• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Mali Brodovi d.o.o.

Autor 9A1CBA, 20. Ožujak 2007, 13:49:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Posteno.

Ali time nisi pomogao drugima koji ce na to isto naletiti za nekoliko dana. Zato postoje drzavni organi da se pobrinu da se to ne ponavlja. Da je to napravljeno prije nebi ti naletio na to ponovo. Ja znam i neke koji su prije tebe popusili na rotatoru za velike decke i jos uvijek puse.
73's de Leon 9A9L

n1yu

Boxi, jaka si mi ti karika u sprezi sa Predsjednikom tvojega RK!

Branko Branitelju, neobicno mi je drago da si se javio  :P  Kada smo vec kod RG-213, danas me je opet iznenadio na zasnezenom krovu.  Ponovno je probio kao trap kondenzator od samo 15 cm duzine sa propisno izoliranim srednjim provodnikom.  Sav izolacioni materijal se istopio u duzini od par cm sve do oklopa.  Sumnjam u los kvalitet istog.  Za WPX cu raditi sa tom antenom samo na 160 m.  Drugu antenu sam izvukao iz snijega.  Danas je peklo sunce u LJ.  CU Porto Re.  Koki, ziv li si?

Ovaj web je donedavna pokazivao bijelu stranicu ali nema nikakve info o tome?  Nije valjda nestalo struje u bijelom Zagreb gradu?

9A2KL

Mario, a sta je sada na ovom topicu bilo u vezi snijega u ljubljani. Evo bas me muce cinculatori na stupu a bura puse sa Ravnih kotara. I to ima veze sa topicom o prevarenim kupcima??   Ajd ti na trolove tamo te bar nitko ne dira.
A ako te zanima sta je bilo sa stranicom, lijepo okrenes svog prijatelja Peru i nek ti da informaciju iz prve ruke. Vidis ja sam vec jucer doznao sta je bilo.
73's de Leon 9A9L

9A8DU

Kupio novi ft 2000,nikakvih problema nisam imao prilikom carinjenja... Drago 9a8du 73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A5AQA

Citat: n1yu
Kada smo vec kod RG-213, danas me je opet iznenadio na zasnezenom krovu.  Ponovno je probio kao trap kondenzator od samo 15 cm duzine sa propisno izoliranim srednjim provodnikom.  Sav izolacioni materijal se istopio u duzini od par cm sve do oklopa.  Sumnjam u los kvalitet istog.

E, to ti je zato jer 213 nisi kupio od 3TA kojem se ovom prilikom javno
zahvaljujem na brzoj i kvalitetnoj usluzi. Njegovu ponudu imas u
dzabalesku oglasniku.
Za razliku od njega, tzv. bobo je bio pain in the ass i svoje osobne
probleme koje sam imao sa njim i koji su se rastegli na dva mjeseca
sam opisao Davoru u direktnom mejlu. Nisam htio ici na forum samo
zato jer sam zelio biti fer prema covjeku koji mi je IPAK vratio sav
novac za neizvrsenu obavezu, koji glupi razlog!?
Ako Davor zeli postati taj moj mail, nemam nista protiv, ali kako rekoh,
za mene je to svrsena prica i od sada nadalje, kao uostalom i ranije,
Wimo goes direct only.
73 Branko

9A2JG

Citat: 9A5AQA
E, to ti je zato jer 213 nisi kupio od 3TA kojem se ovom prilikom javno
zahvaljujem na brzoj i kvalitetnoj usluzi. 73 Branko

Svako ima pravo iznositi svoja iskustva u poslovanju sa nekim. Naprijed iznešena su, očigledno, pozitivna. Moja su negativna. Ostatak nije za forum, ali su dostupna svakome e-mailom, u svako doba.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A5CW

Kad slijedeci put budem isao do S56A, obecajem da cu mu popaliti sve tipkovnice... :)
Od svih brodova najvise volim one na moru...
Mario dobra ti je ta 213-ica ... probaj gurnut 8kw u njega... ako izdrzi... pravi je...

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A5ADH

Citat: 9a2kl...Ja znam i neke koji su prije tebe popusili na rotatoru za velike decke i jos uvijek puse...
Ah, ahhhhh....
Da sam znao, ne bih nikad naručio i platio istome. Što se sad oni koji još uvijek dime ne jave, pa možemo čoporativno na izlet?

Citat: 9a2jg... Ostatak nije za forum, ali su dostupna svakome e-mailom...
Može li na osobni mail, TNX.

