• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Kraljevica

Autor 9a6c, 04. Travanj 2006, 19:01:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Evo je za nama i mogu reći da mi je zaista drago što sam bio tu. Ne volim takve skupove, ali poštujem napor organizatora da svima koji su tokom godine sudjelovali u akcijama HRS pruži i moralnu zadovoljštinu pljeska pred konkurencijom.

Ono što me je zasmetalo su dvije stvari:

1/ Preraskošan domjenak na kraju priče, preobilan i dostojan švedske ambasade. Čemu škampi i ostala čuda? Može to i skromnije, a nitko ne bi ostao gladan.

2/ Nesnalažanje HRS kojem se dogodio 9A1UN, tj njegov odlazak za Brazil povodom WRTC. Mislim da je NEDOPUSTIVO da HRS NEMA novaca za njegovu avionsku kartu i da se za to uvodi samodporinos!

Mislim da HRS MORA bez razmišljanja tu kartu kupiti dok još ima mjesta u istom avionu, a ne da nam Davor putuje sam ko siroče. I onda u toku godine koja je još duga naći unutrašnje rezerve kojima će taj izdatak pokriti.

Ako se ne zna kako, evo prijedloga: neka se već jednom stane na kraj sramnoj politici cijeđenja HRS-ove blagajne putem putnih naloga i dnevnica te prijevoznih troškova.

Ako sam dobro informiran, predsjednik HRS koji je pred Kraljevicu izjavljivao da on sa tim nema ništa i da ga tamo neće biti ipak se pojavio, uz pripremljen putni nalog. Dnevnica iznosi 170 kuna, a korištenje osobnog vozila 1.7 kn/km, što okruglo iznosi oko 700 kn do Kraljevice i natrag.

Budući da je jeo zajedno s nama za istim stolom ono što je HRS već platio, za dnevnicu nema nikakvog opravdanja, bez obzira na zbrojenih +12 sati na putu. A što se prijevoza tiče, mogao je doći s bilo kime ili u svoj auto ukrcati još ljudi da se ti troškovi smanje. Ako to nije u stanju, mogao je slobodno ostati i kući. Bilo je dovoljno članova IO da dostojuno predstave HRS u punom sjaju.

Jednako tako, ne razumijem zašto se za lokalne priredbe tipa ARG ili bilo šta ne delegiraju članovi IO HRS najbliži mjestu događaja? Ako to ne žele raditi ili nisu u stanju, mogu slobodno zahvaliti na funkciji i ostati kod kuće ubuduće, a s njima i onaj koji ih je tako inertne ili nesposobne predložio u IO. Nekako mi je apsurdno da se mora potezati iz Zagreba u svaki kraj HRvatske u svakoj prigodi.

Još se sjećam priče sa susreta u Splitu netom po sovojenom mandatu, kad se naveliko u negativnom svjetlu pričalo o prethodnoj praksi HRS da za ljpljenje inventarskih brojeva po repetitorima u Splitu i naokolo plaćas putne troškove i dnevnice ljudima iz Zagreba, umjesto da se naljepnice pošalju poštom i zamoli nekog lokalnog tipa da to zalijepi za 10 kuna troška.

A sad opet imamo isto, samo u drugom celofanu.

Ako sam u čemu pogriješio, duboko se ispričavam i primam svu potrebnu anatemu.

GG

PS - misdlim da tu igru s dnevnicama u HRS treba sasjeći jednom zauvijek.  Ne kažem da treba davati iz džepa za potrebe HRS, ali mislim da bi bilo dovoljno namiriti stvarne troškove po nekoj razumnoj cijeni, uvijek ekonomizirati (pun auto, lokalno pučanstvo iz IO...). Za 50 kuna čovjek može napuniti želudac bilo gdje i preživjeti. Mislim da je bilo DOSTA!

I ne sramotitimo s Davorom. rijetka smo zemlja koja na WRTC ima pravo poslati četiri igrača i budimo na razini zadatka.

9A2D

GG, ne sekiraj se, nekada se to zvalo JANJETINA, a vrijeme će pokazati svoje!!!

