• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Najveca yagi u 9A

Autor 9A1UN, 17. Listopad 2006, 12:33:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1UN

Pozdrav Igore,

ovako kako je postavljen nebi trebao imat utjecaja na diagram zracenja
od 40m yagi, da je okrenuta pod 90 tek onda bi bili problemi jer bi boom
usao u rezonanciju, ovako je 10m boom paralelan sa boomom od 40m antene, a elementi duzine 2.5 metara sa svake strane ne stvaraju probleme

73 Davor

9A6XX

Emire, nisam znao da je YT6A zapravo u 9A  :lol:

ako ćemo već tako, ne tako daleko od nas postavljeno pred par godina:
http://www.xe1bef.com/7j4aal.jpg
:-)

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Ma, nisam ja želio umanjiti značaj i veličinu naše najveće jagice...
No, moramo priznati da Rankove antene lijepo izgledaju, iako ne treba zaboraviti da "boj ne bije svijetlo oružje..."

Da se ne bih kitio tuđim perjem, rado bih imao nešto puno, puno skromnije. Ovako, mogu samo da uzdišem... Rado bih bio član 9A1P.

73
"DX never sleeps..."

9A6C

Pa plati članarinu...

Ovako me podsjećaš na vic o Bračaninu koji se moli Svevišnjem da konačno dobije sedmicu na lotu...

He, he, he...

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A7PLV

Svaka cast momci i samo naprijed,ja o tome mogu samo sanjati kao i mnogi,al moja je lokacija Split i poznata je po tome da nitko nista ne radi,niti ima tko volje za bilo sta,nazalost :(
Ja sam mladi radioamater,kupio si agregat i beam 3 ele. al nemam prijevoz niti s kime ici na planine,zalosno al eto tako je kako je valjda ce se naci netko:)
73

9A5CW

Jos fali jedan stup za 2 el. full na 80m :)
Ovako je to izgledalo za lanjski cqww:

73
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6AA

Citat: "9a6c"Pa plati članarinu...

Ovako me podsjećaš na vic o Bračaninu koji se moli Svevišnjem da konačno dobije sedmicu na lotu...

He, he, he...

GG

Ja bih platio, al' pitanje je dal me žele za člana...
9a6aa

Citat: "9a7plv"Svaka cast momci i samo naprijed,ja o tome mogu samo sanjati kao i mnogi,al moja je lokacija Split i poznata je po tome da nitko nista ne radi,niti ima tko volje za bilo sta,nazalost :(
Ja sam mladi radioamater,kupio si agregat i beam 3 ele. al nemam prijevoz niti s kime ici na planine,zalosno al eto tako je kako je valjda ce se naci netko:)
73
S obzirom da Ti i Tvoj sugrađanin Gogo imate u prosjeku 25 godina, mislim da Ti on može pomoći poć', ako ne na planine, a ono barem na more.

73

9a6aa
"DX never sleeps..."

9A6R

Boca antene diže ali 4O3T QSL-ka neće da stigne nekako...
9a6r
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5TD

Vezano uz ove HAM antene koje se nalaze u sumi ostalih antena :

- Zanima me samo kako se ponasaju radioamaterski uredjaji na prijemu na toj lokaciji, sa L strane se vidi etaza od 2 cirkularke za FM koje sigurno stvaraju ogromno polje, na stupu se vidi jos 2 FM dipola koja vjerovatno pripadaju nekim drugim radio-postajama, znaci da samo FM-a ima oko 2 KW ili vise, a ostalo da i ne spominjem ????

9A6C

Opet smo malo odlutali...

Ako ti je stalo da postaneš član, onda se potrudi... Umili im se nekako, nauči ih kako se kisele gljive ili poduzmi bilo što slično.

Ne vjerujem da bi članstvo u klubu bilo teže ostvarivo od registracije na ovom forumu.

Ovo za 9A6Aa.

U nekoj mjeri dijelim mišljenje 9a7PLV o stanju u Splitu, ali ne treba biti ograničen, ima i klub u Kaštelima koji postoji i čak nešto i radi. 9A3MR to znai  bolje.

Ako nam je prosjek 25 godina, onda umjesto goriva za agregat na portabl nosim pelene, jer ih ja imam punih 48 pa sad...

Zaista nema smisla da kvarimo ovu veselu temu o jednoj opakoj anteni pa makar 4O3T qsl karte još nisu stigle svima koji uzdišu za njima.

Hura za 9A1P!!!

GG
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A7PLV

Gogo,prvi put cujem za njega,pa ako bi mogle neke informacije da ja kontaktiram s njime pa da vidim jel momak ima volje za radit sto god.
Ovo je bilo za 9a6aa.
Usput prvi put cujem da ima nekakvih aktivnosti sto se tice kastela,al i tu bi mi trebale informacije pa da kontaktiram pa da vidimo.
Hvala 73

VE3ZIK

GG ti je jedan opasan radioamater, i pritom, dobar covjek.
Samo ga treba razumjeti. :)

A, nije to losa ekipa u tim krajevima... Rolando, GG, Alen 9A3MA, moja malenkost preko ljeta (jos ako se ovi udruze za ne daj Boze neku M/? activity)...
Tu ti je i 9A4W sa Braca...
Dobro je dok imas volje i entuzijazma za rad.
73, Zik VE3ZIK, /9A,/E7, /S5,  DK8ZZ, YT3ZZ

9A7WW

Emire, primijetio sam na fotki Pericca starijeg bez kojeg akcija postavljanja antene na Obosniku ne bi uspjela  :wink:
Poslusat cu Raleta narednih dana...
Pozdrav
Darko
J28/9A7WW, T95A, 4O3AA

9A6AA

Citat: "9A7WW"Emire, primijetio sam na fotki Pericca starijeg bez kojeg akcija postavljanja antene na Obosniku ne bi uspjela  :wink:
Poslusat cu Raleta narednih dana...
Pozdrav
Darko
J28/9A7WW, T95A, 4O3AA
Po obimu tijela (struka i glave) i meni se čini da je to on. Pretpostavljam da se mlađi Perić vrzmao negdje oko "kazana".
Jer, i klopa je važna stvar u takvim iscrpljujućim aktivnostima. Barem je nama pomogao...
73
9A6AA
"DX never sleeps..."

YT6A

Pozdrav svima,

ponikala me opaska na racun 4O3T QSLki da se javim. Karte su dosta cekane da izadju iz stampe. Malo sakupljanje slika od ucesnika, malo dizajn, malo stampar. QSL distribuciju za EUs je otpoceo PB2T i kod njega su sve karte primljene do 01. Oktobra. Objektivno karte trebaju da stignu u PTT sanducice svima tokom sledeceg mjeseca, najkasnije.

Cestitke 9A1P momcima. Ko je dizao ista ozbiljnije, znace da cijeni toliki trud, a za rezultate ne sumnjam.

73
Ranko Boca - 4O3A, KO3A, 5B4AGD