• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Budućnost časopisa?

Autor 9A3WP, 18. Prosinac 2007, 13:36:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3WP

Znam da ovi ljudi to rade za novac odnosno žive od toga, ali zamislite prolistati bilo koji broj časopisa Radio HRS ovako:

http://www.vidilab.com/digitalvidi/arhiva/vidi141/index.html

73 Goran, 9A3WP.
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

9A6JRZ

Citat: 9a3wp  u 18. Prosinac 2007, 13:36:31
Znam da ovi ljudi to rade za novac odnosno žive od toga, ali zamislite prolistati bilo koji broj časopisa Radio HRS ovako:
http://www.vidilab.com/digitalvidi/arhiva/vidi141/index.html
73 Goran, 9A3WP.

Da Vidi već duže vremena nudi stare brojeve u PDF formatu (dovoljno je imati korisničko ime na Carnet-u - a tu spadamo i mi s @hamradio.hr - imam negdje link i datum od kada to nude).

Ima i par brojeva HRS-a za download, ali ne shvaćam zašto se s time stalo.

73 de 9a6jrz
73 de 9a6jrz

9A3QN

Citat: 9A6JRZ
Ima i par brojeva HRS-a za download, ali ne shvaćam zašto se s time stalo.
Još jedan glas za ovaj prijedlog, stvarno ne vidim razlog zašto stari brojevi ne bi bili dostupni (još nekako razumijem za trenutni i želju da se tako ljude "podstakne" na pretplatu na časopis).

A čak niti tehnički ne bi bilo previše teško izvesti da se pristup PDF verzijama časopisa dopušta samo onima koji su na časopis i pretplaćeni, ako je to možda razlog.

73
Kristijan
9A3QN

9a6c

KOlege, mislim da bi bilo najbolje sačekati još koji dan da  pojede i popije ono što se ima pa da novi saziv IO odluči o tome tko će biti novi urednik RADIO HRS-a.

Vjerujete, i mene to zanima. A tko bio da bio, mislim da će se zauzeti da se prebacivanje časopisa na web nastavi.

Osobno misim da prebacivanjem časopisa isklučivo na web ne bismo postigli puno, jer bi se stvar ubrzo razvodnila posuđivanjem lozinki i sličnim stvarima pa bi broj pretplatnika i čitalaca opao, što nadam se nije cilj.

Još samo malo...

73 GG

9A3QN

Citat: 9a6c  u 31. Prosinac 2007, 13:11:49
Osobno misim da prebacivanjem časopisa isklučivo na web ne bismo postigli puno, jer bi se stvar ubrzo razvodnila posuđivanjem lozinki i sličnim stvarima pa bi broj pretplatnika i čitalaca opao, što nadam se nije cilj.

Pišući odvogor na ovaj članak razmišljao sam i o ovoj problematici. Ne bih se složio da je to tako veliki problem, naime, i "tiskano" izdanje može se lako neovlašteno umnožavati npr. fotokopiranjem, pa se nitko zbog toga ne uzbuđuje.

73
Kristijan
9A3QN

9A3WP

Pa zašto se uopće zamarati s tim problemom pretplate !?
Neka časopis bude otvorenog tipa. Na taj način neka promiče radioamaterizam i tehničku kulturu, a financirati se može sigurno kao do sada iz poreza (državne blagajne) i od strane oglašivača i sponzora, a iz članarine ga treba izbaciti !

H(n)Y 2008 !

P.S.
Kad sam otvorio TEMU i stavio LINK na informatički časopis mislio sam prvenstveno na tehnologiju kojom je navedeni prikaz izrađen.
Baš je zgodno napravljeno prelistavanje časopisa, što opet ne znači da bi isto trebalo isključiti mogućnost download-a na lokalno računalo.
OP: Goran QTH: Zabok
@9A3WP @DK3WP

n1yu

Leta 1988 sam bio sokiran razvojem racunarskih mreza na sajmu u San Jose, CA.  Pojavom interneta sam redovno citao New York Times.  Pre par godina je NYT uveo placanje izbranih clanaka.  Pojavom Google je ustanovio, da gubi pare od reklama jer mnoge reference nisu besplatne.  Odnedavna su svi sadrzaji opet besplatni.  CQ Magazine je trebalo dosta vremena za javnu objavu rezultata CQ WW takmicenja.  

Valjda bi i mi mogli nesto nauciti iz svega ovoga?  Otvoren Radio HRS je bio deo moje cestitke novom Predsedniku HRS.  Svima jos jednom sve najbolje u 2008 po povratku iz zasnezenog Beograda.