• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

RTC contest

Autor 9A4QV, 31. Siječanj 2026, 21:00:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

Tnx za info!

Ovo ako zaživi svi argumenti o odugovlačenju objave prijavljenih, privremeni i konačnih rezultata te proglašenje konačnih rezultata postati će bespredmetni (ionako otprilike takvi su do sada bili za moje shvaćanje).
Druga stvar je da ovdje nemaju što tražiti oni koji drže figu u džepu skrivajući svoj score, a u isto vrijeme pomoću online alata donekle prate kako drugima ide...

Tako da svakako palac gore, a da ne ostane na praznim riječima budem se barem rekreativno pridružio..

73,

. .

9A6C

Živio napredak, ma šta to bilo!

U vrijeme sve veće zavisnosti od instant informacija u realnom vremenu, evo još jedne, ali pitam se čemu to? i što je u fokusu?

Da li su za dobra rezultat važniji dobar laptop i 5G mreža ili operatorska vještina i znanje? Znači li to da se ovakvim pristupom isključuju demode uređaji po cijenu "napretka"?

Tim su putem krenuli naši trenutni KV ministri, ali rekao bih da su poza i fraza bili u prvom plan, jer su se spotakli na vlastitim pravilima i bez obzira na kamilicu koju smo ovdje imali prilike vidjeti - ipak zakazali.

Čekam konačne rezultate Zimskog kupa 2026  pa ćemo vidjeti...

GG

PS - što bi to značilo "skrivati svoj score"? Kad pošalješ dnevnik on postane javno dostupan - ne vidim zašto bi netko on line u realnom vremenu trebao imati uvid u ono što radim na opsegu? Čemu ta voajerska potreba da se svakom zaviri u život, pod plahtu , u dnevnik?

9A1UN

Screenshot-20260201-194930-Viber" border="0

9A9EE

Over. Odem na semafor kad me ni tamo... i onda ajde čitaj ispočetka... ovaj put s razumijevanjem pa uočio da imaju poseban server... barem sam na kraju poslao - za kontrolu (iako sam bio onilne na contestonlinescore gdje inače idu rezultati uživo). Osim te zbunjenosti koju unio među one koji pratili samo službene rezultate mogu samo zaključiti da mi se sviđao (kao i svaki drugi contest koji traje tek nekoliko sati).
Aktivnost nije bila prevelika (vjerojatno više od 95% toga se odvijalo na CW), no za prvi put je OK. Dok ne bude duplo više sudionika od minuta ne treba povećavati minute.
Old shool rad, iz grada 100W + PRO 67B, 100 ispravnih veza.

Jošjednom palac gore ako rezultati budu instant.

Oni kojima ovo ne paše neka ostanu u pregršt onih natjecanja gdje će rezultate dobiti možda prije početka idućeg natjecanja (kao potsjetnik)...

73,

. .

9A5CW

24   9A5CW      3,600      61    50      02:14      WWYC       DX
Odradio malo čisto iz zabave...
LP 100W + žice
Nikamo nisam slao log, već će se oni snaći  ;D ;)
Vidim  da je nestalo više od polovice s liste koji su bili u real time, bit će Enable sending UDP logged QSO nije prošao ...
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A6C

Malo više truda ne bi škodilo...di su mi očale? a ni frizura baš ne odgovara...fale bar tri dlake :D

I bez očala ne vidim u čemu je napredak on line dnevnika, samo fali da nam se uvede i VAR pa da dečki ubiju čar do daske. Griješiti je ljudski čak i na opsegu.

Možete se vi braćo moja rugat koliko vas volja, ali ako vam je to jedini argument...not gud.

Velika korist od toga, ako se npr. u našem kupu prijaviš u P kategoriju, a navedeš da si radio HP...Ili ako te suprotno pravilima proglase za pobjednika, a odgovorne osobe ne reagiraju na upozorenja.

nije loše koji put mislit i svojom glavom

GG

9A3TY

Citat: 9A1UN  u 01. Veljača 2026, 19:57:25Screenshot-20260201-194930-Viber" border="0

Zaista, pravila Kupa Jadrana nisu uklesana na kamenu ali čemu pravila ako ih se (barem) natjecateljska komisija neće pridržavati ?!?

Ovo sa RTC je simpatično ali da li je dovoljno da vrati neki davno izgubljeni pozitivan osjećaj poštenog natjecanja ? Mislim da ne. Osobno smatram da je najveći problem natjecanja što se i kruške i jabuke trpaju u istu košaru. Nema prave usporedivosti a samim tim niti realno prikazanih rezultata uspješnosti.
A ako toga nema čemu se onda natjecati? Da budeš najbolji u zaobilaženju pravila?