73 de 9a2d

9a6c

Da ne bude zabune, danas je to bila riblja plata sa surimijem od jastoga i škampima, salatom od hobotnice i nekim manje prepoznatljivim jelima.
E, i francuska salata i tartar umak.

Još se sjećam vremena kad me majka slala u dućan da kupim 10 deka tvrde marmelade koja se drvenom žlicom vadila iz Podravkine kante od 5 kila, a čini mi se da smo tako kupovali i Gavrilović pašteu.

Ne kažem da se moramo vratiti na te dane, ali mislim da nema nikakvog moralnog ni materijalnog opravdanja za ovakve gastroeskapade kojih se ne bi postidio ni diplomatski kor.

Može li se znati tko je zaslužan za ovakav razvoj događaja i , naravno, za ono neizbježno: koliko je ovaj banket koštao?

Osobno, ubuduće teško da ću pohoditi kakav sličan skup , ako se i dalje budu ovako trošili naši novci.

Kao da smo gladuši koji jedva čekaju neki bolji komad na HRS-ovom jelovniku?! Zar nam zaista trebaju škampi od 150 kuna za kilo? I surimi od jastoga?  

Nisam bio dio ekipe koja je tamanila janjad, a evo stjecajem okolnosti sam se zatekao na ovom mjestu. pri tome ne bih želio pokvariti apetiti onima koji su tamo bili zajedno samnom, to je ionako trebalo pojesti kad je već bilo na stolu, jer bi se bacilo ili bi se netko drugo besplatno najeo. Ali se ne osjećam ugodno u svemu tome. I kako da idući put odem na neki takav skup?

Priča se da nema para za ovo i ono, digipiteri i repetitori, paket manager cvili da nema dovoljno love za održavanje postojeće mreže, a ovo?

Pa šta mi sebi umišljamo, tko smo i što smo?

S R A M O TA!!!

GG

9A2D

Ni sam nisam bio dio ekipe koja je po janjcima prašila na račun HRS-a. Bolesnici su to sebi samo umislili.

73 de 9a2d

9A6XX

bilo je lipo vidit neke po prvi put... nekoliko iznenađenja, nekoliko razočaranja ali sve u svemu mislim da bi trebalo zadržati neku tradiciju jednog velikog hamfesta za hrvatska natjecanja.. u to još ufurat i Kup i sva ostala 9A natjecanja...

eto stavili smo nekoliko slika u našu galeriju:
http://www.rkp.hr/active/index.php?option=com_ponygallery&Itemid=&func=viewcategory&catid=68

9A2KL

Cijelo vrijeme nesto razmisljam...jos mogu i imam sa cim....HI i pitam se sto je nedostajalo u toj Kraljevici. I sjetih se, nije bilo nikoga od medija.!!!!???? Bili smo na konspirativnom sastanku.?! Em podjela nagrada, em Nacionalni centar tehnicke kulture, em predaja avionskih karata za 3+1 najboljih u Hrvatskoj, a mi se sa svojim uspjesima u domacim natjecanjima i sa svojom svjetskom klasom skrivamo. Vjerujem da je to bilo u Zadru da bi bili prisutni svi mediji sa ovog podrucja ukljucujuci i gradsku televiziju. Zamjerke za to idu i na Zajednicu tehnicke kulture a i na HRS. Zelimo privuci ljude, omladinu, dobijemo priliku i tako je olako ispustimo. Neki otvaraju novi zahod pa se i u novinama i na tv i na radiju nadje info o tome, a bogami i intervew sa škaraćem (onaj koji reže vrpcu). Mozda postoji neki drugi razlog za to sve...???? Umjesto da skup pozdravi Predsjednik HRS-a pa onda preda rijec i «palicu» dalje voditelju, javno saznajemo da je Predsjedavajuci TU NEGDJE vidjen ali nema ga nigdje.....osim u zadnjoj «magarecoj» klupi.

