• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Nagrade via HRS

Autor 9A6AA, 13. Studeni 2014, 19:00:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Dakle...

1. Prijedloge za Vrančića nije potrebno slati preko IO HRS-a. A i zbog čega bi? Lijepo piše na web stranici MZOS: "Obrazloženi prijedlozi sa svim prilozima dostavljaju se na adresu":
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,
Odbor za dodjelu Državne nagrade Faust Vrančić,
Zagreb, Donje Svetice 38

Natječaj je otvoren do zaključno 4. prosinca 2014. godine.

2. Slično vrijedi i za Nagrade HZTK: nije potrebno slati preko IO HRS-a.
Prijedlozi se podnose na posebnim obrascima i upućuju na adresu:
Hrvatska zajednica tehničke kulture - Prijedlog za nagradu, p.p. 149, 10002 Zagreb

Natječaj je otvoren zaključno do 31. siječnja 2015. godine.
"DX never sleeps..."

9A6XX

Točno tako Emire, ne samo to, ja bi svakako savjetovao da se izbjegne HRS kako god je moguće i da se direktno ide s ulizivanjem gospodinu Vinceku.

Vidjeli smo kako su prošli neki klubovi koji su radili nepostojeća natjecanja (RK August Cesarec, bez prijedloga HRSa) i kako su prošli neki koji se godinama zalažu i rade (Marko Pernić, 9A8MM, sa prijedlogom HRSa).

73,
Hrle - 9A6XX

9A6AA

Bok Hrle,

Napisao sam da se ne mora ići preko Saveza, a ni u natruhama nema riječi kome se treba ulizivati u jednom, a kome u drugom slučaju.

Bez obzira na moj i tvoj stav, riječ je suštoj istini.

73
9A6AA

Add.: Možda bi prijatelj Marko bolje prošao da nije išao "preko HRS-a"
"DX never sleeps..."

9A1IW

Da ja ovako nesto napisem, ali da pljunem nekog u HRS-u, zavrsio bih karijeru u casu. Hrle moze, on je jednakiji.

Za ovakvu spiku postoji Gianny i onaj njegov letacki forum, pa ako moze, da se tamo preseli ovakva diskusija. Ocito je plan skrenuti paznju sa poante i zamagliti temu.

Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9a6c

Citat: 9A6AA  u 14. Studeni 2014, 13:00:39

Add.: Možda bi prijatelj Marko bolje prošao da nije išao "preko HRS-a"

???

QST - a zašto bi "preko HRS-a" trebalo biti handicap, ako nije problem?

A neće valjda preko CB saveza?

Ovo može značiti da je Stručna služba HRS (aka tajnica) toliko nekompetentna da nije u stanju složit ni tako jednostavnu stvar poput ove nominacije ili da je razmatranje prijedloga opterećeno osobnim animozitetima spram HRS od strane ljudi koji odlučuju o tome?

A  s druge strena, usporedba jednog poluživog i skoro nevidljivog kluba poput spomenutog koji je zbilja na listu svojih dostignuća pobrojio svega i svačega i Marka za kojim se nekakvi rezultati i rad ITEKAKO vide posve je na mjestu, bez obzira na helikopter i pripadajuće mu zrakomlate.

Kako bi prijatelj Emir rekao, to je ipak sušta istina...

9A1IW

Uuuuu, sad ide pljuvanje po drugim clanicama ZTK kao manje vrednim? Po meni jedan npr. foto klub ima daleko vise znacaja, edukativno-odgojnih aktivnosti i kvalitetnih radova, od bilo kojeg radioamaterskog kluba u kojem sacica sivih glava osluskuje nekakve cudne zvukove i ima prosjek godina 79+.

I da stvar ne bude bezazlena, ne samo da ostali ne valjaju, vec ne valjaju ni drugi radioamaterski klubovi.
Pa kad vec tjeramo mak na konac, ima li Split koji klub iz kojeg ima hvale vrijednih aktivnosti koje bi za posljedicu imale dobivanje neke nagrade? Nema. Nisam ni mislio.

I onda na jedvite jade nadjete nekog tko nesto malo radi i sad se cupate oko toga. Po meni, u zadnjih x godina, malo koja nagrada je otisla nekome tko ju je bas zaradio, ali ono "bas-bas" i trebalo bi to sve redom poukidati. Samo nekakvo krparenje, tek da se iskopa netko u sveopcoj plimi generalnog nerada i pasivnosti.

To mi lici na ove nase oldtimer utrke, covjek redovito prvi jer je sam u klasi ili je s njim u utrci mozda jos jedan, no tada je ovaj "sampion" na drugom mjestu. :-D

O Boze, moze li nize?

Pa da pokrenemo jos jednu javnu raspravu: kako i na koji nacin potaknuti inicijativu da se sve ovakve nagrade pretvore u simbolicne, tj. da se ukine financijska "injekcija" koju one donose. U doba krize bolje je novac usmjeravati u pravcu projekata korisnih za opce dobro, nego u pravcu "zasluznih" pojedinaca. Stvarno je duhovito kad se nekog financijski nagradjuje za to sto se bavi svojim hobijem.  :D
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A6AA

Citat: 9A6AA  u 13. Studeni 2014, 19:00:17
Natječaj je otvoren do zaključno 4. prosinca 2014. godine.

Ako ste zakasnili poslati prijavu za Vrančića "via" HRS (sutra je zadnji dan), imate još 6 dana da to pošaljete "direct" na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta,
Odbor za dodjelu Državne nagrade Faust Vrančić,
Zagreb, Donje Svetice 38

"DX never sleeps..."