• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Predsjedniče, vrijeme je...

Autor 9A2JG, 19. Veljača 2007, 07:46:11

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JG

I accuse
                                 (ilitiga Čuvaj se martovskih ida)

Dugo sam se premišljao kako dati naslov mom odgovoru, jer čovjek u kazni, ako ništa - ima vremena na pretek. Učinio mi se zgodnim naslovom Optužujem , kojim je jedan, puno hrabriji čovjek od mene, Emil Zola, pokrenuo lavinu , koja je u konačnici dovela do oslobađajuće presude nevinom kapetanu Dreyfussu.
Zašto je prorok rekao Cezaru : Čuvaj se martovskih ida? Zato što je ovaj bio častohlepan i bezobziran, i to ga je došlo glave.

Kad je čovjek lažno optužen po svim točkama optužnice, onda ne zna odakle da se počme braniti. Sve što takne, čini mu se suludo, van pameti da se brani ono što je javno napisao, iza čega stoji, imenom, čašću i djelom. Ali kad je već tako, ja ću sublimirati profile likova, a da bi čitateljstvo znalo raspoznati ko je vuk, a ko Crvenkapica, ilitiga Amlet i Ovelija.

Pisati o sebi nešto je najteže. Zato ću samo par crtica, radi boljeg razumijevanja odnosa. Ove godine slavim 35 godina života, sa istom ženom. Imam dvoje krasne djece, završili fakultete prije roka, prosječna ocjena iznad 4,5 , rade, žive, plaćaju račune i porez, neskloni alkoholu, ne bodu se u žilu, nisu na tabletama, ukratko, na ponos i diku materi i ocu. Sin obašo cijelu Europu, Teze, Lourdes, Fatimu, Rim, Pariz, Chestohow, Njemačku, sve to više puta, o trošku roditelja.
Supruga i ja zajedno 67 godina radioamaterskog staža ( 42 + 25 ). Ušao u prvu organizaciju Narodne tehnike u svibnju 1961. , a u radio klub 1. rujna 1965.

Kad bi osoba s naprijed narečenim profilom išla rezat granu na kojoj sjedi 46 godina, svako bi trebao i morao reći da je luda. I dat mu za jednosmjernu kartu za Ugljan, Rab ili Vrapče.
Ali ovdje to nije slučaj. Ovdje je riječ o klasičnoj borbi s neistomišljenicima. Gdje se ne biraju ni sredstva ni način, gdje se igra nepošteno, i bez pravila. Ali ja neću biti kao predsjednik i njegovi pomagači. Ja ću otvoreno, javno, i po zakonu.

Sve što je o meni izrekao predsjednik laže. Sve što čini da prikaže okolnosti oko mene, laže. Reći ću Vam nekoliko primjera kako oni rade.
On meni piše da ima snimke razgovora na R2 "gdje ja i Reni iznosimo gomile psovki, tako da mladi amateri ostavljaju ovaj hobi zbog nas". Upozorio sam ga da radi kažnjivo djelo po članu 131 KZ RH ( Tko neovlašteno i kriomice snima drugoga...) i da je u tome sudionik. Ako laže, a po posljednjim događanjima sde i to može pretpostavit, onda je kriv po točki 322 KZ RH ( Tko iznosi, pronosi ili širi glasine za koje zna da su lažne s ciljem da izazove uznemirenje većeg broja građana...). Znači, bez namjere da se igram suca, potpada pod jedan ili drugi članak KZ RH.
Primjer drugi. U osobnom mailu mi piše 14.2. da "Mislim da ne dijele svi vaše mišljenje oko moga rada. To znam jer sam i sa Brača dobio puno poruka podrške". Bezočna laž! Ja uzeo telefon, nazvao jednog po jednog, svi se križaju lijevom i desnom rukom.
Primjer treći. Kaže da je dobio stotinjak zahtjeva članstva da se meni i Reniju zabrani pisanje na forumu. Neka ih pokaže. Ne može jer laže.
I tako, gdje god takneš u njegovu priču, šupljo. Jer drugačije i ne može bit. Ali imam sve dokumentirano, za slučaj da Sud časti zatraži.Ako se uopće i bude bavio takvim likovima.

