• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

POŽEGA 2007 KV CONTEST

Autor 9A6KGT, 08. Ožujak 2007, 08:52:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Alene, ti si bio vrlo jak u prvom periodu. Više od 20 db u plusu. Ne mogu točno reći jer sam radio pod 12 dB atenuatorom. No mogu reći da su kod mene sve "morske" postaje išle izuzetno dobro u prvom periodu. Iznenadili su me dobri signali 9A2BW, 9A1CKL, 9A3ST i 9A2CW. Najjače signale s Jadrana imalu su kod mene 9A3MR, 9A1CDO i ti (3MA).
Kod svih postaja s Jadrana u drugom periodu bili su slabiji signali što je očigledno nusproizvod lošijih propagacija ili svi imate antene podešene za cw dio banda :wink:

Što se tiče KUP-a u više perioda ja sam uvijek za. Možda bi se moglo napraviti barem četiri natjecanja, svaki u jednom godišnjem dobu. Sukladno tome trebalo bi i izmjeniti i vrijeme održavanja natjecanja kako bi se iskoristio najbolji dio dana za rad u lokalu.

Kad smo kod toga mislim da je termin od 17 do 18 sati za održavanje natjecanja u ožujku baš nije najbolji termin.
Zašto ne probati nedjeljom ujutro od 8 do 9 po lokalnom vremenu :idea:  :?:

73, Ivo 9A1AA
73, Ivo 9A1AA

9A3MA

Ivo, sviđa mi se ideja o 4 kontesta godišnje. Naravno da bi vrijeme podesili po propagacijama. Mislim da bi najveći problem bio obrada logova jer mi se čini i da za ovaj jedan to sporo ide.
Ne vidim kakva pepreka mogu bite e-logovi. Dobro napisan sotware to obradi u nekoliko sati.Radi se o najviše 100 logova(kamo sreće da ih bude toliko).
Zasad nas ima samo nekoliko koji diskutiramo o ovome pa ću napraviti novi topic da se maknemo s požege.