STA SE TO DOGADJA U HRS????
73's de Leon 9A9L

9A6AA

Citat: 9a2kl...Mozda postoji neki drugi razlog za to sve...???? Umjesto da skup pozdravi Predsjednik HRS-a pa onda preda rijec i «palicu» dalje voditelju, javno saznajemo da je Predsjedavajuci TU NEGDJE vidjen ali nema ga nigdje.....osim u zadnjoj «magarecoj» klupi.

STA SE TO DOGADJA U HRS????

Hvala Bogu da je to još netko primijetio (osim Srećka, 9A3EO, koji je na to reagirao na licu mjesta - ali uzalud...) ...

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Ako se organizatorima želi nešto spočitnuti, zaista im se može prigovoriti da nije bilo medija. Jednako kao i da nije bilo cvijeća na stolu ili minute šutnje ili bilo čega drugog.

Budimo realni - zanimanje javnosti za skupove ovog tipa spada u posljednji red zadnje novinske stranice kamo joj je i mjesto. Baš bih volio vidjeti tko bi sve došao da smo ih i zvali i kakvi bi sve članci u nastavcima osvanuli po glasilima širom Hrvatske.

O kakvim medijima pričamo? Ovaj skup nije pobudio dovoljno zanimanja ni među samim radio-amaterima, pače ni onima koji su trebali biti i nagrađeni.

Ako se dobro sjećam poziva na skup u Kraljevici, tamo nigdje nije bilo spomenut Predsjednik HRS i čini mi se posve logičnim da tim slijedom u službenom dijelu programa i ne sudjeluje.

Kao pravi Predsjednik-građanin, Pero je iz posljednjeg reda, koji nikako ne bih nazvao "magarećom klupom", budući da bi se time neopravdano proširio krug magaradi, dao svoj doprinos svim temama, premda se s njegovima stavovima, kao i s mojima ili bilo čijima, možemo složiti ili ne. Što je posve u redu i zapravo je sukus demokracije.

Ako zaista želimo zaintrigirati javnost našim postojanjem, neka to bude dramatičan porast članova HRS, rezultati svjetskog ranga naših klubova i pojedinaca, paničan porast tiraže časopisa, a ne skup 50 ljudi u zaista lijepom zdanju HZTK.

Vjerujem da neposredni organizatori ovog skupa unutar HRS, dakle osobe čije su oznake u zagradama na pozivu mogu o svemu ispričati svoju priču potkrijepljenu brojevima i datumima, ali isto tako vjerujem da se neće baviti još i tim bedastoćama.

Inače bi im se moglo dogoditi da ih, nekim čudom, ne bude na fotografijama, a to nije dobro. Pa da i oni osjete snagu medija!

Da medija...

GG

9A6XX

i ja sam kao i Leon dobio osjećaj da neke stvari ne štimaju između vodećih ljudi HRSa... nadam se samo privremeni nesporazumi...

anyway, za medije mislim da je 9A3EO bio malo pregrub i prilično neadekvatan primjer jer ja u zadnjih 10 godina nisam cuo za nikakav Radioklub Zadar... dosta pratim medije i nigdje vidio radioamatere iz Zadra, osim Jimmya 9A4AG koji je redovito gost "Na rubu znanosti" a on je čini mi se iz RK Jadera koja je druga radioamaterska struja u ZD...

kad smo kod medija mislim da bi radioamateri "Na rubu znanosti" mogli dobiti termin bez problema pogotovo u godini Nikole Tesle..  sad je ono najveće pitanje imamo li 2 čovjeka za to?

Da bi se spasila budućnost radioamaterizma bit će nam potrebno stvarno nesto na rubu znanosti...

Hrle - 9A6XX

9a6c

Ma čekajte malo!

Nije bilo medija, je li?

Šta smo trebali zvati i koga?

Pa ni našoj rođenoj web stranici još nema ni brojke ni slova, a najmanje slike, a ako se ne varam web urednik je bio vrlo aktiovan s digitalcem u ruci.

I šta bi sad ja trebao misliti?

Osim da je "medija" bilo i viška.

In medias res.