Citat: 9a2jg...nikakvih problema nisam imao prilikom carinjenja...
... samo iz razloga što uređaj nisu propisno tarifirali, znači nelegalno. Živjela pravna država.

Citat: n1yu...Boxi, jaka si mi ti karika u sprezi sa Predsjednikom tvojega RK!...
Tako nam je to u nas Hrvata. Osoba koja javno pljucka po svima nama održat' će "predavanje" u Kraljevici. Samo ne znam 'ko će ga slušat'?

Davor Hulina

9A3TA

Ako netko želi čitati cijelu korespondenciju mene i g. Borivoja Đorđevića 9A2JG, ista je na raspolaganju kod mene.

Molim PM.

Srdačan pozdrav Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9a6c

Davore,

Moj ti je savjet, potvrđen u praksi, da umjesto kukanja na ovom forumu jednostavno odeš do bilježnika i podneseš zahtjev za otvaranjem ovršnog postupka koji je u tvom slučaju dosta jednostavan i traje mnogo kraće nego prije par godina zahvaljujući novom ovršnom zakonu.

I onda usput svoje nezadovoljstvo ovakvim poslovanjem iskažeš različitim udrugama i institucijama sistema od kojih ćeš u pravilu imati jako malo koristi, jer ih većina ima dekorativno-deklarativnu ulogu u našem društvu i poslovnom svijetu naročito.

Tvoj osnovni problem je kako povratiti uložena sredstva i na to se koncentriraj, a sada je već svima valjda jasno da se radi o problematičnom dobavljaču, jer bi se usprkos bolovima svatko poslovan pokušao oprati od ove priče na ovom istom mjestu. Posebno ako ima ambiciju i dlje poslovati s ovom robom na ovom tržištu.

Osobno sam 2000. godine pokrenuo ovrhu protiv Magde Pišpek Modrić, vlasnice ribarnice TULJAN u ZAgrebu, Palmotićeva 28, i poslije dva kila živaca i čekanja itd prošlo ljeto uprihodio dug uvećan za kamate i troškove. Moja je nevolja bila što sam morao ići po starom zakonu koji je stranke upućivao na pranični postupak odmah po prvom ročištu ukoliko bi jedna od njih iskazala neslaganje s ovršnim prijedlogom, umjeto da na licu mjesta na temelju vjerodostojne dokumentacije utvrdi činjenično stanje. U mom slučaju stranka je osporila potraživanje za 1,30 kn i time rastegla priču punih sedam godina, ali je ipak dolijala...

Prema tome, pusti savjete iz sniježne Ljubljane i pravac bilježnik.
Od tih savjeta ionako nikakve koristi, as usual.

Molba za 3TA: Dado, ajd emolim te pošalji mi tu prepisku s 2JG, budući da sam i ja imao nekakve ambicije nabaviti nekakav kabel kod tebe pa sam sad u čudu...

kako je rekao 5TD, uvoziti službeno elektroniku u 9A nije jednostavno, a to znam isam kad sam prije desetak godina htio uvoziti ehosondere i plotere za male brodiove (...) pa na brzinu odustao kad je majčica država uvela propise o atestiranju proizvoda, bez obzira da je malo tko mogao uopće odraditi dobar atest za neke stvari (recimo - radar?). I onda je POmorski fakultet u Splitu atestirao klima uređaje.

Neki od tih propisa donekle imaju smisla, ali velika većina ne, i usmjerena je isključivo na to da troškovima i dministriranjem ubije male uvoznike i stvar prepusti velikim igračima.

I onda je posve neekonomično u malu zemlju poput naše na zakonit način uvoziti radio uređaje kojih ima bezbroj, a za svaki treba atest. Ili da počnemo sličiti na Kineze za Mao Ce Tunga, svi u crnim cipelama i plavim tunikama na istom biciklu. Kao nekad kad smo svi imali TS510, hi.

Kad bi barem naša država priznavala ateste drugih Eu država, bilo bi lakše. Valjda Nijemci znaju zašto se kod njih može nabaviti FT2000? Nisu valjda toliko bedasti ili mi toliko pametniji od njih...

Ali avaj...

Davore, bilježnik.

