani bicikl. Ovuda sam puno puta prolazio ne zamjećujući tu umjetničku instalaciju, no, eto, to je njemu skrenulo pozornost. Na Vladovim kartama nikada nećete naći ono što domaći žitelji smatraju za njih reprezentativno.
Moram reći da je u mnogim izborima motiva i uspio. Uvijek je u pitanju obični, nepatvoreni ljudski život.
"DX never sleeps..."

9A5BS

Na moje iznenadjenje i ja sam dobio naramak QSL-ki od Vlada... pise: EY + extra  :)
6 QSL-ki vecinom iz Afrike C91VB, ST2VB, 5Z4/UA4WHX, Z2/UA4WHX i EY8/UA4WHX (nova potvrdjena).
Skoro sam dozivio srcani udar, QSL-ke su skroz mokre!!! Tako ti je to kad ne gledas u postanski sanducic, pa prenoce uz snazan pljusak. Sreca u nesreci EY8 QSL-ka je najsacuvanija, ostale QSL-ke se suse pored drvene peci, poslije idu pod presu da se izravnaju  :( :( :(

9A6R

Ova ZL9HR nikako da stigne. >:(

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JK

Meni je ZL9HR QSL (''slikovnica'') davno stigla, čak puno prije nego Mariu, DJ2MX.  ;)
Kod slanja moje QSL-ke/traženja njegove, jednostavno sam poštovao upute na njihovoj web
stranici.

UA4WHX karte su sa zanimljivim motivima (o ukusima ne bih, posebno zato jer je moj biciklin
ljepši nego onaj na 9A8VB karti  ;) ).

Citat: 9A5CY  u 21. Ožujak 2013, 16:59:59
...
SRI, znam da sam dosadan, ali Vlad ima stvarno lijepe karte i grehota je ne pokazati ih.

LP, 73 de 5CY

Nisi dosadan. Zašto? Uvijek je lijepo vidjeti zanimljive QSL-ke.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

Držao sam se i ja uputa sa njegovih stranica. :o
Jedna veza 2 zelembaća!Da nije malo ???

73,9A6R

9A5CY

Citat:Skoro sam dozivio srcani udar, QSL-ke su skroz mokre!!! Tako ti je to kad ne gledas u postanski sanducic, pa prenoce uz snazan pljusak. Sreca u nesreci EY8 QSL-ka je najsacuvanija, ostale QSL-ke se suse pored drvene peci, poslije idu pod presu da se izravnaju ... 5BS

samo za info da sam i ja imao problem s vlažnim QSLkama od Vlada,
neke su se čak i slijepile jedna za drugu i još su ''valovite'' pa ako sam te malo utješio....     :-\ 
Možda su od SU do 9A ipak išle morskim putem, a ne avionom  ? ;)
73 5CY

9A2JK

Dva zelembaća su sasvim dovoljna za poštarinu QSL-ke iz 99% svijeta.
Jedan zelembać više ne pokriva poštarinu iz inozemstva (poskupjelo   :( ).

EB7DX je odličan menadžer, a Španjolski QSL biro šalje QSL-ke stanicama kojima je on
menadžer. Pišem to iz iskustva, jer sam od njega dobio nekoliko QSL-ki preko biroa.

ZL9HR:  cijeli log je poslan na LoTW odmah nakon završetka ekspedicije, tako da oni
kojima treba za DXCC ne moraju ''potrošiti'' niti lipe za QSL-ku.  8) Time otpadaju i
priče o ''kupnji'' karte. Oni koji pak žele i kartu mogu je dobiti i preko biroa, a da ne
moraju slati svoju (brže, jeftinije, manje posla Mikeu). Za sve treba samo nekoliko
klikova mišem preko OQRS-a, a time otpada i mogućnost da se vaša direktno poslana
karta sa zelembaćima ''izgubi''  već u Hrvatskoj na putu do menadžera. Vrlo realna
mogućnost, znam iz iskustva!

73 ES GL
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5BS

Citat: 9A5CY  u 22. Ožujak 2013, 21:09:07
Možda su od SU do 9A ipak išle morskim putem, a ne avionom  ? ;)
73 5CY

Hi, message in a bottle  :)
Vladove QSL-ke su jako kvalitetne. Unatoc tome sto su se takodjer slijepile, lijepo sam ih osusio pored peci na drva, i poslije stavio u uvezano dvo-godisnje izdanje Radioamatera 1968-1969 g. da se izravnaju. Ispalo je vrlo dobro, boja na QSL-kama je postojana (nisu plastificirane), tinta na naljepnici nije se razmrljala niti se naljepnica odljepila, jedino na nekim QSL-kama je stambilj na naljepnici otisao malo "van fokusa", ali se i dalje vidi. Sva sreca pa da imam druge QSL-ke potvrdjene, tako da ove Vladove idu u kutije gdje su ostale QSL-ke. U prilogu dvije ne tako dobro spasene QSL-ke, ostale 4 su ispale vrlo dobro.

PS. Sve veze sa Vladom su potvrdjene osim jedne i to iz Egipta, hi.

9A5CY

Citat:Nisi dosadan. Zašto? Uvijek je lijepo vidjeti zanimljive QSL-ke. 2JK

Ok, ako je tako, eto onda još jedne, upravo ju preuzeo u svom pošt.uredu  8)

LU6W QSL (new IOTA SA-096) stigla od VE3LYC nakon 2,5mj. od QSOa (2$).

Citat:EB7DX je odličan menadžer, a Španjolski QSL biro šalje QSL-ke stanicama kojima je on
menadžer. Pišem to iz iskustva, jer sam od njega dobio nekoliko QSL-ki preko biroa. 2JK

Hm, zanimljivo iskustvo. Moje je posve suprotno, niti jedna QSL mi se nije vratila via buro (npr XE 2kom. iz 2006...) nego samo DIR (S21dx, 4A4A). Po prvi put nakon ZL9HR vidim da on nudi i mogućnost odgovora putem biroa što me iskreno začudilo, s obzirom na ''srodstvo'' sa EA7FTR = a znamo koji je on ''biznismen'' u svijetu QSL DIR: masno plati na pay-pal pa ti onda i odgovori sa više karata u koverti inače nema kod njega, jedna karta po DIRektu ili zaboravi da si mu išta slao. Mali Lianez 7DX je samo njegova škola.   

73 de 5CY

9A6R

Stigla ZL9HR!! :D  Dva zelena su ipak dovoljna. ;)
TNX.

73,9A6R

9A4WY

ne bih se složio da je EB7DX odličan menadžer.
Ne razumijem po čemo je to odličan..zato što pošalje karte kad platiš...pa to svi rade  8)
baš da EA biro šalje karte za njega ne bih se složio, barem ne u razumno vrijeme.
Prva karta preko biroa za vezu iz 2009 je stigla sada u 03/2013.
Isto kao da je nije poslao...moje mišljenje.
svi su oni odlični menadžeri za pare  :P

G3TXF je odličan menadžer, to će se svi složiti  ;)
kad bi takvih barem bilo više...svi ti EB7,EA7,W3,RW6,W7 mogli bi se ugledati na njega

Kiko 9A4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9a6c

Možda je odličan zato što ipak pošalje kartu...u razumnom roku...

Za razliku od recimo 4Z4TT kojem sam za kartu s ekspedicije na ZK2TT slao u tri navrata 6 iRC i 3 USD. Je, dobili smo kartu, ali poslije skoro godinu dana.

jeas da je tzo bilo prije +30 godina, ali za usporedbu može proć :D

9A6R

Rade za pare...a valjda se zato i zovu manageri ???

NHF

73,9A6R