Macro Media

9A2KL

Hrvatski radioamaterski savez organizira podjelu nagrada za KV natjecanje Kup Jadrana 2005. i UKV natjecanja (dio iz 2004. i 2005. godina) u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, Strossmayerova 32 u subotu 8. travnja 2006.
Predviđen je i radioamaterski forum s temama vezanim uz KV i UKV natjecanja.

U budućnosti bi ovo trebalo prerasti u tradicionalno godišnje okupljanje radioamatera gdje bi se, uz podjele nagrada za KV i UKV natjecanja, redovito održavale i druge zanimljive aktivnosti vezane uz radioamaterizam u Hrvatskoj.

Koliko sam primjetio tako je pisalo na obavjesti i pozivu, a to podrazumjeva i prisutnost Predsjednika HRS i njegovu uvodnu rijec, narocito zbog nagovjestaja TRADICIONALNOSTI.  
Dragi moj GG, koliko ja znam medije, narocito regionalne, ovo bi u nasoj regiji bilo jako interesantno za njih. Vjerojatno bi neki od njih imali i primjedbe na jelovnik i skampe no bas me zanima tko ce biti potpisnik racuna za potroseno i pojedeno. Vjerojatno "predsjednik-gradjanin" pa ce onda biti opet dosta "pljuvanja". Ili ce netko drugi podmetnuti svoju "guzu" kad bude trebalo potpisati virman. Sta ce se dogoditi ako Predsjednik HRS tada bude negdje u publici??

Da predsjednik-gradjanin......
73's de Leon 9A9L

9A4OP

Bok....

Koliko sam ja čuo, Predsjedniku HRS-a je u Kraljevici rečeno da je on tamo samo kao privatna osoba, i nije mu se dalo da pristupi govornici. Kod nas na našim ARG natjecanjima ukoliko je Predsjednik HRS-a prisutan normalno je da on s glavnim sucem podjeli priznanja...neznam kako je to kod drugih menagera...ali ne dati Predsjedniku HRS-a ni priliku da pozdravi skup tako da je sjeo u zadnji red...mislim da nije ok.
U samom IO HRS-a se nešto muti...počele su se stvarati klanovi a to ne sluti na dobro.
Sad kad smo s velikim ulaganjem truda Predsjednika HRS-a postigli ono što smo morali imati već odavno......ime i ugled u radioamaterskom svijetu....kad bi trebali sami shvatiti već jednom da HRS nije samo Predsjednik, tajnik i drugi stručni radnici koji besplatno ili za dosta veliku plaću rade ili ne rade svoj posao, da smo HRS     S V I  M I    i da oni koji žele raditi u HRS-u su dobrodošli u svakom vidu...no nažalost uvijek ima onih kojima ništa nije pravo i koji uvijek mudruju...a sami za radioamaterski naš zajednički rad...nedaju ništa...
Ajde dečki koji stalno prigovarate...trgnite se malo i radite za dobrobit HRS-a, a ne protiv njega.....
Ako ništa drugo onda barem poštujte  funkciju Predsjednika  HRS-a ma ko god sjedio na njoj. I zasad mislim da imamo predsjednika Peru 9a6a koji više vremena provodi u radioamaterizmu nego sa familijom...i da mu za sve što je zasad napravio možemo biti samo zahvalni....sjetite se prijašnjih predsjednika HRS-a i njihov rad....

Pozdravi i pazite što pišete...ipak to čitaju svi...a svi koji imaju kakve prigovore neka se sjete što je HRS dao za njih a što oni HRS-u.

Oto   9A4OP

9A6AA

Citat: 9a6c...
Pa ni našoj rođenoj web stranici još nema ni brojke ni slova, a najmanje slike, a ako se ne varam web urednik je bio vrlo aktiovan s digitalcem u ruci.

I šta bi sad ja trebao misliti?

Što god hoćeš.
Moja malenkost je s obitelji nakon Kraljevice produžila do Crikvenice, a potom (nedjelja) na Krk. Konačno sam našao vremena da posjetim i poznati otočić Košljun i njegov još poznatiji franjevački samostan...

