• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IARU HF Takmicenje

Autor 9A6SPR, 26. Travanj 2017, 08:30:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Citat: 9A6SPR  u 30. Travanj 2017, 14:41:51
Je, tema je totalno van teme "takmicenja",  i moje isprike moderatoru. Neznam kako to preseiti u neku adekvatniju grupu na forumu, pa molim moderatora da to napravi da ne radimo QRM ;) na ovoj grupi.

Molim moderatora da prebaci ovu temu u odgovarajucu grupu.. mjesto da ne spamamo ovu grupu i ne delamo QRM.

Samo mi molim te reci koja bi po tebi bila odgovorajuća grupa jer ja uopće ne znam u kome smjeru ide ova diskusija !!??
73, Ivo 9A1AA

9A6SPR

Pozdrav!

Citat: 9A1AA  u 01. Svibanj 2017, 00:02:52
Citat: 9A6SPR  u 30. Travanj 2017, 14:41:51
Je, tema je totalno van teme "takmicenja",  i moje isprike moderatoru. Neznam kako to preseiti u neku adekvatniju grupu na forumu, pa molim moderatora da to napravi da ne radimo QRM ;) na ovoj grupi.

Molim moderatora da prebaci ovu temu u odgovarajucu grupu.. mjesto da ne spamamo ovu grupu i ne delamo QRM.

Samo mi molim te reci koja bi po tebi bila odgovorajuća grupa jer ja uopće ne znam u kome smjeru ide ova diskusija !!??

Uhhh.. dobro pitanje.. Nemam poima. Naime tek se upoznajem sa sadasnjim stanjem u nasoj maloj zajednici i sto vise informacija saznajem to mi je veci upitnik iznad glave.

Ajmo probat ovak. Ajde nek pitanje bude.. "Ako je SAVEZ pregazilo vrijeme, sto amateri predlazu, koje .. "karakteristike" bi trebale imati to nesto novo, klubovi, udruge gradjana, .. to nesto, neznam kako da ga imenujem.  Neko "tijelo", (??) koje bi definiralo tecajeve, rad sa mladima, sirenje radio-amaterizma u skladu sa danasnjim vremenom, neka koordinacija radio-amatera, donosilo pravila takmicenja, i sve sto savez radi/ne radi danas ili BI TREBAO raditi... itd..

Molim te da nekako skratis pitanje ;), imas puno vise iskustva od mene i stavis to negdje gdje bi takva jedna diskusija imala neke koristi. AKO OVAKAV Savez ne pase ljudima, ajmo onda nekaj sredit da pase vecini, nesto sto ce privuci ljude.

73 de 9A6SPR  RADO

9A1AA

9A6SPR.....molim te pročitaj pažljivo Pravila ponašanja na forumu.
73, Ivo 9A1AA

9A6XX

Citat:Zašto kod velikih natjecanja HRS ne organizira posjete contest lokacijama na kojima bi klinci (a i starci) iz cijele RH mogli nešto novo vidjeti, nešto novo naučiti, ...  Po meni bi to bio puno bolje utrošeni novac od sadašnjeg načina trošenja npr. na posjete sajmova u inozemstvu od kojih apsolutno nikakve koristi za radioamatersku zajednicu u RH.

Možda ne za CQWW, ali klinci iz Zadra su bili na 9A1P. U rujnu/listopadu spakiraj klince (do 26 godina) i dođite (potpomognuto od strane HRSa) nekoliko dana u Istru na radioamaterski vikend naučiti nešto novo. Mogu se napraviti i prezentacije za "starce".

Što se HQ tiče, ako izbornik uvrsti 9A1P, mislim da nije nikakav problem javiti se na www.9a1p.com i svatko tko želi može doći vidjeti, naučiti, a ovisno o iskustvu i probati.

Imaš i mogućnost organizacije radiooperatorskog tečaja, a onda s novcima koje dobiješ za rad s mladima preko HRSa možeš najbolje tečajce poslati na nekoliko kontesta (opet, potpomognuto od HRSa).

Sajmovi su pod namjenskim sredstvima i dokle god je tako, ne vidim razloga zašto bi ih se odricali, ako postoje ljudi koji žele ići predstavljati HRS i vidjeti sajam.

Ako postoji volja, postoji način, za sve ostalo dobro dođe isprika...

