• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

POKUPLJE 2006

Autor 9A4HP, 12. Svibanj 2006, 22:43:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2KL

Pricekajmo Zdenka 9a2qf da se izjasni. Puno truda treba da se skine ta "kontaminacija" i da se ponovo krene.
73's de Leon 9A9L

9A2QF

Dobro jutro društvo !

Ležim bolestan doma pa si mogu malo priuštiti duže odspavati.

Vidim da sam prozvan,pa ću neke stvari i pojasniti,jer sam najkompetentniji da dam objašnjenje.

U godini okupacije i početka obrane i domovinskog rata,radioklub Velika Gorica iz moralnih razloga nije imao snage organizirati Pokuplje,jer smo bili na linijama obrane domovine,nas 18 iz radiokluba Velika Gorica. Stalno pod uzbunama,a i avionskim napadima,svi strijepimo za živote svojih bližnjih ali nema veze natjecanje se mora održati. E pa ja osobno a i kao tadašnji i sadašnji predsjednik kluba mišljenja sam bio i jesam da organizacija nije primjerena trenutku.
  Tada se pojavljuje radioklub Sisak,koji je inaće bio suorganizator natjecanja i organizira natjecanje ,a kod njih kao nema rata.
  Radioklub Velika Gorica tada se protivi takvom postupku,jer nismo bili kontaktirani u vezi organizacije contesta. Nismo imali ništa protiv da si organiziraju natjecanje, ALI NE POD NAZIVOM POKUPLJE, jer je taj naziv naš i mi smo prvi organizirali natjecanje pod tim imenom,okupili radioklubove koji su uz sliv rijeke Kupe koji su bili naši suorganizatori.
  Pravilnike Pokuplja smo tijekom godina poboljšavali pa smo uz suglasnost svih suorganizatora prihvatili da radioklub Velika Gorica organizira takmičenje i kontrolira logove,a domačin hamfesta da svake godine bude radioklub iz drugog mjesta,koji ujedno dodijeljuje nagrade i priznanja.To je pokazalo kao dobar potez jer su amateri više dolazili na hamfeste jer se izbijegla monotonija hamfesta stalno u jednom te istom gradu.
  Na našu pritužbu sudu časti i takmičarskoj komisiji HRS-a, da štitimo svoje autorsko pravo na naziv natjecanja,nikakav odgovor nismo dobili,osim komentara radiokluba sisak da smo jugonostalgičari i da bi mi možda htjeli da se natjecanje održava pod nazivom "po šumama i gorama "Za objašnjenje svima pod tim nazivom je organizirano prvo natjecanje Pokuplje kada su pokrovitelji bile organizacije tadašnjeg sistema.Takvu uvredu nismo mogli pretrpjeti i prestajemo biti bilo kakvi sudionici u natjecanju Pokuplje.
  Inicijator organizacije natjecanja od strane radiokluba Sisak ,bio je sadašnji dopredsjednik u ostavci

9a2qf

9A2QF

Dobro jutro društvo !

Ležim bolestan doma pa si mogu malo priuštiti duže odspavati.

Vidim da sam prozvan,pa ću neke stvari i pojasniti,jer sam najkompetentniji da dam objašnjenje.

U godini okupacije i početka obrane i domovinskog rata,radioklub Velika Gorica iz moralnih razloga nije imao snage organizirati Pokuplje,jer smo bili na linijama obrane domovine,nas 18 iz radiokluba Velika Gorica. Stalno pod uzbunama,a i avionskim napadima,svi strijepimo za živote svojih bližnjih ali nema veze natjecanje se mora održati. E pa ja osobno a i kao tadašnji i sadašnji predsjednik kluba mišljenja sam bio i jesam da organizacija nije primjerena trenutku.
  Tada se pojavljuje radioklub Sisak,koji je inaće bio suorganizator natjecanja i organizira natjecanje ,a kod njih kao nema rata.
  Radioklub Velika Gorica tada se protivi takvom postupku,jer nismo bili kontaktirani u vezi organizacije contesta. Nismo imali ništa protiv da si organiziraju natjecanje, ALI NE POD NAZIVOM POKUPLJE, jer je taj naziv naš i mi smo prvi organizirali natjecanje pod tim imenom,okupili radioklubove koji su uz sliv rijeke Kupe koji su bili naši suorganizatori.
  Pravilnike Pokuplja smo tijekom godina poboljšavali pa smo uz suglasnost svih suorganizatora prihvatili da radioklub Velika Gorica organizira takmičenje i kontrolira logove,a domačin hamfesta da svake godine bude radioklub iz drugog mjesta,koji ujedno dodijeljuje nagrade i priznanja.To je pokazalo kao dobar potez jer su amateri više dolazili na hamfeste jer se izbijegla monotonija hamfesta stalno u jednom te istom gradu.
  Na našu pritužbu sudu časti i takmičarskoj komisiji HRS-a, da štitimo svoje autorsko pravo na naziv natjecanja,nikakav odgovor nismo dobili,osim komentara radiokluba sisak da smo jugonostalgičari i da bi mi možda htjeli da se natjecanje održava pod nazivom "po šumama i gorama "Za objašnjenje svima pod tim nazivom je organizirano prvo natjecanje Pokuplje kada su pokrovitelji bile organizacije tadašnjeg sistema.Takvu uvredu nismo mogli pretrpjeti i prestajemo biti bilo kakvi sudionici u natjecanju Pokuplje.
  Inicijator organizacije natjecanja od strane radiokluba Sisak ,bio je sadašnji dopredsjednik u ostavci

