• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

KUP JADRANA 2025

Autor 9A6C, 26. Kolovoz 2025, 09:26:31

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4DU

???
Mene cudi kako se ICC nije ogradio o ovoj odluci promjene termina KJ?
Ipak u nazivu imaju rijec Contest.
Ovo sve vise slici na rubriku vjerovali ili ne.
Bi li W3LPL organizirao ikakvi meeting i onda da se radi tog meetinga mjenja TERMIN CQ WW ili bilo koji TERMIN Contesta?
Slazem se da nas je sve manje i manje i nije mi lako procitati info o SK.
Ali ako se ovako nastavlja onda ce nas stvarno biti sve manje i manje.
U kamenu su zapisani 10 zapovijedi. Ne treba nam zapisivati ista u kamen.\Dovoljno je postovat tradiciju i orginalni termin.\
Lijep pozdrav
Ante

9A4QV

Pozdrav,

Vidim da su se počela "prebrojavati krvna zrnca" ilitiga po radioamaterski "prebrojavati broj tranzistora" u radio postaji kako bi se utvrdilo tko je elitista a tko underdog  ;D  Može li mi netko reći kriterij, koliko tranzistora treba imati radio uređaj da bi ušao u kategoriju elitista?

Kako stvari stoje, u Kupu Jadrana pojaviti će se samo elitisti. Ovi underdog će se suzdržati od općenja na radioamaterskim vrekvencijama u periodu trajanja natjecanja. Po tome bi se logično dalo zaključiti, ako se u nekom natjecanju pojavljuju pretežito elitisti, onda je istovjetno natjecanje elitno natjecanje!

Eto, svako zlo za neko dobro, dobiti ćemo ni krivi ni zadužni elitno natjecanje! U samo godinu dana, iz kategorije Hrkljuša, Kup jadrana promoviran je u elitno natjecanje. Za ostale će se organizirati "Lavor kup" vezano za narodnu: Tko ima para kupa se u moru a tko nema - u lavoru.

Za lavor spremni...

QV
 ;D  ;D  ;D

9A6C

E moj narode ;D

Nemojte se ljutiti, ali ja ću polako staviti ključ u bravu po ovom pitanju - moje ustavno pravo po tumačenju HRS.

Mislim da smo rekli sve što smo imali, argumenti i non-argumenti su jasno izraženi. pretvarati ovu temu u misaonu igraonicu očito je neodoljivo i možda je bolje potegnuti ručnu kočnicu.

Da se opet citiram - ovo nije poziv na nikakav bojkot ovog meni osobno jako milog natjecanja. Osobno nisam uvjeren da je kalendarski poremećaj vezan za ovo natjecanje pravi potez jer je datum pomaknut, ali i početak pa će opet biti isto, samo malo drugačije. Za sada skoro pa nepostojeće IOCA/KJ ekspedicije vjerojatno će ostati na istome - tj blizu nule, u prijevodu: ima vremena za otići i  puno manje za spakirati se  i pravac kući. Osim ako nije u pitanju redovna linija.

Stara hrvatska izreka kaže da je politika umijeće mogućeg, ali i da je u politici važno i ostavljanje dojma, bez obzira na sadržaj.

A s direktorom KJ ću se osobno obračunati - peka, gradele ii crni rižot pa neka bolji pobijedi :P

Game over

Hvala na pažnji,

GG