Jučer stigoh doma, sada piskaram nešto za časopis, a kako mi je javljeno Mate Botica, neplanirano je odlučio da napiše prilog za Radio HRS o kraljevičkom skupu.
Kako u petak partim za višednevni boravak i aktivnost s lantene Veli Rat, pakiram pomalo krpice te očekujem da će 9A4M staviti nešto o Kraljevici i na web. Administrativne ovlasti ima.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2KL

Ti ces nam reci da pazimo sta pisemo???? To su mnogi pokusali pa eto bar ja jos uvijek pisem i dalje.
A sto se tice sta je HRS dao nekome i sta je tko dao HRS-u o tome bi se dalo diskutirati. Meni konkretno HRS nije dao nista sto nisam zaradio ili platio, a u koliko sam HRS-ovih akcija bio necu ni spominjati. A papire koje trebam za dozvole i agencijske zahtjeve placam uredno kroz clanarinu. A ispite sam polagao jos dalekih godina dok su slova u kratici HRS bila drugacije okrenuta pa se cini da mi ni ispite nisu poklonili.

Mozda bi se moglo reci da sam dobio dosta radio-amaterskih prijatelja ali i oni datiraju iz davnih dana, pa i to otpada.
73's de Leon 9A9L

9a6c

Oto, a šta je tebi?

Tko to radio protiv HRS? Odakle ti takve ideje? Kako se radi protiv HRS?
Ako imaš neko konkretno ime  ajde ga lijepo iznesi i to argumentiraj ili bolje šuti. Ovo je bilo malo bezobrazno.

Ako znaš tko su ti mudraci koji ne rade ništa i samo mudruju, samo reci ili priupitaj, možda da se prethodno i informiraš pa onda zaključuješ, ne bi ni to bilo loše... Pa da se i mudraci opamete i postanu još mudriji. Za opće dobro i korist HRS-a.

Ja poštujem instituciju Predsjednika HRS, iako nisam primjetio da osoba koja obavlja tu funkciju apriori uzvraća poštovanjem, ali to je stara tema koju nema smisla ponovo potezati.

Koliko on provodi vremena s familijom, njegova stvar i izbor. Ne zanima me njegov privatni život. Sam je htio biti predsjednik, a možda bi više bio kod kuće da je izabrao bolje suradnike ili drugačije organizirao posao. Ionako nas svaki njegov izlet poprilično košta.

Istina je da mu je prethodnik bio daleko od dobrog, što ne znači da moram bespogovorno biti zadovoljan postojećim. Valjda na to imam pravo.

A imam se pravo slagati ili neslagati s načinom rada HRS i bilo kojeg njegovog organa i to glasno reći. Ovo ipak nije 1945, bar mi se čini.

Uostalom, što može uraditi običan član HRS za dobrobit HRS? I po kojim kriterijima to vrednovati?

Kako izgleda, najbolje da šuti, ništa ne pita i bude zadovoljan sa svim.

Kako to da se nitko nije zapitao zašto predsjednika HRS nije nigdje bilo na pozivu za Kraljevicu kao moderatora, organizatora ili sudionika u pripremi? Ili se podrazumijeva da je on sve to i kad to nije?
Pa može prije skupa pričati kako on s tim nema ništa (kao meni na telefon), ali se onda ipak pojaviti i imati želje?

Reda mora biti.

Po mom sudu, događanje u Kraljevici je išlo svojim tokom, a svatko je sjeo tamo gdje je htio, uključujući i mene. I nije bilo magareće klupe. Zgodna floskula, ali deplasirana. osim, ako se nije htjelo koga uvrijediti, u što ne vjerujem.

Razgovor je bio pristojan, neslaganja je bilo, ali je atmosfera bila vrlo tolerantna, više nego na ovom forumu. Očito je lakše pucati iz zasjede nego uživo. Ili za drugačiji način nije bilo potrebe. Što je vjerojatnije.

Eto, riješilo se i to s medijima. Mediji su zakon.
Koordinacija cvjeta.

Poljubac svima.