Par riječi o načinu i metodama. Ono što su meni učinili, nečuveno je, i nema uporište u Zakonu, pravilima i propisima HRS-a. Oni su iskoristili mene da stvaraju neke HRS-ove uzance za ponašanje. Zabranili mi pristup forumu, nemam pristup svojim PM-a, supruzi su mi tek nakon 24 sata odobrili da može pristupiti svojem accountu. Sve ove priče koje predsjednik i webmaster Vama prodaju su laž. Oni su trebali provjeravat e-adresu odakle mi se supruga javlja! Pa bar se vidjelo da je javna, sa htneta, i svaka usporedba s mogućnošću nekih manipulacija (yahoo, iskon i sl.) je deplasirana, šuplja i jadna, pogotovo ako dolazi od osobe koja se pretstavlja kao kompjutorski stručnjak. Ali sve rade samo da bi sebe i svoje protuzakonite čine opravdali. Ali nešto im ne ide. Jer ja sam isprintao sve svoje postove, dao ih osobi koja nema veze sa radioamaterizmom i zamolio ga da nađe gdje sam ja ikoga vrijeđao, ili iznosio neistine. Nije mogao naći ništa.
A gdje bi mi bio kraj, da počmem pisati o vlastitim saznanjima sa Hvara, Milne na Braču, Splita i Zagreba. Jer do sada sam baratao samo s onim što sam pročitao na forumu od drugih ljudi, i što niko nije demantirao. Ostavimo nešto i za Sud časti.
Koliko su jadni, evo Vam i ovaj podatak : Prije nego što su je provjerili    ( Hic ! ) , upozorili su mi suprugu da " nebi slučajno dala mužu da koristi njezin account, jer će u tom slučaju kazniti i nju i mene". Ovo su mentalni slučajevi, koji prijete unaprijed teškom srčanom bolesniku koja se javlja PRVI put u 25 godina, a poradi i isključivio u obranu muževljeve časti.
Ako se možete sa ovim nositi, svaka Vam čast. Valjda će se i Vama, drugovi u ovoj podlosti, naći koja Veronika koja će Vam, na putu po Kalvariji, dati rubac. Ali nećete imati šta za obrisat, jer rubcem se briše obraz. Kojega u ovom slučaju nema.

Koliko je širok njihov "front" istomišljenika, evo Vam i ovaj podatak. Zadnjih desetak dana po više sati su isključivali R2 na Hvaru, a zadnji put od 13.2. od 17 sati, do 15.2. ujutro. U isto vrijeme su se javljali neki likovi sa Hvara, bez znakova, bez imena, i hvalisali se na simpleksima i na R5 da su ga isključili jer govorimo o politici i protiv predsjednika HRS-a. Što je skupina građana uzela stvar u svoje ruke? Čiji je repetitor, hvarskih stanovnika, ili HRS-a? Ko je odgovorna osoba? Kako se moglo dogodit da se napajanje objekta nakon otklona kvara riješi 11.1. , a on pusti u rad 14.1. ? Podsjetit ću Vas predsjedniče HRS-a da je prvi repetitor (koji je još u HRS-u) kupilo stanovništvo Splita i njegovog bazena, a u sklopu samodoprinosa za MIS 79. Prema tome, ako iko ima pravo udarit šakom po stolu, to su ljudi iz tog akvatorija.

Par riječi i o forumu. Jadno je, i ispod ljudskog dostojanstva, ako webmaster tumači što je neko htio napisati. Mnogi su, i prije nje, a poglavito sada, napisali da se bavi poslom za kojeg je i angažirana, i ništa više. I da je tako, ja se prvi nebi bunio. E, ali nije. One koji psuju - ne kažnjava (nema ni to pravo), oni koji skrenu s teme debelo, ništa, zabranjene teme - ništa.

Kod ovoga ću reći i par riječi o BiH. Kad joj mentor već nije skrenuo pažnju, onda ću ja, nakon što sam opetovano pisao i Sudu časti HRS-a.
Svako malo se pojavi neki lik koji (po ne znam koji put)hoće otvorit teme iz BiH. I onda se dramatično poveća broj posjeta HRS-ovom webu. Ko da je Nacional, ili neka žuta štampa, tipa Sun. Broj posjeta učas prođe 10.000. Pa je li to nama treba? Sigurno da ne. Ostavimo jednu suverenu zemlju da sama, u sklopu svojih institucija sustava, rješava svoje probleme. A ima ih kamaru, ova (ratna) generacija se ima čime baviti dok je živa. Ali gle čuda, neće na svojemu forumu. Tamo vlada muk. Tamo teče med i mlijeko. Samo je HRS-ov forum mjesto gdje svak može govorit šta hoće, i šta mu padne na pamet. E , bome nije. Možete još o Bosni dok Vam je ovaj webmaster , i ovaj predsjednik. Neće dugo. Barem on.

Malo i o "kažnjenima". Bez uvrede, sastavio bi bolji IO od njih, od postojećeg. Pa neka među sobom izaberu predsjednika. Bar niko nebi glasao za sebe za nagradu. I svi su koji šalju QSL-ke.

Dok se nisu zgodili posljednji događaji nisam ni znao koliko amatera ima koje osobno ne poznam. Zovu, šalju mailove, komentiraju. Od srca im hvala, samo bi mi bilo puno draže da bar nešto od toga napišu na forumu. Tako da svi čitaju, a ne samo ja.

Želim se zahvaliti mnoštvu koje je javno, iskreno i pošteno pisalo o ovim svim devijantnim ponašanjima ovih dana, od Leona, Ota, Branka, Josipa, Viktora, Ivana, Renija, Rolanda, Zika, Slobodana, i mnogih drugih, bez čijih bi priloga zaključenje ove teme bilo krnje.

