• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Trx na Wrtc-u

Autor 9A7YY, 14. Rujan 2006, 10:38:16

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7YY

9A6XX

da ICOM nije velikodušno podjelio IC 756 PRO III Yaesu bi pregazio konkurenciju. zanimljivo je da je na WRTCu bio i čovjek iz ICOMa koji je slučajno prošao i do našeg QTHa jer smo bili tek nedaleko od našeg HQ i vidilo se razočaranje u njegovim očima što malo tko preferira ICOM.

dobar uređaj je bitan, ali i poznavanje uređaja, dosta operatora uključujući i mene su se na WRTCu susreli sa opremom kojom rijetko rade. Pravila su i tako postavljena da se rijetko kad netko uopće susreće sa načinom rada u WRTCu stoga je bitno biti upoznat sa opremom.

zanimljive su i observacije korištenja software-a. ja mogu reći da sam prvi put koristio Win-Test. pokrenuli smo ga u petak popodne i software je radio dok ga nismo ugasili nakon kontesta - više od 36 sati. mreža je radila perfektno kao i radiocontrol - mreža je bila spojena preko STP kabla a sve ostalo je bilo spojeno preko USBtoCOM adaptera. Software je definitivno odličan za Multi Op okruženje. kažu da je i dobar za SO2R ali ga treba dosta proučiti i za sada mi se WL čini lakšim.

Hrle - 9A6XX