9a2qf

9A2KL

Dvaput je dvaput....
73's de Leon 9A9L

9A2QF

Bok Leone dugogodišnji prijatelju !

Omaklo mi se,pa je ispalo dvaput,ali kao što znaš bolan moje porijeklo rođenjem ipak je dvaput dvaput.

Nakon mog djelomičnog objašnjenja bez previše detalja i prolivene žući,a vrijeme lijeći sve rane od kada radioklub Velika Gorica nije više organizator Pokuplja - kada smo još ručno pojedinačno uspoređivali oko sedamdeset pristiglih logova i nismo nikada kasnili sa objavom rezultata i održavanje hamfesta i podijelom nagrada,a i bez prigovora na objavljene rezultata,osim u jednom natjecanju kada smo diskvalificirali Savu 9a2gs,bilo je tada komentara da to nije u redu,dokazali smo da smo postupili ispravno i odnis sa Savom su ostali prijateljski,jer je on čovjek sa velikim srcem i nije osvetoljubiv i zlopamtilo.

Evo prošlo je osam sati od mog djelomičnog pojašnjenja o događanjima oko Pokuplja, bilo je 145 čitanja bez komentara i smatram da je ta tema zaključena barem što se radiokluba  9a1cfr i mene tiće.
Nemamo namjeru preuzimati natjecanje Pokuplje,već ako  i budemo organizatori nekog UKV natjecanja biti će to na nivou Zajednice tehničke kulture Zagrebačke Županije,jer u zajednici imamo za sada pet radioklubova,pa ćemo vidjeti ,možda radioklub Brdovec prihvati da ostali radioklubovi iz žuoanije budu suorganizatori i množitelji u UKV natjecanju Vidovo. Sve je stvar dogovora i već smo razgovarali o tome.

9a2qf Zdenko

9A7PSS

Citat: 9a2qfBok Leone dugogodišnji prijatelju !

Omaklo mi se,pa je ispalo dvaput,ali kao što znaš bolan moje porijeklo rođenjem ipak je dvaput dvaput.

Nakon mog djelomičnog objašnjenja bez previše detalja i prolivene žući,a vrijeme lijeći sve rane od kada radioklub Velika Gorica nije više organizator Pokuplja - kada smo još ručno pojedinačno uspoređivali oko sedamdeset pristiglih logova i nismo nikada kasnili sa objavom rezultata i održavanje hamfesta i podijelom nagrada,a i bez prigovora na objavljene rezultata,osim u jednom natjecanju kada smo diskvalificirali Savu 9a2gs,bilo je tada komentara da to nije u redu,dokazali smo da smo postupili ispravno i odnis sa Savom su ostali prijateljski,jer je on čovjek sa velikim srcem i nije osvetoljubiv i zlopamtilo.

Evo prošlo je osam sati od mog djelomičnog pojašnjenja o događanjima oko Pokuplja, bilo je 145 čitanja bez komentara i smatram da je ta tema zaključena barem što se radiokluba  9a1cfr i mene tiće.
Nemamo namjeru preuzimati natjecanje Pokuplje,već ako  i budemo organizatori nekog UKV natjecanja biti će to na nivou Zajednice tehničke kulture Zagrebačke Županije,jer u zajednici imamo za sada pet radioklubova,pa ćemo vidjeti ,možda radioklub Brdovec prihvati da ostali radioklubovi iz žuoanije budu suorganizatori i množitelji u UKV natjecanju Vidovo. Sve je stvar dogovora i već smo razgovarali o tome.

9a2qf Zdenko
pozdrav svima
i kakve sada veze ima 9a1cfr sa kupom?????
kupa vise ne protice opcinom velika gorica i prema tome taj klub nema
ni obavezu organizirati pokuplje
ako vec hoce 9a1cfr nesto organizirati neka organizira novo natjecanje
iako sumnjam u uspjeh,jer 9a1cfr je totalno neaktivan pun starih
radioamatera a nema ni web stranicu
stipe

9A2KL

Oho....evo jos jednog neidentificiranog u callbooku hrsa.