Predsjednikom se više neću bavit, nisam ni do sada. Vjerujem u pravnu državu i institucije sustava, zato smo se i borili. Njemu ću za kraj poručiti što je rekao Rade Končar na stratištu u Šibeniku : Milosti ne tražim, niti bih Vam je dao.

I kako kaže Branko Ćopić :

Što dalje bješe, kakav je kraj,
pričat ću i to, potanko znaj.
Krvnika vuka, jadna mu majka,
umlati brzo , seljačka hajka.
Trapavog medu, o kuku lele,
do same smrti, izbole pčele.
I divlja svinja, pade ko kruška,
smače je zimus, lovačka puška.

Ko se mača laća, od mača i pogiba.

Borivoje Đorđević Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3MR

9A2JG reče:

Citat:Ali gle čuda, neće na svojemu forumu. Tamo vlada muk. Tamo teče med i mlijeko. Samo je HRS-ov forum mjesto gdje svak može govorit šta hoće, i šta mu padne na pamet.E , bome nije. Možete još o Bosni dok Vam je ovaj webmaster , i ovaj predsjednik. Neće dugo. Barem on.

Nisam za zabrane nikakve vrste...neka ljudi govore.
Svi smo punoljetni i odgovaramo za ono što napišemo.

Pozdrav
Rolando 9A3MR

9A4GL

Pozdrav,

Citat: 9a2jgOn meni piše da ima snimke razgovora na R2 "gdje ja i Reni iznosimo gomile psovki, tako da mladi amateri ostavljaju ovaj hobi zbog nas". Upozorio sam ga da radi kažnjivo djelo po članu 131 KZ RH ( Tko neovlašteno i kriomice snima drugoga...) i da je u tome sudionik.

Sve je lijepo objašnjeno, samo su mi dvije stvari ostale nerazjašnjene.

Prva, da li ste iznosili psovke ? Ako da, koga ste psovali ? Ako ne, stvarno je sramota da se repetiror gasi.

Drugo, da li se i G4NNS na svojoj web stranici
http://myweb.tiscali.co.uk/g4nns/EMEsounds.html
gdje javno objavljuje snimke drugih postaja ogriješio po članu 131 KZ RH (pretpostavimo da u njegovoj zemlji postoji sličan zakon) ?

Lijep pozdrav,
73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A3MR

Ne mogu ne primjetiti da je u zadnje vrijeme postalo "normalno" upotrebljavati nepristojne izraze na bandu.

Pravilnik o radioamaterskim komunikacijama kaže:

Citat:Članak 18.

(1)       U amaterskim radijskim komunikacijama nije dopušteno:

2.      ...
3.      služiti se nepristojnim jezikom,
4.      ...

Oštro se ograđujem od toga te se držim CWa, tu su stvari još koliko toliko uredne.

Međutim argumentacija  tipa "što ćeš ti meni govoriti kako ja radim kad ti psuješ preko repetitora" baš i ne stoji. Predsjednik nam je i inače sklon ocrnjivanju neistomišljenika, tako sam i ja postao "profiter" :-).
Ako predsjednik ima dokaze da je bilo psovanja na R2 neka postupi kao i u slučaju R6 a ne da izvlači taj slučaj kad njemu treba.

Pozdrav
Rolando

PS. Odmah da se razumijemo: nisam ni za "naše" ni za "njhove" već za bolji HRS.

9A2JG

Nisam psovao, ne psujem i neću (početi) psovati.
Neću se više javljati na forumu dok je ovaj predsjednik na vlasti.
Nadam se da razumijete, i da više nema potrebe da Vam išta objašnjavam.

73, Koki 9A2JG

P.S. Dobijat ćete samo izviješća o DX-ovima i QSL rutama, bez komentara.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

e boroborivoje borislave borče
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A7PAP

Citat: 9A8DUe boroborivoje borislave borče

drago toga u slavoniji nema  :lol:  :lol:  ili se varam  8O ,, morat cu se ponovo vratiti u moj Osijek.

zvonko papp
jelsa otok hvar
73 de 9A7PAP

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
:lol:   u današnje vrime teško je biti lud jer je konkurencija prevelika  :lol:
:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

9A7YY

Citat: 9A8DUe boroborivoje borislave borče

To piše naš dobri i pošteni Drago u naslovu posta ej bre boro.
Možda naš veliki HRVATINA Drago nezna ali naš boroborivoje borislave borče je dragovoljac domovinskog rata i časnik hrvatske vojske.
Pa eto dajem mu na znanje.
A webmasterici da ovo nije Dragina prva jezično gramatička ekvilibristika.

9A7YY

9A3MR

Nije stvarno u redu...
Mozda Koki svojim agresivnim propagiranjem ideja izvornog radioamaterizma ide nekome na zivce...ali treba ipak stati na kocnicu na vrijeme.

Rolando