73 de Ivo, 9A3TY

9A4QV

9A9EE

ispravak ispod

9A9EE

Citat: 9A3TY  u 02. Veljača 2026, 10:04:51Ovo sa RTC je simpatično ali da li je dovoljno da vrati neki davno izgubljeni pozitivan osjećaj poštenog natjecanja ? Mislim da ne. Osobno smatram da je najveći problem natjecanja što se i kruške i jabuke trpaju u istu košaru. Nema prave usporedivosti a samim tim niti realno prikazanih rezultata uspješnosti.
A ako toga nema čemu se onda natjecati? Da budeš najbolji u zaobilaženju pravila?
Treba razlučiti osjećaje od činjenica. Npr. činjenica je da su HRS reprezentativci - rukometaši osvojili broncu, ali različiti su osjećaji prema njima, rezultatu i onome što oni žele pa bilo to i u smislu motivacije kroz pjesmu.
Recimo, moj osjećaj je da jučer nitko nije varao, tj. zaobilazio pravila...
Kako je 5CW spomenuo neki se nisu snašli s postavljanjem loggera pa ih (i mene) nema u rezultatima, ali time su i nad njima primijenjena pravila, zar ne?
Možda je još bilo natjecatelja iz 9A, ali u logu imam samo dva znaka 5M i 5CW, koji su bili i online... ne samo sada nego i inače budu...
znam da tekma završila netom prije, to mi možda i ukralo vrijeme da sve detaljno posložim u N1MM, znam da su neki radije gledali finale, znam da neki nemaju mogućnost biti online, ali dok se ne pokaže i dokaže da netko varao onda teza zaobilaženja pravila ostaje u sferi fatamorgane.
Što se misli pod kruške i jabuke nije mi točno jasno.
Ali, da nije bilo mogućnosti masiranja logova, možda i još ponekih radnji za koje se mogu čuti da neki koriste u slobodno vrijeme nakon natjecanja u to sam uvjeren.
I svatko je mogao već 15min po završetku otvoriti šampanjac, pivu i štogod te doma ili drugima reći da je bio taj i taj u natjecanju, a ne ostaviti neizvjesnost u rukama komisije i daleke budućnosti koja nikako da dođe do ostvarenja.

73,

. .

9A5CW

Citat: 9A4QV  u 02. Veljača 2026, 12:49:26Rezultati su objavljeni...
https://hamscore.com/scoreboard/?contest_id=1
Smajo bili su već 10 minuta nakon kontesta... kasnis... tj.. ne pratis ;)
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:

Oni šta su sami pisali da doma imaju zeru žice, imaju više slotova od onih sa bimovima i kvadovima !

9A4DU

U kojem mjesecu je planiran Kup Jadrana ove godine?
I hoce li se mjenjati termin sedmicu dvije prije kontesta?
P.S. nije to bas tako lako uklesat u kamen.

Citat: 9A3TY  u 02. Veljača 2026, 10:04:51
Citat: 9A1UN  u 01. Veljača 2026, 19:57:25Screenshot-20260201-194930-Viber" border="0

Zaista, pravila Kupa Jadrana nisu uklesana na kamenu ali čemu pravila ako ih se (barem) natjecateljska komisija neće pridržavati ?!?

Ovo sa RTC je simpatično ali da li je dovoljno da vrati neki davno izgubljeni pozitivan osjećaj poštenog natjecanja ? Mislim da ne. Osobno smatram da je najveći problem natjecanja što se i kruške i jabuke trpaju u istu košaru. Nema prave usporedivosti a samim tim niti realno prikazanih rezultata uspješnosti.

9A3SM

Citat: 9A4DU  u 02. Veljača 2026, 18:55:38U kojem mjesecu je planiran Kup Jadrana ove godine?
I hoce li se mjenjati termin sedmicu dvije prije kontesta?
P.S. nije to bas tako lako uklesat u kamen.

Citat: 9A3TY  u 02. Veljača 2026, 10:04:51

Za KUP JADRAVA o terminu ćeš znati tek nakon priava učesnika na Istra Contest druženju .. do tada strpljen - spašen ... hahahah

9A4DU

hahahahaha.
Znaci treba pratiti kakva ce biti sezona i pratiti booking?
strpljen - spašen :D