A da pogledas malo kartu i vidis do kuda seze opcina velika gorica. Iznenadio bi se. A za tvoju informaciju cestom do pokupskog 36 km a koliko ja znam to je jos uvijek u opcini velika gorica.

I usput mozes se ti zvati i pero i martin i djuro ali mi nabroji koliko klubova u Hrvatskoj ima svoje web stranice. Po tome se odredjuje tko je tko i tko je kakav. Bolesnoi razmisljas. Ili ti je to Normalno razmisljanje.??
73's de Leon 9A9L

9A7PSS

Citat:oOho....evo jos jednog neidentificiranog u callbooku hrsa.

A da pogledas malo kartu i vidis do kuda seze opcina velika gorica. Iznenadio bi se. A za tvoju informaciju cestom do pokupskog 36 km a koliko ja znam to je jos uvijek u opcini velika gorica.

svoje NEZNANJE prodaji nekome drugome!!!! ili uci one na bdx forumu!!!
opcina velika gorica ili grad velika gorica seze do velike bune pa onda sljedi
opcina kravarsko te opcina pokupsko gdje je sliv kupe

Citat: 9a2klI usput mozes se ti zvati i pero i martin i djuro ali mi nabroji koliko klubova u Hrvatskoj ima svoje web stranice. Po tome se odredjuje tko je tko i tko je kakav. Bolesnoi razmisljas. Ili ti je to Normalno razmisljanje.??

svi bolji klubovi imaju web stranice, neko bi organizirao natjecanje a gdje ce objavit rezultate?? pogledaj malo 9a1cba to je uzoran klub (update svakodnevno)
a ti ovdje navedi koji su to uspjehi 9a1cfr recimo u zadnjih 10 godina

9A2QF

Nadao sam se kvalitetnijoj diskusiji,a ne ovakvim neargumentiranim  komentarima.
      Velika Gorica je 7 ( sedmi ) grad u Hrvatskoj i jedna od opčina grada je i opčina Pokuplje koja leži na obalama rijeke Kupe.
      Osječam se uvrijeđen jer na obalama Kupe branili smo i grad Zagreb i mnogi prijatelji i poznanici dali su svoje živote na tom dijelu Kupe.ne bih se čudio da mi to da kupa ne protječe tu gdje protjeće da mi to veli netko iz stranih zemalja ( kao Francuzi koji su bili ovdje i kada su čuli da je linija fronte od V.Gorice udaljena samo dvadesetak kilometara usrali su se od straha).
     Posebno me vrijeđa što nam imputira neki anonimus ( bar za sada ) jer ga u kolbuku nigdje nema.
     Što se tiće staraca u klubu ok ali gdje bi Ti danas bio da te takvi starci nisu obučili tome što znaš,a izgleda da si markirao puno sa nastave jer nisi se naučio bon tonu.

9a2qf Zdenko

9A7YY

Malo je offtopic,.
Gornja prepiska nam ponovno po n-ti put potvrđuje da na forumu svaka tema  mora imati moderatora, koji će održavati "javni red i mir".

Webmasterica će u najkraćem roku izraditi web stranice svim klubovima koji su iz neznanja to dosad propustili učiniti.
Eto na Stipe.

9A2KL

E stipice.....lutko

Rezultate i ovako objavljuje UKV manager na stranicama HRS ali za tebe je to ocito nepoznanica. Osim zemljopisa i bolest zvana web stranica narusava tvoje ionako krhko mentalno zdravlje. Mogao si tu staviti i RKZ i jos nekoliko klubova ukljucujuci i Pozegu i Koprivnicu.

A sto se tice BDX-a, jako puno pravih i pametnih informacija prolazi tim forumom. I svaki dan je sve vise 9A amatera tamo. Naglasavam AMATERA jer tamo su amaterske teme a one su potrebne svim amaterima bez obzira na spol, vjersku ili nacionalnu pripadnost. Ocito da si i ti tamo clan pod nekim drugim znakom (mozda W ili VE ili T9 ) pa onda ne pisi gluposti.
73's de Leon 9A9L

9A2QF

Leone !

Naj bolje je to kada netko misli da jer ima takvo prezime može svima soliti pamet, ali nema  ili ne osječa da mora ispuniti osnovnu obavezu prema organizaciji kojoj pripada, pa da onda kvalitetno uzme učešča u forumu.

Daleko je Osijek od Zagreba pa i članarina ne stiže punih 6 ( šest ) godina,ali neargumentirani i netočni podaci da bi unijeli nedoumicu ili razdor među klubove stižu promtno.Eto svi smo saznali da je Velika Gorica do Bune koje Velike ili Male,nije važno tu je kraj svijeta.

73  Zdenko  9a2qf