• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Quad

Autor 9A5MT, 21. Studeni 2006, 17:20:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Eto razloga zasto raditi sa dipolom asli uz obavezno nekoliko GU ili CX pa makar u GG (mislim spoju). Bar ne razmisljas o vjetrovima.
73's de Leon 9A9L

9A6R

Upravo tako Leone.Čemu si naturati brige,jel tako?
73 Lave
9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1CMC

ima li šanse da se na jarunu u ponudi nađe trivalov quad ili nešto slično?
73

9A3HP

mene  je  kod  kolege  izludio  Donit   kvad.   tri   opsega  na  svakom  po  dva  elementa  i  još  napajanje  jednim  kabelom, a  ja  se  dam  nagovoriti   kolegi  pomoći   ;D  eto   treba   složiti  a  nemože  sam,  podešen  nisko  pri  zemlji  na  sva  tri opsega ok  radi, dignemo   ga  na  stup  nevalja, na   jednom  opsegu   upotrebljiv  na  druga  dva   neće   nikako.  Pa  ajd   opet skidaj  i  podešavaj,  na  kraju  je  proradio  ali  sa  tri  posebna  koaksa  ;D
Kada  je  meni  dojadilo  više  išta  kombinirati  ;D
Dva  tjedna  sam  se  pentrao  da  to  čudo  podignemo  pa  opet  maknemo  dolje.  ;D  Kad je  proradio    ja  sam  se  složio  mrtav  krepan  kao kula  od   karata. Od  tada   se  nezalećem  pomagati  oko  antena  8)

T99D

97god. prvi put podigao Donitov kvad 2el(jez ), proradio iz prve, i nisam nikad postavio lakse antenu.Naravno svaki band je imao posebno napajanje sa RG213 + dionice od 75om-a, radio i naradio se lijepih veza(14,18,21,28), danas imam samo 3el za navedene bandove , ali napajanji direktno... i nije ga uopce problem dici, naravno ako ti ima netko da pokaze  meni su to uradili 3Y, 7M.Nije kvad toliko slab na nepogode , samo malo valja biti detaljista(nema da nesto klapa jer se onda raspe)Ako u Bosni moze da izdrzi kamaru snijega, vjetra , ledene kise , ne mogu da vjerujem da nemoze i vjetar.Nije svemoguc , ali nije niti tako los .Za malo novaca dobije se puno, a svako redanje preko 3el po bandu je bojim se samo vise ego nego korist.
DALibor