Gogo

9A5TD

Citat: 9a6c......Kad bi barem naša država priznavala ateste drugih Eu država, bilo bi lakše. Valjda Nijemci znaju zašto se kod njih može nabaviti FT2000? Nisu valjda toliko bedasti ili mi toliko pametniji od njih...Gogo

Hy Gogo,

Samo da otkolnimo jos jednu zabludu, nije da HR ne priznaje Ateste drugih proizvodjaca cak naprotiv i na svu srecu ona ih priznaje. Najveci problem je sto se kod nas za priznavanje stranog atesta trazi dokumentacija na osnovu koje su ti atesti napravljeni! No o tome nema smisla sada daviti na forumu.

9A2JG

Citat: 9a3taAko netko želi čitati cijelu korespondenciju mene i g. Borivoja Đorđevića 9A2JG, ista je na raspolaganju kod mene.
Srdačan pozdrav Dado
Vrijedi i obrat.
73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2KL

Ja necu traziti prepisku. Moj Drake TR7 ce sam pokazati cinjenicno stanje.

Inace kad je ts 2000 u pitanju jako je cudno kako neki uvoznici mogu uvesti i cariniti u roku od nekoliko dana (7 dana od narudzbe uredjaj u Hrvatskoj i svi papiri sredjeni) a neki imaju probleme???
Nesto smrdi i to jako.
73's de Leon 9A9L

n1yu

DH: Tako nam je to u nas Hrvata. Osoba koja javno pljucka po svima nama održat' će "predavanje" u Kraljevici. Samo ne znam 'ko će ga slušat'?

Poznata mi je ta ruzna pojava sa kasnim priznanjima dela velikih Hrvata koji nisu bili podobni u svoje vreme!  Upravo juce je bila premijera filma "Libertas" o Marinu Drzicu.  O danasnjem stanju tiska citam Viktora Ivancica u Feralu.

Ne brine mene broj slusalaca u Porto Re nego na kojem nivoju da pripremim predvanje da bi sto vise radioamatera nesto razumelo.  Dosadasnji odziv na 50 dijapozitiva me zabrinjava.  Takodjer tech diskusije na ovom forumu.

Drago mi je citati Goga sa jednakim poslovnim iskustvima kao u zasnezenoj LJ.  I ovde su ubrazni sudski postupci u privredi.

Leone, 9A6A nije preterano azuran na email.  Cekam njegovo odgovor oko Cavtata, a za objasnjenje pada weba valjda imate placenu Pcelicu.

Paco, dodji sa Damirom sledeci tjedan u LJ.  Imam tri aktivne tipkovnice ali i rezervu.  Tesko je utisati ljude na internetu ukoliko se sami ne cenzurisu.  A to jednostavno nije moja navika.  Meni skodi ali pametnim citateljima ponekad pomogne!

Borise, ima dobavljaca raznih ali smo radioamateri nezahvalni kupci.  Hteli bi sve odmah po najnizoj ceni!  Za hobi gre, bre  :P

9A7SVB

Budući me se ovdje ponovo javno proziva, red je da i odgovorim.

Što se RK Brdovca tiče, sav novac za opremu koja mu nije isporučena, vraćen je.

Kao i svim onima koji su to tražili na ime storniranja narudžbe. Bez pitanja, odgode, i na prvi zahtjev.

Nakon što sam Brdovcu isporučio ostalu naručenu opremu, ponudio sam im da im vratim novac dok uređaj ne stigne, ali je 9a5adh to odbio. Budući je uređaj još uvijek kasnio, u nekoliko sam navrata ponudio povrat novca, ali je to odbijano. Ponudio sam mu i drugi uređaj dok njihov ne stigne, ali je rekao da mu ne treba, i da mu je zapravo svejedno gdje je novac, kod njega ili mene.

Samoinicijativno sam, međutim, vratio novac na račun RK Brdovec, kada sam vidio da uređaj još nije ocarinjen u roku koji sam obećao kao posljednji.
I za ovu uplatu je 9a5adh tvrdio da je nije dobio.

Izdao sam uredne račune za isporučenu robu, u skladu s uplaćenim iznosom, te izvršenim povratom. Nakon pet dana je 9a5adh priznao da je novac sjeo, ali ne u kompletnom iznosu. Pregledali smo našu dokumentaciju, ustanovili da je MOJOM (iako je zapravo greška osobe koja radi za mene) greškom (upisano je 1 umjesto2) uplaćen nekompletan iznos, što sam i potvrdio e-mailom, ispričao se, te uplatio razliku do kompletnog povrata sredstava.

Za koju 9a5ADH i dalje tvrdi da nije primio.

