Ostale HAM diskusije > Antene

Stapovi za quad

(1/1)

9A4KL:
Gospodo,molim vas ,ako neko zna da mi kaze kako cu nabavit stapove za Quad,da li ih neko kod nas prodaje ili mozda Slovenci ili bilo kako..

9A3VV:
"Donit" iz Slovenije, čini mi se iz Medvoda, svojedobno je radio fiberglas quad ("jež") za 14-21-28 MHz, možda još rade cijelu antenu ili bar štapove. Ja imam nekompletan fibarglas quad za 14-21-28 MHz (fale mi dva štapa, netko mi ih je "digao" dok je quad rastavljen ležao na tavanu stambene zgrade u kojoj sam živio). A da probaš kod Von der Ley-a, DJ6NI, on je proizvođač tog kvada kojega ja imam? Njegovu adresu mislim da možeš naći na http://www.darc.de među adresama proizvođača i trgovaca opremom. Ako ne nađeš javi se na 9a3vv@hamradio.hr, potražit ću ja papire od antene, sigurno negdje imam adresu.

73 Damir 9A3VV

9A3ST:
Donitove quadove ti sada radi Slovenska firma TRIVAL.
( pogledaj    http://www.trivalantene.si/  )

Oni koriste štapove firme TRIVAL KOMPOZITI
( pogledaj http://www.trival-kompoziti.si/ )

Ne znam za koji band radiš quad, ali za dijagonale ti mogu koristiti i
PPR cijevi za vodu, koje se lako nabavljaju i nisu preskupe.

Pozdrav, Branko, 9A3ST

9A6C:
Kako bi bilo pokušati s ribičkim teleskop štapovima od 7 m od kojih bi se koristi samo donji dio?
Cijena im je oko 75 kuna, a trebalo bi ih pojačati uvlačenjem okiten cijevi u dno i uvlačenjem donjeg dijela u izolacijsku coijev za vodovodne cijevi.

Opet, sve zavisi i od vjetrova na određenoj lokaciji. U Dalmaciji im ni Bog ne bi pomogao da prezime na stupu, sjever je druga priča.

73 Gogo

9A4KL:
Neznam sta cu napravit,ali cu pokusat nekakvu kombinaciju jer nemam volje ni zivaca putovat  u S5 samo radi stapova koje oni "mozda" prodaju refuzo.
Bas i ne vjerujem da ce Slovenac prodat samo stape kad moze cilu antenu.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju