• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Istra Contest Conference

Autor 9A3TY, 22. Rujan 2023, 20:56:32

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TY

Vidjeh na naslovnici vijest "Nakog prošlogodišnjeg uspješnog eventa u Poreču u režiji Radio Kluba Poreč, 9A1P, i ove se godine održava trodnevna međunarodna konfernecija ..."
i otvorih vijest u kojoj onda stoji i "suorganizator samog eventa je i HRS."
Da li je HRS zaista suorganizator ili samo sufinancijer ili i jedno i drugo?
Ako je HRS suorganizator i sufinancijer ili samo sufinancijer da li možemo konačno očekivati i video zapise svih predavanja da i ostala "raja" može nešto čuti i naučiti? Ili će HRS nastaviti sa politikom "nekima majka a nekima maćeha" ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Zar zaista nema nikoga iz HRS-a tko bi odgovorio ?
73 de Ivo, 9A3TY

9A3TY

Hvala za info. Može li se dobiti odgovor na puno bitnije pitanje :
"da li možemo konačno očekivati i video zapise svih predavanja"

Zar ne bi bilo normalno da sve članice HRS-a i njihovi članovi imaju nešto od toga a ne samo neki.
Uvjeren sam da je gomila članova članica HRS-a zainteresirana vidjeti predavanja ali si to ne može priuštiti (financijski, vremenski, iz zdravstvenih razloga, ...).

73 de Ivo, 9A3TY

9A6KX

Citat: 9A3TY  u 29. Rujan 2023, 10:11:51
Hvala za info. Može li se dobiti odgovor na puno bitnije pitanje :
"da li možemo konačno očekivati i video zapise svih predavanja"

Zar ne bi bilo normalno da sve članice HRS-a i njihovi članovi imaju nešto od toga a ne samo neki.
Uvjeren sam da je gomila članova članica HRS-a zainteresirana vidjeti predavanja ali si to ne može priuštiti (financijski, vremenski, iz zdravstvenih razloga, ...).

Ne znam što u pitanju znači ovo "konačno", jer koliko mi je poznato ovo je prva godina da je HRS organizator, lani je to bila čisto lokalna incijativa i realizacija, i nismo uopće razmatrali stvari kao snimanje predavanja, postoji snimak od predavanja 9A1TT što je samoinicijativno snimo S56NE mobitelom.... vidi link niže...

Ove godine stanje je ovako - ukoliko internet u hotelu dozvoli biti će live streaming predavanja na Youtube-u... Ne znamo koliko je kvalitetan WiFi u dvorani te brzina uploada...
Zbog tehničkih razloga teško ćemo moći prenositi video javljanja sa Swainsa (W8S) i Samoe (5W0LM) na YT uživo, a prezentacija od R1BIG po dogovoru s njome će biti streamana u sklopu njenog YT kanala. U protivnom , ukoliko bude problema s internetnom - snimke će se naknadno objavljivati tj neće ići u živo.

Power point prezentacije će zasigurno biti objavljene  online nakon same konferencije.

Također, konferencija je otvorenog tipa što se tiče javnosti, uz najavu/prijavu na štand u hotelu dobiva se akreditacija kojom je moguć ulaz i sudjelovanje na predavanjima i dr.

Ukoliko je netko zainteresiran za nešto od lanjskih materijala, neka pronjuška na poveznicama:

9A1TT - FUTURE OF HAMRADIO (videozapis)
https://www.youtube.com/watch?v=sN7TA_F5S0I

S53MM - S50C/P - CONTESTING FROM THE TOP (powerpoint)
https://icm2022.9a1p.com/ICM_S53MM_Grintovec.pptx

4O3A - BUILDING CONTEST STATIONS - WHAT IS A RIGHT WAY (pdf)
https://icm2022.9a1p.com/4O3A_Building_Contest_stations.pdf

S53WW - TK0C (pdf)
https://icm2022.9a1p.com/TK0C_S53WW.pdf

73

9A3TY

Citat: 9A6KX  u 29. Rujan 2023, 12:53:56
Ne znam što u pitanju znači ovo "konačno", jer koliko mi je poznato ovo je prva godina da je HRS organizator,

Pod "Konačno" sam mislio na činjenicu da se svake godine financiraju ili sufinanciraju raznorazna događanja, predavanja i sl. a da velika većina članova članica HRS-a nema od toga apsolutno ništa a da bi se u današnje doba kad (nažalost) i djeca objavljuju video zapise barem na taj način moglo pomoći ravnomjernom razvoju diljem Lijepe Naše.
Lijepo je da je konferencija otvorenog tipa ali zar je toliko teško shvatiti da velika većina zainteresiranih ne može biti nazočna?
PPT i PDF datoteke kao popratni materijal DA ali bez video ili barem audio zapisa je to praktično ništa.