Što se pak uvoza  predmetnog uređaja tiče (FT 2000), moram razočarati sve one koji tvrde suprotno. Uređaj je legalno uvežen, i ocarinjen. Prošle sam godine LEGALNO uvezao podosta RA postaja, svih proizvođača, pa tako i YAESU, bez ikakvih prepreka. Legalan način postoji, vrata su otvorena svakom.

Napisi i komentari koje čitam, recimo od strane Leona, su više nego jadni, tim više što se radi o čovjeku koji je od mene kupio na ,,đemdo" rotor, platio ga 2 mjeseca nakon šo je bilo dogovoreno, i još dan danas mi duguje staru paknu rotora, koje je obećao poslati još prošle godine... A besplatno sam mu zamijenio dijelove koje je stručnjak slomio, (i rekao da su bili slomljeni) novima. Ali Leon je ionako priča za sebe...
Neki drugi komentari osoba s kojim nisam imao poslovnih ni inih kontakata, su nešto na što se neću ni osvrtati.

Za one, koji žele znati istinu, malo statistike:

Prošle smo godine imali slijedeći rezultat:

KOMADNO:
1.   89.7% ukupno naručene opreme je isporučeno
2.   62.8% je isporučeno na vrijeme, a 26.9% sa zakašnjenjem.
3.   10.2 % storniranih narudžbi je pokriveno povratom, 0,1% dogovorom za naknadnu isporuku druge opreme

NARUČIOCI:
1.   91.8 % je isporučeno,
2.   58,8 % na vrijeme, 33% s zakašnjenjem.
3.   7,5% je izvršen povrat, 0,5 dogovorom za naknadnu isporuku druge opreme.

FINANCIJSKI:
1.   94,3% isporučeno
2.   68,7% isporučeno na vrijeme, 25,6% s zakašnjenjem.
3.   3,6% je izvršen povrat, 2,1 % dogovorom za naknadnu isporuku druge opreme.

Kod dogovora za isporuku druge opreme radi se o slučaju kada sam naručio i UPLATIO antenu iz SAD-a, koju nisam nikada dobio, a na povrat novca sam čekao 4 dana manje od 6 mjeseci.

Za isporučenu robu, imali smo 5 reklamacija. Dvije na ime nepravilno izbušenih rupa na bumu WiMo antena, te jednu na dipol koji je imao veliki SWR (mi nismo proizvođači istih, već ih uvozimo) koje smo uredno zamijenili, jednu na Diamond x510, koji je imao veliki SWR, također uredno zamijenjena drugom, te jedan servis u garantnom roku, koji nažalost, nismo uspjeli riješiti ni u Njemačkoj.

Samo ove godine, uprkos problemima koji su bili što objektivne, a što subjektivne prirode, (npr. primjena novih izvoznih regulativa iz EU, za fakture preko 3.000Eura, koja je zatrpala carinu u Njemačkoj, te dokumentirano uzrokovala kašnjenje pošiljki, ne samo meni. Roba poslana 23.01.2007, stigla je u Zagreb na carinu u drugom tjednu ožujka) isporučili smo što u HR što u neke druge bliske nam zemlje, preko 180.000 kuna opreme.

Zbog moje bolesti, koja je posljedicom prometne nezgode, nažalost (svoju) više vremena provodim na putovanju i rekonvalescenciji, no u uredu... I nestignem se javiti odmah. Ali to je moj osobni problem.

Da se vratim na RK Brdovec. Tvrtka Mali Brodovi d.o.o. više NEMA dugovanja prema spomenutom klubu. Svoje smo obveze izvršili, kako i kada smo rekli. Dio opreme koja je došla ranije sam im osobno isporučio, a za ono što nismo isporučili, smo izvršili povrat. A osobno ću se potruditi saznati kuda i kako je nestao novac uplaćen na račun RK Brdovec.

Sve ostalo je neistina. Možda motiv za ovakvo demoniziranje leži negdje sasvim drugdje. Možda u činjenici da sam nekim drugim uvoznicima stao na žulj, ponudom i cijenama. Možda istim onima koji su mi pokušali omesti posao i u inozemstvu. Ali to nije bitno. Jer o trolovima se piše na nekom drugom postu...

Isporuke uređaja i opreme koja je naručena, polako se normaliziraju, jer smo praktički pohvatali kašnjenja, i doveli pod kontrolu, iako ne još potpuno, isporuke.

Bez obzira na to što se dalje pisalo na ovu temu, ovo će biti sve što ću ovdje reći.

Svim dobronamjernima, srdačan pozdrav.

S.I. Varga, ,,Bobo", 9a7svb

Murphy je bio optimist!