73,
Hrle - 9A6XX

9A6TT

Hrle ne mozes bas klince iz Zadra uzeti za primjer. Te klince (koji su jos usto i osnovnoskolci) imas cut u svakom contestu tipa ARRL, CQ, i sl ako contest nije CW pa radi Damir 9A4DC sam. Stvarno ekipa iz Zadra daje truda da bi od njih napravilo operatore.
Al ako gledamo opcenito jako malo klinaca je zainteresirano uopce za ovaj nas "sport".
A da se sad vratimo na temu IARU HF svi klubovi i pojedinci koji imaju kvalitetne contest lokacije su pozvani da se ukljuce u HQ. Sad je samo stvar koliko je njih zainteresirano i koliko ce ih se prijaviti a onda se moze napravit neka selekcija od steane KV menagera i povjerenstva. Smatram da imamo potencijala za sami vrh i da mozemo al samo zajednickim radom svih koji ce biti ukljuceni u HQ.

73
9A6TT
Ivan
73

9A6TT

9A4DC

Lip pozdrav svima!
Ovo vezano uz moj post malocas na temu RAD HRS-a:
1.i ovo dobra tema.
2.pogledajte moj post pod temom RAD HRS-a.
3.Hrle,ko god zeli prezentaciju rada moze doc svaki contest il van njega kod nas i bit ce mu sve pokazano i objasnjeno I STRUCNO I RADIOAMATERSKI (prof sam pomorski RTG od 1987 god, polozeni ham od 1982, vojni RTG od 1986 itd, A I NISAM JEDINI U BST-u)!medjutim MI NISMO W3LPL jer nam budjet to ne dopusta!al malo po malo ucimo klince sve od spajanja riga do rada u ctestu!a losi su JE ZA DOBIT DOBROG OP-a TREBA S NJIM RADIT BAR 4 GOD OD NULE DO TOCKE KAD MU PREDAS SMJENU U CTESTU BEZ SUVISNIH SLOVA!
4.Hrle mi radimo max kako mozemo iz centra grada (QRNN!) s klincima.i ide nas!Rezultat dobiju Zg,Ri i St kad klinci odu na fax!(ISTO KA U VESLANJU IL NOGOMETU KAD REAL PROFITIRAO!Al to tako,znamo!)
5.Hrle,neznam kako 9a1p,al znam kako 9a6v-KAD OZBILJNO RADIMO CTEST ZELIM APSOLUTNI MIR U PPS-u BEZ TURISTA!Al ak vi tako hocete,slobodno pravi prezentacije.
6.Hrle mi nemamo svojih sredstava slat nase hamlete u 9a1p,al ak rjesis taj problem NE O NASEM TROSKU slobodno mozes uzet sve clanove 9a1bst ukljuciv i hamlete da rade za vas.BITNO JE DA SE U ETERU CUJE 9A!
7.glede ovog,ak ti se da,nama za uzvrat posalji samo 2-3 DOOBRAA CW OPA 1 do 2 put godisnje (kao sto nam je 9a1rkv znao pomoc s svojim clanom iz St-a) O NASEM TROSKU!Jer ja ipak nemogu to sve sam!
7.prije 3 dana je bio HRK.Molim sve da oproste sto sam Vas nervirao jer sam dao 3-ici hamleta od 11 i 12god da rade ssb (uz moje sufliranje) u smislu obuke operatora (imaju polozen P razred!) da se uce I JER TO DJECU VESELI STO SU CLANOVI EKIPE A RODITELJI SU ZADOVOLJNI JER SU POD KONTROLOM I RADE NESTO BOLJE OD SURFANJA FB-OM!
(isto radim i u ARRL-u ssb i IOTA-i pa cak dobijamo zahvalnice za to)!
Toliko,obecao sam da necu polemizirat,AL PROZVALI STE NAS!
Vy 73 to ALL DE 9A4DC I 9A1BST/9A6V

9A3AG

Nakon nedavnog nevremena koje je na 9A1P lokaciji napravilo veliku štetu, KV manager je uspio naći zamjene te je kompletirana lista lokacija sa kojih će se ove godine raditi kao 9A0HQ u IARU HF CHAMPIONSHIP. Kartu sa lokacijama možete vidjeti u prilogu. Pošto se veze sa postajama iz vlastite zemlje boduju, nadam se da ćete nam se javiti u što većem broju na svim opsezima.

73 de Saša 9A3AG @ 40m SSB