• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Lotw linkanje ili spajanje

Autor 9A5VV, 23. Veljača 2022, 07:30:35

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5VV

Pozdav. Da li postoji mogučnost prenošenja dxcc entiteta sa starog primarnog pozivnog znaka na novi primarni pozivni znak. I koja je procedura? Meni lotw daje opciju "merge" na stari pozivni znak za koji je izdana diploma. No ja bi da se broj odrađenih eniteta sa toga staroga  prebaci na novi.

9A2JK

OM 9A5VV
Da, definitivno postoji opcija koju ti tražiš.

Ovako, na brzinu ''iz kratkog rukava'' ne mogu ti točno opisati postupak.
Mislim da kod ''merge'' možeš odrediti koji ti je GLAVNI znak ili to trebaš
prije promijeniti. Svakako treba odrediti koji je glavni znak.

Predlažem da odeš na stranicu ZL2IFB i skineš najnovije uputeza LoTW.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JK

Dodatno mojoj prethodnoj objavi o spajanju pozivnih znakova,
predlažem da ***pažljivo*** proučiš upute na LoTW stranici

https://lotw.arrl.org/lotw-help/dxcc-setup#merging

73
Martin 9A2JK

9A8A

9A5VV

Hvala na odgovorima, mada sam zbog brzopletosti sve zbrljao HI. Uglavnom, stoji mi i dalje primarni znak stari jer sam išao na "merging" i promijenio gore znak misleći da će se staviti na novi kad ono ništa. Čitao sam upustva, pa nisam uspio iz njih pohvatati, ugl držao sam se procedure iz upustva. Poslao sam mail na help pa ću vidjeti gdje sam pogriješio. Doduše, nadam se da nisam neku veliku štetu napravio s obzirom da je ostao stari znak sa svim zapisima.

9A2M

Čestitam na novom znaku!

Procedura je kratko i temeljito opisana u uputstvima i treba je samo pročitati.
Sve riješiš iz TQSL aplikacije koju imaš instaliranu na svom kompu.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A2JK

Hrvoje, nije mi jasno kako ovaj problem riješiti iz TQSL?
Mislim da to nije moguće. Naime, ako sam dobro shvatio pitanje
radi se o tome da je 9A5VV imao drugi 9A znak i taj znak ''registrirao''
u LoTW. Sad ima znak 9A5VV i taj znak je također ''registrirao'' u
LoTW. Rezultat svega je da ima DVA računa na LoTW – jedan na
stari 9A znak i drugi na 9A5VV.

On želi ta dva računa pretvoriti u jedan račun tako da sve veze idu
na 9A5VV tj. veze s starim 9A znakom i novim 9A5VV vrijede za
DXCC diplome kao da su rađene s 9A5VV znakom. To je po pravilima
DXCC legalno i može se napraviti, ali mislim da to nije moguće
napraviti u TQSL. Možda se varam (ne bi bilo prvi puta) i zato pitam.

73
Martin 9A2JK

9A5VV

I ja mislim da nije moguće, jedino gdje bi u tqsl mogao biti eventualno problem je preklapanje, dakle stari završava 18.02 kad drugi počinje. Nakon slanja maila - riješili su, sad imam samo 9a5vv i svi entiteti prebačeni na njega. Kao što rekoh išao sam po uputama ali dosta brzo, pa sam pretpostavio da sam nešto zabrljao. Problem je bio što je on meni stari znak uvijek predstavljao "kao novi" i samo sam na njega imao "merge" opciju a ne obratno. Kada bih stavio opciju da mi on bude primarni to bi samo značilo da se on prvi prikazuje pri ulasku u lotw - i dalje sve ostaje isto. Sad imam samo jedan znak - kako bi i trebalo biti.

9A2M

Evo ukratko, krivo sam se izrazio.
Ne može se sve riješiti iz TQSL.
Ja sam nakon promjene pozivnog znaka išao na LoTW web stranicu, ispunio formular i uploadao certifikate koje sam izvukao iz TQSL.

9A5VV

Citat: 9A2M  u 23. Veljača 2022, 23:55:30
Evo ukratko, krivo sam se izrazio.
Ne može se sve riješiti iz TQSL.
Ja sam nakon promjene pozivnog znaka išao na LoTW web stranicu, ispunio formular i uploadao certifikate koje sam izvukao iz TQSL.

Da i ja imam dva certifikata. Jedan je važeći a drugi vrijedi do 18.02.

9A2JK

ARRL-ove upute za LoTW su puno bolje nego u početku postojanja LoTW, ali još uvijek ni približno kako bi trebale biti. 
Dobre upute nije jednostavno ni lako napisati. Srećom, i u ARRL-u to znaju pa su uvijek spremni pomoći kao što su to
napravili i u ovom slučaju.

Za LoTW nam treba: certifikat i račun (account).

Certifikat zatražimo od ARRL-a korištenjem TQSL programa. Certifikat treba za svaku pozivnu oznaku posebno i služi 
nam da u TQSL programu digitalno potpisujemo QSO-e koje šaljemo u LoTW.

LoTW račun (account) su naše ***potvrđene*** veze u LoTW-u. Nakon što smo poslali digitalno potpisane veze, 
LoTW pravi račun za svaki znak posebno, ali ***tek kad nađe potvrdu***.

LoTW računa možemo imati bezbroj tj. onoliko koliko imamo različitih znakova. Npr. 9A2JK i 9A2JK/P su DVA različita 
znaka, DVA certifikata i u konačnici DVA LoTW računa.

Kad operater iz istog DXCC entiteta ima više znakova, za DXCC diplome sve veze može pripisati jednom primarnom znaku 
koji sam odredi. 

Pogledajmo primjer 9A1CBK na slici 1. 9A1CBK ima 5 računa koji nisu spojeni u primarni račun. Iz padajućeg izbornika 
biramo koji znak će nam biti primarni. U ovom primjeru odabrali samo znak 9A1CBK i klik na Select DXCC Award Account.

Sada otvorimo Modify Account – slika 2.

U Account Name: vidimo da je sustav prihvatio našu želju da 9A1CBK bude primarni znak. To još treba potvrditi stavljanjem 
kvačice u Set as default DXCC acount.

Nakon toga označimo znakove koje želimo spojiti u primarni znak, npr. klik na 9A15P da poplavi i na kraju klik na 
Submit Modifications.

Ponovimo postupak za sve znakove koje želimo spojiti.

I, na kraju, treba razlikovati povezivanje (linkanje) u LoTW (engl. link) i spajanje (engl. merge) logova u LoTW. 
''Linkanje'' je uglavnom zanimljivo samo onima koji imaju DXCC još iz doba prije računala. Da ne kompliciramo previše, 
ostavimo ''linkanje'' za drugu temu.

73
Martin 9A2JK