Citat: 9A6KX  u 29. Rujan 2023, 12:53:56
Ne znamo koliko je kvalitetan WiFi u dvorani te brzina uploada...
Zbog tehničkih razloga teško ćemo moći prenositi video javljanja sa Swainsa (W8S) i Samoe (5W0LM) na YT uživo, a prezentacija od R1BIG po dogovoru s njome će biti streamana u sklopu njenog YT kanala. U protivnom , ukoliko bude problema s internetnom - snimke će se naknadno objavljivati tj neće ići u živo.

Eh, kakva je to konferencijska dvorana u kojoj nema superbrzi WiFi6 i barem jedan RJ45 konektor za brzu žičanu vezu ?!?  Pa to čak i ja imam doma.  ;D
Ne očekujem da mora biti stream u realnom vremenu niti ima potrebe za tim ako se ne uspostavi i dvosmjerna komunikacija s gledateljima streama pa da se mogu postavljati pitanja predavačima ali zaista očekujem naknadno dostupne video zapise.
Ako već HRS daje godišnju članarinu polovice klubova članova HRSa mislim da bi to morao biti neki minimum povrata "uloženog" novca.

Želim vam puno uspjeha u radu!

Veseli i zdravi bili!
73 de Ivo, 9A3TY

9A6NDZ

Šteta što ovakve stvari nemaju pravi video streaming svih predavanja. Nagodinu mi se javite pa da dogovorimo neki posao i da se to odradi kako treba.
Moj SDR prijemnik: http://9a6ndz.ddns.net:8073

9A3TY

73 de Ivo, 9A3TY

9A3AL

Ne bih želio biti okrutan, niti nikoga povrijediti, ali video snimak je slabe kvalitete, naročito zvuk. Mnoga dobra predavanja izgubljena su za šire članstvo zato jer nisu snimljena ili su loše snimljena. S druge strane, bilo je primjera i prilično kvalitetnih video dokumentiranja. Znači, kvalitetna snimanja predavanja bi se moglo organizirati, ali to se u znatnom dijelu ne čini. Šteta, jer dio značajnih događaja, iza kojih stoji puno truda, ostaju nezabilježeni na video snimkama.

S druge strane imamo pozitivne primjera pojedinaca, među kojima se ističe i Vlado, 9A9I, čije fotografije dugi niz godina trajno i kvalitetno ovjekovječuju mnogobrojne radioamaterske susrete.

Ognjen, 9A3AL

9A6KX

Citat: 9A3AL  u 07. Listopad 2023, 19:27:54
Ne bih želio biti okrutan, niti nikoga povrijediti, ali video snimak je slabe kvalitete, naročito zvuk. Mnoga dobra predavanja izgubljena su za šire članstvo zato jer nisu snimljena ili su loše snimljena. S druge strane, bilo je primjera i prilično kvalitetnih video dokumentiranja. Znači, kvalitetna snimanja predavanja bi se moglo organizirati, ali to se u znatnom dijelu ne čini. Šteta, jer dio značajnih događaja, iza kojih stoji puno truda, ostaju nezabilježeni na video snimkama.

S druge strane imamo pozitivne primjera pojedinaca, među kojima se ističe i Vlado, 9A9I, čije fotografije dugi niz godina trajno i kvalitetno ovjekovječuju mnogobrojne radioamaterske susrete.

Ognjen, 9A3AL

Sva predavanja imamo snimljeno stativom u HD rezoluciji sa dva profi uređaja, to ćemo naknadno uz prezentacije uploadati na YT. Streaming sam po sebi je bio problematičan zbog lošeg WiFi-ja u dvorani - što je streamano live išlo je preko mog mobitela dijeljenjem 4G veze.

Kako budem objavljivao snimke dati ću linkove na forum.

Isprike, angažirati ćemo nekog profića slijedeće godine.

73 Mirko 6kx