• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Gigaset SE515dsl

Autor 9A6AA, 12. Studeni 2006, 11:21:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Nama baš veze s radioamaterizmom, ali ipak da pitam...

...ima li tko iskustva s dsl modemom Gigaset SE515 ?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3LI

Citat: 9A6AANama baš veze s radioamaterizmom, ali ipak da pitam...

Kako nema ?
Pa jel ima radio-stanicu na amaterskom bandu u sebi ?? :)
No, da ne odem predaleko, na zalost ja sam uzeo onaj DSL modem
bez radija a sve o SE515 mozes naci na google i pretrazivanjem
po news-grupama.

9A4RV

Ja imam Siemens 555.
Zna se smantat - ne hoće na internet a uredno pokazuje da je sve u redu, a onda je najbolje kratko gasi/pali (može i softverski). Bez nervoze.
Minjali mi telekomplikatori u prvih misec dana tri-četiri komada dok se ja to nisam dobro uvjerio. Tek su ih bili počeli montirati pa im je bilo lakše ostavit mi kojeg viška da ja to izučavam nego me trpit kad ih zovem.  :twisted:  :lol:

Kad je uključeno praćenje prometa po korisnicima smanji se brzina - na pola. To me je izmučilo i iznerviralo.

Dva su Linksys AP-a koja glume posrednike između korisnika i njega ili ga, pa mi dobro dojde po vrućini bit na taraci, u hladu loze i s nogama na zidiću, pomalo pijuckat 'ladno bilo i pritiskat butune na digitronu.
Problem je što više nije lito ...
... ma doć će brzo.

A i DX Cluster je sad stalno na raspolaganju, samo bi još tribalo imat vrimena za kontest.  :(

Romildo, 9A4RV

9A4RV

E, da, vrag mi ne da mira ...

Citat: 9A6AANama baš veze s radioamaterizmom, ali ipak da pitam...

A što bi vajalo, da se samo svajamo a ne da jedan drugemu pomognemo?
Okrenulo je na buru pa će sve bit mirno tri-četiri dana.

Upss, moga saN stat dezbande!

9A7YY

Citat:Okrenulo je na buru pa će sve bit mirno tri-četiri dana.

Ma je vraga, sidin na teraci ka gušterica na suncu, u srid bila dana vidi se talijanska obala a oblačić je poviše Sveca.

Jugo će kažu ..........

A onda sve iznova  :P

Čini mi se da se sa SE555 nije niko usrićija, isto je i kod mene.
Pacencija, bit će boje.

9A5CW

Sta te interesira, podesio sam ih par! ?
Siemenz rulez, ostalo shit!
Makar najbolji je Siemens bez WiFi!
73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6AA

Ma, sve radi da ne može bolje... to me i muči! U pitanju je 515 (a ne 555).

A pitanje glasi: Kako je moguće da sam s jednim PC-jem (spojenim fizički na taj modem) konektiran preko Iskona a drugim (bežično na taj modem) preko T-coma? A isti, tj., jedan modem...

Ovi s T-coma i Iskona kažu da je nemoguće, a  - ja spojen.

Ludnica.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3WP

Iskon je recimo tako nedavno kupljen & preuzet od strane T-com.
Možda je to dobar put do pravog odgovora ?!

Ili si pak spojen preko susjeda, hi...

Onako neobavezno, evo jednog linka u vezi "555", možda je primjenjivo
i za "515":

http://www.wifihr.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=78

73 Goran, 9A3WP.
<<<
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A5CW

by 9a6aa: A pitanje glasi: Kako je moguće da sam s jednim PC-jem (spojenim fizički na taj modem) konektiran preko Iskona a drugim (bežično na taj modem) preko T-coma? A isti, tj., jedan modem...

Kome placas T-com ili Iskonu(vjerujem Iskonu ako si direktno spojen na adsl). Mislim da si kod susjeda na WiFi

Provjeri si na korisnickim stranicama od Iskona trenutnu IP adresu pa ces odmah zakljuciti. Ili pak na T-comu na user.htnet.hr.
T-com adrese ti pocinju sa 83.xxx.xxx.xxx, 195.xxx.xxx.xxx i jos jedan broj.
73
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6AA

U tome i caka: plaćam obojici.

Odem li s jednim PC-ijem na http://www.dnsstuff.com/ dobijem prikazanu T-comovu IP adresu a na drugome - Iskonovu... Kada prvi PC diskonektiram od servera (T-coma) on i dalje ostaje spojen na Iskon...

Pa budi pametan...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5CW

U kojem rezimu rada ti radi taj ADSL router?
Jel Bridge i router? Imas mozda namjesten dial-up?
Spoji oba pc-a kablom na slobodne hubove.
Ako ti je podignut dhcp onda ti adrese racunala moraju poceti sa 192.168.1.xxx i bez ikakvog dial-up racunala ti moraju ici na internet.
U tom slucaju oba se spajaju preko istog ISP-a.
Ako ti to ne pali resetiraj router na tvornice postavke i ponovno ga konfiguriraj.
73, Pa3k 9A5CW
B. Đorđević napisa:

9A7YY

Kartu čitaj, seljaka pitaj  :P
Pogledaj na ovom linku, momci svašta znaju.

http://forum.pcekspert.com/

9A6AA

Citat: 9A5CWU kojem rezimu rada ti radi taj ADSL router?
Jel Bridge i router? Imas mozda namjesten dial-up?
Spoji oba pc-a kablom na slobodne hubove.
Ako ti je podignut dhcp onda ti adrese racunala moraju poceti sa 192.168.1.xxx i bez ikakvog dial-up racunala ti moraju ici na internet.
U tom slucaju oba se spajaju preko istog ISP-a.
Ako ti to ne pali resetiraj router na tvornice postavke i ponovno ga konfiguriraj.

Router, of course. Naravno da je dial-up, kada je moja malenkost u pitanju, otišao u ropotarnicu prošlosti...
Definitivno, čim uključim računala spojeni su preko ISKON-a (provjereno na http://www.dnsstuff.com/ ). Na onome koji je spojen žično mogu se naknadno spojiti preko T-com.a, dok onaj drugi ("bežični") ostaje i dalje spojen preko ISKON-a... itd, itd., da ne ponavljam...

Tako valjda mora biti....

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A4K

Citat: 9A6AATako valjda mora biti...

kaj se žališ? :)
taj ruter ima PPPoE passthrough i svejedno mu je kam se ti spajas.
ne vidim razloga zakaj se nebi mogel spojiti na dva providera. sam adsl ovakionak nema veze s internet provajderom.
i nema veze dal je klijent spojen na lan ili wireless port. pppoe bi trebal raditi radi u oba slucaja. (na se555 radi)
neznam jedino kolko je tih konekcija moguce. kolko providera (account-a) imas, aj ges.
Bob

9A4HP

Eto i ja imao istih problema sa SE 555 kao i   9A4RV  nekih 6-7 mjeseci .Uredno svijetli da je online ali ni jedan program nece na internet , a onda OFF/ON i sve radi ok 2-3 dana.Problema sam se rijesio kad sam instalirao poslijednji firmware.Dali je slučajnost ili je t-com nešto poštimao kod sebe  ne znam , ali sada radi bez problema vec 2-3 mjeseca.

73!
9A4HP OGULIN