• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

AK-250

Autor E76MJ, 13. Lipanj 2009, 17:40:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

E76MJ

Da li neko zna u kojem opsegu radi ova antenska kutija i gdje se može skinuti shema?
Inače radim sa njom na 3.7 i 7 mhz (mogu fino uštimati dipol)

e76mj 73

E76MJ

prvi put nije uspjela fotka , pokušavam ponovo

9A2FW

AK250 je proizvod radionice SRH, a radi na svim bandovima od 3,5 do 28 MHz. Šemu ti je lako skinuti, ali je mogu opisati, pa će ti biti lakše:Sa TX ulaza signal prolazi kroz SWR-metar izveden od komada koaksijalne linije (ima 2 instrumenta SET i SWR, mislim da su 120mikroA, a potenciometar SET je 2×50KOhma). Sa izlaza SWR-metra ide na rotore dvostrukog promj. kondenzatora 2×500pF(zato je on izoliran od mase). Jedan stator ide na masu, a drugi je vrući kraj koji se vodi izravno na priključak za L-antenu, odnosno preko 2 paralelno vezana kondenzatora (56pF/7KV) na konektor ANT.
Naravno tu je još zavojnica spojena sa spomenutoga vrućeg kraja ka masi. Zavojnica je na toroidnoj jezgri, a odgovarajući izvod bira se preklopnikom sa 12 položaja.
Šema je u biti tzv ULTIMATE tuner, samo ka izlazu nije promjenjivi kondenzator, već 2×56pF.
Nadam se da će ti ovo pomoći.

73,Nikola,9a2fw.

9a6c

Dvije su teme istog naslova spojene pa odatle i dva skoro identična odgovora, od kojih moj ide u koš.

GG

E76MJ

TNX 9A6C I 9A2FW. TAČNO DA JE KUTIJA STARA 30 GOD. ALI JOŠ UVIJEK DELA.
TRAŽIO SAM NA NETU SHEMU ALI NIŠTA. PUNO STE MI POMOGLI OKO SHEME I JOŠ KAD ZAVIRIM UNUTRA NADAM SE DA ĆU USPJETI SLOŽITI ANT. KUTIJU.

73 JASMIN BIHAĆ E76MJ ;) ;) ;)