• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DXCC Trident

Autor 9A2JK, 09. Kolovoz 2025, 09:10:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2JK

DXCC Trdent je ARRL-ova nova plaketa koju možete osvojiti za potvrđenih
najmanje 100 DXCC entiteta na sve tri vrste emisije: PHONE, CW i DIGITAL.

Priznaju se veze od 01.11.1976. i sve moraju biti potvrđene samo na LoTW.

Više OVDJE.

73 ES BEST DX
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2NO

Martine, mislio si platiti, 134 US za samu plaketu (u EU) plus 25 za medaljone po modu.
Sitnica...

LP

9A7YY

Ni u ludilu. Nisam tražio i neću ni 5 band DXCC.

9A2JK

Citat: 9A2NO  u 09. Kolovoz 2025, 13:23:53Martine, mislio si platiti, 134 US za samu plaketu (u EU) plus 25 za medaljone po modu.
Sitnica...

LP

Prvo treba ispuniti uvjete - dakle osvojiti plaketu !

73
Martin 9A2JK

9A6WW

Pozdrav,

Citat:Prvo treba ispuniti uvjete - dakle osvojiti plaketu !

Hi koje uvjete? 100 zemalja u svakom modu bez obzira na bandove? Nemoj me zezat...
Reko bi piece of cake, ali ... pa ako malo promislim, da, u pravu si. Za ove današnje FT8 OP's mission impossible. CW? Hahaha..

No šalu na stranu, nije vrijedno te love. Ni desetinu.

73 Zvonko

9A6C

Neko se voli gledat u ogledalu, neko voli svoj pozivni znak na zidu pa makar i za hrpu dolara.

I sujeta ima cijenu :D

Kod Amera je ionako sve u lovi pa ni ovo nije izuzetak.

POZZ

GG

9A2JK

Od kad radioamaterizam postoji, diplome se plaćaju.
Je li nekome vrijedno tih novaca ili ne, ne bi se štel mešati.

Pitam ja vas, je li DXCC diploma vrijedna tih novaca ?

73
Martin 9A2JK

9A7YY

Citat: 9A2JK  u 11. Kolovoz 2025, 08:11:24Pitam ja vas, je li DXCC diploma vrijedna tih novaca ?

73
Martin 9A2JK

Nije Martine, nije. Za te novce kupi janje i pozovi društvo. Svima će biti lijepo, ovako samo tebi.  ;)

9A2JK

Citat: 9A7YY  u 11. Kolovoz 2025, 09:25:52
Citat: 9A2JK  u 11. Kolovoz 2025, 08:11:24Pitam ja vas, je li DXCC diploma vrijedna tih novaca ?

73
Martin 9A2JK

Nije Martine, nije. Za te novce kupi janje i pozovi društvo. Svima će biti lijepo, ovako samo tebi.  ;)

Znači, po tebi su svi bedaki koji su na 9A DXCC listi OVDJE ?
Isto tako, po tebi su bedaki svi (njih preko 750 9A amatera, među njima i ti) koji
šalju logove u LoTW ?

Ja ne mislim da su bedaki. Meni više vrijedi DXCC diploma nego janjetina.

73
Martin 9A2JK

9A7YY

Alooo Martine, smanji doživljaj. Gdje si ti vidio da ja nekoga nazivam bedakom?

9A4QV

Citat: 9A2JK  u 11. Kolovoz 2025, 08:11:24Od kad radioamaterizam postoji, diplome se plaćaju.
Je li nekome vrijedno tih novaca ili ne, ne bi se štel mešati.

Pitam ja vas, je li DXCC diploma vrijedna tih novaca ?

73
Martin 9A2JK

Ček, pa ti si stariji radio profesionalac od mene, pa bi trebao poznavati, mislim da se diploma zvala Užička republika, Kožne korice u bordo/crvenoj boji i untra diploma otisak na limu. Eeee tog lima se sjećam, od njega smo skrojili oklop za VFO za QRP.

U vrijeme bivše države, ovakve diplome bile su besplatne.
Danas i za "friken" naljepnicu iskrcaš janje doloresa...

kakva diploma, kakvi bakrači...sakupljači papirnatih salveta Uber alles...

QV

9A6C

Užička republika award je stvarno bila fora, samo je pitanje koliko bila besplatna...To ti je kao i niska cijena benzina, platio si macane, samo s druge strane i sretan si.

Kod Amera toga nema - oćeš award? Zahlen bitte!

Pa ko voli, eto mu.

Jedino mi nije jasno što se želi postići - da ft8 ekipa nađe mikrofon, da SSB freaks nauče cw, da cw dinosauri prekrše zakletvu (neću majke mi na digitalije...).

Pametniji popušta :D

GG

9A6WW

Pozdrav,

Da, i DXCC diploma košta, ali ajmo reć - prihvatljivo. Ja sam samo kritizirao cijenu jedne plakete koja je više "vanity" nego što odražava uložen rad da se ostvari.

Citat:Za te novce kupi janje i pozovi društvo
...
kakva diploma, kakvi bakrači...sakupljači papirnatih salveta Uber alles...

Molim ne pretjerujmo u banaliziranju i nipodaštavanju svaga ARRL-ovog samo zato jer se mora nešto platiti.

Mislim da će se svaki ozbiljni radioamater složiti da mora postojati neko meritorno tijelo koje će varificirati nečiji rad i veze. Ako netko tvrdi da ima 300 DXCC entiteta rađeno, a to nema nigdje osim možda u njegovom logu (a možda ni tamo), onda je to za sve ostale amatere isto kao i da ih i nema. Ne da tvrdim da netko laže (iako i toga koliko god želiš), ali to mora netko od autoriteta verificirati. ARLL nije nitko imenovao da to bude, nego se svojim ugledom nametnuo kao taj autoritet, i meni je vrlo drago da to funkcionira. Što se mene tiče, može i HRS to isto raditi i besplatno, no samo ako će mu ostatak svijeta vjerovati i prihvatiti.

Sjećam se vremena prije VUCC diplome, kad je bilo vrlo popularno sakupljanje QTH polja na 2m i MS ekspedicije. Mnogi "ugledni" amateri (DL,PA,G...) su trvrdili da imaju enorne brojke rađenih QTH gridova, i bilo vrlo uvrijeđeni kad bi im netko to osporio (recimo iz razloga, što iz nekog polja nikad nije radila niti jedna stanica). Uglavnom, konfuzija i lovačke priče.

Citat:Neko se voli gledat u ogledalu, neko voli svoj pozivni znak na zidu pa makar i za hrpu dolara.
I sujeta ima cijenu

Jel sve samo sujeta? Ili i takmičenje? Hm... neznam. Zašto onda, npr. skakači u vis troše vrijeme i novce po nekim belosvjetskim prvenstvima i olimpijadama da ih tamo ocijenjuju neki suci, kad isto tako dobro mogu skakati u vis u svom vrtu? Analogije na radioamatersto povucite sami...

Lijep 73
Zvonko