• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

ADSL i EchoLink

Autor 9A3TN, 22. Studeni 2005, 16:54:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4ZM

E moj Borise,

sad kad počneš "prašiti" virtualne radio-veze preko EchoLinka,

bojim se da nećemo nikada odraditi obećanu vezu na 70 MHz.

73 de Maki 9A4ZM, S54M

9A3TN

Pozdrav Maki!

Izvini ali bio sam na cotrest lokaciji samo jednom iza našeg razgovora, i naravno zaboravio na dogovor.
Ali znaš kako se kod nas kaže "IMA DANA VIŠE NEGO KOBASICA" HI pa se nadam da će ta veza na 70MHz biti na proljeće.

Krešo za tebe uspio sam podesiti SIMENS-a i to izgleda ovako:

73 Boris
9a3tn

9A3TN

21.12.2005. U probni rad pušten je Echolink 9A3TN-L sa izlazom u Požegi na 145,400MHz (lokalni S-16).
Molim zainteresirane za probu.

73 Boris

9A2KO

Malo sam čačkao po ZoneAlarmu, i vidio da se u njemu mogu odabrati ti portovi, priložio sam vam sliku:

9A6SJZ

Imam Zyxel Prestige 600 možda neko ima iskustva u podašavanju portova za eholink na ovom  uređaju (UDP )

9A7IJV

Pozdrav!

1. http://192.168.1.1
2. User Name: admin  password: 1234
3. NAT
4. Sua only -> edit details
5. Start port no. 5198          end port no. 5199         IP adress 192.168.1.xx
(Kompjuter mora imat neku fixnu ip adresu i mora bit preusmjeren na tu adresu npr: 192.168.1.40)
   i klikni Save :)
Pogledaj u windows firewall dali su otvoreni portovi 5198 i 5199.
I to je to :)
73

9A6SJZ

Hvala na pomoći probat ću sutra pa se javim
Pozdrav

9A6SJZ

Milim te pojasni gdje u windowsima da pogledam portove. Nemogu ili spavat dok to ne posložim
Pozdrav :'(

9A7IJV

Citat: 9a6sjz  u 26. Travanj 2010, 22:59:01
Milim te pojasni gdje u windowsima da pogledam portove. Nemogu ili spavat dok to ne posložim
Pozdrav :'(
Uglavnom to netriba dirat ali nece skodit da to napravis :)
Pretpostavljam da imas WinXP
Uđi u "Control Panel" pa u "Windows Firewall"
Klikni na "Exceptions" pa "Add Port"
-  "Name" (upisi neko ime npr Echolink 5198)
-  "Port number" 5198 UDP    pa "OK"
ponovi to isto za port 5199 :)
I to je to..
73

9A6SJZ

Napravio sam prema uputama, ali ne radi. U izvješću je napisao

Windows XP Service Pack 3
Local IP address: 192.168.1.31

Firewall Test Results: FAIL

The test successfully connected to the EchoLink server on TCP port 5200.  This means that your system's TCP configuration is correct for use with EchoLink.

The tester did not receive a response for some of the UDP tests.  If you have a router or firewall installed, be sure its Port Forwarding feature is correctly set. (See Help for details.) If you have Internet security software installed, be sure it is configured to allow EchoLink to access the Internet.

There appears to be a router between this computer and the Internet.  A router normally requires special configuration for use with EchoLink.

For more information, click the Help button above, or see the Firewall Solutions page on the EchoLink Web site.

9A7IJV

Nastavak 3 :)
1. provjeri ponovo u ruteru jesu li ostale spremljene postavke portova.
2. Uđi u "Control Panell" pa u"Network Connections"
  - Desnom tipkom misa na "Local Area Conection" izaberi "Properties"
  - Izaberi "Use the following IP adress"
           IP adress :            192.168.1.31 (u ruteru mora bit namjesteno preusmjeravanje na ovu ip adresu)
           subnet mask:        255.255.255.0
           Default gateway:  192.168.1.1
  -Izaberi "Use the following DNS server adress"
      Preferred DNS server : 192.168.1.1

Kompjuter na kojem je echolink bi trebao bit povezan lan kabelom sa ruterom jer preko wirelesa zna zafrkavat.
I to je to :)
73

9A6SJZ

moj eholink nažalost još uvjek nije proradio. Ostavit ću nekoliko dana da odmorim živce pa ću pokušati ponovo. Što se tiće povezivanja PC i rutera oni su povezani kabelom pa ste strane nebi smijelo biti problema.
Zahvaljujem na pomoći i javit ću se kada link proradi, nadam se uskoro
Pozdrav svima
73