• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Loša praksa

Autor 9A6C, 15. Siječanj 2007, 11:12:24

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Otvaram temu zato da ne opterećujem onu na kojoj se o tome počelo govoriti, a i da nastavim jednu koju sam odavno započeo i ne znam je naći.

SMATRAM i MISLIM da nije primjereno da se za nagrade HZTK, HRS i bilo koga drugoga predlažu ljudi čji mandat u obavljanju funkcija za HRS još uvijek traje, već da za to ime vremena, ako postoji potreba, po isteku mandata. Posebno to vrijedi za novčane nagrade.

Znamo iz bliže povijesti da je to urađeno za mandata bivšeg predsjednika, a sada i s 9A4SS.

Smatram da bi od Stjepana bilo moralo da zahvali na ovoj nominaciji.
Što se, jasno, ne mora dogoditi.

CU GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2JG

Lijepo si napisao da je to već napisano, napisao je 5K, a osobno se s time slažem. U najmanju ruku je neetično, o tome je sinoć na HTV govorio doktor sci. etike.

Vrlo je vjerovatno da je predloženi i zaslužio to priznanje, ali je, očigledno, izabran krivi put. I njemu samome nanesena najveća šteta.

Sve najbolje,
Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A6C

Koki majstore,

pa mi se slažemo!

Iako sam to u biti napisao ja odavno pod temom o Faustu Vrančiću, ali neka bude i Krešo, nisam sujetan.

Još ćemo se i orodit...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A7YY

Citat:Još ćemo se i orodit...

E možete, samo da posli ne bude, ono .... "iman ti ja jednog rodijaka, duša od čovika"

9A2JG

Dal ćemo se orodit, ne znam , tribalo bi nan dici bacit mobitele i kompjutore u kontejner, i ne reć di su!

Vidio sam sada post od 5. lipnja i jedan jedini reply, od 7WA.

Problem je u nečemu drugome. Kad pojedinac otvori neku temu, čitatelj (na Balkanu) prvo pogleda ko piše. Zato si i imao samo jedan reply. Da sam ja to vidio imao bi dva.

Ovdje se, što nekidan lijepo dometnu jedan Istrijan, uvijek "sklizne" sa teme. Zašto? Pa, vjerovatno što naslo služi kao "mamac" da bi se došlo do sukusa. Ili se ja varam?

Zašto sam se javio po ovoj temi. Zbog dvije stvari. Hvala Kreši, što smo vidjeli da je prijedloge dao aktualni predsjednik. Pretpostavljam, bez prijedloga iz baze. Pričao sam sa amaterima u Dalmaciji, Istri i Podravini (nije bio Drele). Niko ih nije ni pitao za mišljenje. Demokracija ili autokracija?
Druga je zgoda namjera moje malenkosti da predloži svoj matični klub Split (ex Ante Jonić) 9A1AKL za nagradu HZTK, jer to kao građanin, čak i da nisam član HRS-a imam pravo. Kad sam to iznio u splitskom HZTK, tajnica mi je odgovorila u stilu" šta se Vi tu petljate, a ne strukovni Savez (valjda HRS)". Na tim riječima, ali na to se svodilo. I onda ja stavim prst na čelo, zar je ovo demokracija? Prividno je. A da li je suštinski , ocijenite sami.
Moj klub je lani slavio 60 godina. Ne slavio , nego "slavio". Bez struje i vode. Čečeni! U isto doba širom bivše nam države čujemo po opsegu posebne pozivne oznake s brojkom 60. I nisu ih mimoišle društvene nagrade. Koje bi po ovom udomaćenom modelu predlaganja trebao predložiti predsjedavajući. Jer 95% članstva nije bilo na drugoj strani, nego na ovoj, hrvatskoj. I što je Savez morao to učiniti zbog proteklih 60 godina mog matičnog kluba, 60 godina hrvatske orijentacije.
O pojedincima da i ne govorim. O tome sam više puta pisao da NIJEDNA osoba iz moga kluba, u domovinskom ratu od vojnika do pukovnika, nije dobila nikakvo priznanje HRS-a ni HZTK. Ja bi, osobno, prvo dao onome ko je skrivećki od zapovjednika, radio DX-ove na Svilaji u trenucima predaha, ili, možda onome koji se sam prijavio za Južno bojište (i tamo isto radi veze), ili župniku sa područja kluba koji je dao prvi modem, mogao bi nabrajati do prekosutra.
Ali, u Zagrebu se ne čuje. Barem ne u ovom sazivu, i na ovaj način.

Grubišiću nećemo se orodit, izgleda, ali sve tvoje napisano na ovu temu, potpisujem

9A6C

Fala bogu da se nećemo orodit, ali mislim i da prijedlogenije baš sve dao predsjednik, iako bi bilo najbolje da on sam kaže tko je što predlagao.

Jer ga, pretpostavljam, može zabrinuti možebitni odljev informacija iz HRS...

Glavno da s emi slažemo, kako je počelo još ćemo i vezu napravit...

GG

9A5K

Da ne bi bilo dileme, prijedloge iz onog što sam ja objavio je iznio dopredsjednik...
Dakle, odnosi se na prijedloge za 9A6XX, 9A8A i 9A5K za godišnju nagradu HZTK, a za
Fausta Vrančića prijedlog za Božu Pasarića također je došao od dopredsjednika...

9A2JG

Gledaj Krešo, nije uopće bitno koja je osoba izrekla prijedlog. Ne želeći uopće "vagati" ko je nešto zaslužio, tim putem se šteti upravo predloženim osobama. Jer, ako mi ljudi istinito govore da "baza" nije iznjedrila nikakav prijedlog, onda je prijedlog krnj, nedemokratski i neetičan. Na koncu, zašto i predlagač(i?) ne bi rekli(o) koju riječ ovdje?

Rok prijava za nagrade i priznanja HZTK je 26. siječnja. Ni u bunilu se ne može proći ikakva, pa samim time ni normalna, procedura za nove ljude.

Ili je ovaj forum i postavljen da se vidi bilo baze, nakon donesene odluke. Pa da se samo značajno podignu obrve.

Psi laju, a karavana prolazi...

73, Koki 9A2JG

9A6R

U Lijepoj Našoj sve se radi priko veza,vezica ,štele.I sad se vi čudite,postavljate jedan drugom pitanja bez odgovora.A sve je unaprid namišteno od tajnice do čistačice.Može bit da je ovo neka vaša za.......ja,I hope.
73
DD
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5K

Koki, slažem se da to uopće nije bitno... no, za svaki slučaj, da se zna...

I hvala Franti (3LG) i Zlatku (2EU)... (oni znaju zašto)... :-)

73,
9A5K