• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

SVJETSKI POZNATI???

Autor 9A3JB, 19. Kolovoz 2012, 11:18:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3JB

Mislio sam da neću pisati , no  Emire, ....kad je tako !?

Takve kao on " veličine " ne moram ni upoznati!

Reci , ili neka mi netko kaže što je on to veliko u radioamaterstvu napravio???!!!! Par sitnih aktivnosti i basta!

Zar treba ovdje naglasiti da je lokacija Brijuni rezidencijalno područje gdje vrijede neke regule malo drugačije? trebamo biti ponosni što još imamo tako nešto , a ne braniti razne svjeteke zrakoprce što im nije dozvoljeno da rade kako i što hoće tamo! Bravo!

U razgovorima s našim operatorima doznao sam da i nije samo tako - hopa - idemo tamo ! - pa zašto se onda famozni poznati svjetski veliki operator nije potrudio to sve riješiti prije dolaska!?!

Jako sam dobro pročitao  sve napisano i to što je tema zaključana jako je jadno!

Što mu nisi preporučio Tisov vrh , Lonjsko polje , Podpanj , Artu malu ...tamo ga nitko ne bi pitao ni tko je ni šta radi!

Nek ide kod svog vojvode ispred njegove rezidencije pa nek radi ako je frajer! 

Dajmo već jednom prednost pravim istinskim promicateljima radioamaterizma i prijateljima naše drage Domovine! To nam treba , a ne neki perverznjaci koji promići samo svoje interese!

I Mato ima potpuno pravo ..postoji kodex QSL menađera gdje jako jasno stoji da se karte šalju preko biroa ...i ostalo , no biro je svetinja i zna se koja je poštarina ..pa ako ide direkt onda to nije 2 IRC-a i slično ...ne mora ići avionom ...ja uredno stavim avionsku kovertu unutra sa kartom i vratim , a pismo pošaljem obično! Može se ako se hoće ...no POSTAVLJATI NEKE UVJETE KOD POTVRĐIVANJA VEZA  nije svojstveno PRAVIM  a poglavito POZNATIM radioamaterima!

Što je onda Nigel , G3TXF ...ako je ovaj pravi?!?

Treba  bit iskren!

Ako idem u Dubrovnik , pa valjda znam što me čeka ! Jedan je i jedinstven ...e to treba platiti , a ne kukati kako je 100 EUR skupo za znak!

Pozdrav svim PRAVIM i nepatvorenim radioamaterima bez obzira dali su sada na R2 , trče za lisicom , leme ili rade veze!

9a3jb mike

9A3SM

Citat: 9a3jb  u 19. Kolovoz 2012, 11:18:37

Jako sam dobro pročitao  sve napisano i to što je tema zaključana jako je jadno!

I tebe ovo čudi  ?
Mene ne jer to je njegovo sredstvo razgovora i ako ne ide voda na njegov mlin onda je "JOKER" sredstvo ZAKLJUČAVANJE  ali uvijek netko drugi može pokrenuti ponovno novu temu itu se nastavi razgovor ...

Ako ima para ne znači da od "prikupljenih milodara" ne može kupiti i novi laptop osim ako mu propadne ideja kao što je tvoja oko naplate karata sa TISOVOG VRHA ... nešto malo ima DONATORA ..  naravno nije tvoja sramota nego onoga ko te podržao u ovoj neukusno iskorištenoj akciji ... moglo se to i nadrugi način promovirati ...

Za navedeno je sve rečeno pa nema potrebe velike rasprave i kao što je Adam rekao osiguranje štićenih osoba je oduvijek obavljano na isti način pa prema tome i danas je isto ... tehnika čini čuda ali okolo ljudi vrše nadzor i kontrolu posjetitelja ali ako to ne radiš ( ili nisi radio )  ti detalji ti fale ..

Biće prilike za drugi puta .. i iz ovih pisanja se može dosta naučiti ...

9A6AA

Citat: 9a3jb  u 19. Kolovoz 2012, 11:18:37
... To nam treba , a ne neki perverznjaci koji promići samo svoje interese!

...

Bravo Marinko!

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A2NO

Bok!

"Malo" me je pretekao Marinko.

U svakoj državi važe nega pravila - onda se dotični operator mora pobrinuti i
malo se informirati o regulama za rad. NIGDJE ne možeš banuti i raditi kako ti je volja. I NIGDJE  se ne možeš ponašati kao i svojoj dnevnoj sobi.
Pravila su pravila i moraš ih se pridržavati. Ako se ne raspitaš...sam si kriv.

Primjera ima podosta ( a i u vrlo bliskoj prošlosti...). I prestanite opravdavati nečije
gluposti. Brijuni su poznati po predsjedničkoj rezidenciji i tamo ne možeš doći
i raditi što ti je volja...

U nekim zemljama završio bi u bajbokani dok si rekao "keks" pa se onda vadi.

73 Dino

PS LX1NO nije nikakav VIP TOP gost. Operator je OK, ali...
Od prije koje god QSL samo direkt jer ne želi platiti birou za svoje aktivnosti...
Neka se ugleda na Vlada, UA4HWX ( skidam mu kapu ). Tako se ponaša TOP Op.

9A9L

Od prije koje god QSL samo direkt jer ne želi platiti birou za svoje aktivnosti...

Koliko vidim u svom logu nesto dugo skuplja dolerose jer ja od lipnja 2006 godine nisam dobio kartu. A sto se tice ekspedicija kad bude radio sa neke egzoticne onda bi jos i mogao traziti direkte. Ali na takve expedicije idu pravi majstori....za ostale je rezervirano po evropi uz pivu. Za mene je dovoljno otici na ekspediciju na Drenovacu.I sve do jedne karte poslati bez direktnih zahtjeva.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Šta ste napali bidnog čovika.On je samo tija spojit ugodno s korisnim ;D ;D .
Ja ga razumin. ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!