• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CQ160CW 2026

Autor 9A6C, 25. Siječanj 2026, 11:45:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6C

Ostalo je još malo vremena do kraja natjecanja, a ljuta se bitka vodi :D

Kako sada stvari stoje na https://contestonlinescore.com/scoreboard/?contest_id=136
Mate ima malu prednost u odnosu na Marina i do samog kraja bit će neizvjesno, jer teško da će se pred sami kraj ukazati neki USA množitelj i sad sve zavisi o onima koji će se pojaviti u sumrak, a osobito ako će biti i novi množitelj.

Zadnji sati ovakvih maratona obično nose malo veza i traže puno strpljenja i spretnosti u lociranju novih postaja. Formulu za ravnotežu između RUN i S/P nitko ne otkriva.

Rekao bih da će na kraju ovog natjecanja pobjednik biti HEP, jer ako je suditi po signalima na RBN...

TV program ionako nije neka fora, ajmo još malo tko ima antenu i volje ;D  A ni na SWL kanalu nije dosadno.

Mojih 10 m cijevi za 40 m nije bilo dovoljno ni za jednu od 9A postaja pa tako ovom zgodom ostajem bez zasluženog plasmana ::)

Kakav rukomet, kakav vaterpolo... ili Sa sapunice >:(

GG

9A3J

Pozdrav svima,

evo da se i ja osvrnem na CQ160. Svi najavljivali rad pa reko da vidim što se može s ovim što se ima. A ima se nešto između INV-V i dipola. Točka napajanja je na 12m a krajevi na cca 6m. Uređaj IC7600 davao je do 70W. Pošto prijemnih antena nemam i nema vrtnje odlučih raditi remote od doma koliko mi bude vrijeme dozvolilo. Da je bolja antena bilo bi i bolje ali što je tu je..

BAND QSO DUP DXCC S/P POINTS AVG
---------------------------------
  160 433   2   50   0   2157 5.0
---------------------------------
TOTAL 433   2   50   0   2157 5.0
=================================
       FINAL SCORE: 107 850

Za 11 sati rada i ovu antenu, sasvim zadovoljavajuće. Najzanimljivije mi je bilo ganjati one ispred sebe na livescore i pratiti dvoboj 4M-5M

73,
Saša, 9A3J