• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Izrada QSL kartica

Autor 9A5YY, 14. Travanj 2004, 13:00:52

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5YY

Tražim radio-amatere koji su spremni udružiti se sa mnom u izradi QSL kartica. Naime, povećanje broja kartica smanjuje cijenu kartica. Na jedan film moguće je staviti više QSL-ki od više radio-amatera. Što nas se više udruži to će cijena kartice biti manja. Također su dobro došli oni koji znaju mjesto gdje se najpovoljnije mogu napraviti QSL-ke. Dakle, tražim ljude koji se žele udružiti u izradi i koji znaju najpovoljnije mjesto izrade.

73

Neven, 9A5YY

9A3CY

:)  ... e da!

Pozdrav svima! Ma te QSL-ke, stvarno, tko ih uopće danas više radi, zna li netko. Hoću QSL-ke a nemam pojma gdje i kome bi se čovjek javio. Odem kod mene u mom malom prigorskom selu u jednu štampariju, pitam pristojno, pokažem primjerak, a oni meni 4 kn komad hahaha, bar sam se uspio nakon dugo vremena glasno nasmijat!

73 svima ... Vlado 9a3cy@hamradio.hr
73 de Vlado 9A3CY

9A5YY

Zdravo Vladimire!
Ovako, cijena ovisi o broju komada, što ih se više napravi to je cijena pojedinačno manja. Ja sam u RK Zagreb. Ja sam ih radio 500 kom i ispalo me je 2kn komad , a to je preskupo. U Samoboru sam dobio ponudu 70-80 lp komad za 1000 kom dvostrane jednobojne. Kod tog istog je cca komad 40lp ako je količina 5000 kom. Treba napraviti pripremu QSL-ke na PC-u i odnijeti ih njima i to je to. Pogledaj malo kako QSL-ke izgledaju ma internetu, ima stranica s QSL-kama ili u klubu. Dimenzija je propisana. Na prvi pogled izgledaju dosta različito ali ipak imaju neke stvari zajedničke koje moraju biti na QSL-ki. Javi se ako si zainteresiran za udruživanje i ako imaš još kojeg prijatelja pa da udruživanjem smanjimo cijenu.

73 de Neven, 9A5YY

9A3CY

Pozdrav i tebi 9A5YY ...

Pa ne znam u kojem formatu bi oni tamo u tiskari htjeli da im se napravi predložak. Ako imaš već nešto gotovo, možeš mi emajlirat pa ću ja samo staviti svoje podatke gore da puno ne kompliciramo ...

A 500 komada meni sigurno nije dosta. Količina od 5000 bi bila okay samo to je previše novca. Tu je i moja XYL 9A8YL koja bi isto trebala nešto QSL-ki ...

Pa eto ... računaj na nas ... recimo 1000 komada svakom po 40 lp bi možda bilo okay, a onda ako čovjek napravi dobre QSL-ke, možda naručimo još, jer meni sigurno treba bar 10000 komada!

73 de Vlado 9a3cy@hamradio.hr
73 de Vlado 9A3CY

9A5YY

Dobro dogovoreno, ja ću probati naći neki predložak za tebe i 9A8YL pa ću ti se javiti na ovom istom mjestu i nakon toga kada na PC-u dizajniramo QSL-ke možemo ih naručiti.

73 de Neven, 9A5YY

9A3CY

Neven molim te radije mi pošalji e-mail, jer ovdje na HRS-ov site svraćam rijetko. Dosta mi se sporo to otvara, a e-mail mi je jednostavan jer koristim e-mail client program, ne moram ići ovako online pisati i čitati ...

73 de Vlado 9a3cy@hamradio.hr
73 de Vlado 9A3CY

9A4FW

Jucer sam u Vinkovcima pronasao tiskaru za koju mislim da je OK. Full color QSL-ke rade po cijeni od 0,60 Kn/kom. To je cijena vec od 1000 komada na vise pa ako nekoga zanima moze se javiti na mail za dodatne obavijesti.

73 de Zeljko, 9a4fw

9A5YY

Željko, imaš li kakav predložak, template QSL-ke , file koji bih ja samo preradio na PC-u, dodao sliku, promijenio znak, itd ? Željko koji ti je e-mail?

73 de Neven, 9A5YY

9A4FW

Na zalost nemam nikakve predloske, ali cu ih napraviti slijedeci tjedan pa ti mogu poslati na mail. Moj mail je zeljko@telesat.hr  

73 de Zeljko, 9a4fw

9A5YY

Dobro, Željko, molim te pošalji na  moj e-mail Neven.Mrduljas@fina.hr .

73 de Neven, 9A5YY

9A5BS

evo jos jednog zainteresiranog za izradu qsl-ki. meni bi trebalo negdje oko 3000 komada (mislim da ce to biti sasvim dovoljno). pa decki ako nas ima dovoljno da cijena bude sasvim pristojna...krenimo u akciju :-)

9A5YY

Ja nisam odustao od izrade. Radim na tome. Dakle ti si treći zainteresiran. Dakle sa mnom ima nas 4. Ja se dogovaram s 9A6SZT za QSL-ke pa ću se svima javiti kada krenemo sa pripremom i izradom.

73

Neven, 9A5YY

9A7WA

Ima još jedan zainteresiran ako je cijena povoljna za koju tisuću.

Pozdrav 9A7WA

9A4CU

Zasto uopce razbivati glavu gdje i kako stampati qsl. Kvalitetno i jeftino mozete naci kod UA3AA. Odlican dizajn i cijene. Posjetite www.qsl.ru

9A4KL

Evoi ja moram prije ili kasnije napraviti  QSL-ke ,pa bi se i ja ubacija u proceduru ako moze

Joke/9a4kl