• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IOTA CONTEST 2014

Autor 9A4DC, 22. Srpanj 2014, 20:11:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4DC

Najava rada za vikend (s već aktiviranog Dugog Otoka):
Natjecateljska ekipa Radio Klub Zadar u petak kreće na Dugi Otok i ostaje do nedjelje navečer.
Radit će se s pozivnom oznakom 9A6V/P iz Parka Prirode TELAŠČICA.
IOTA referenca je EU-170, IOCA je CI-018, a WWFF je 9AFF-016.
Radićemo SAMO kratki val od 3,5 do 28 MHz. Nadamo se da ćemo već u petak navečer uspjeti imati neke antene u zraku kako bi mogli čim prije počet radit. Planiran je ostanak do nedjelje navečer, ali zato jer moramo stići na trajekt u 20,00 h gasimo stanicu i slažemo opremu minutu nakon završetka IOTA contesta.
Lijep pozdrav i 73 svima!
DE 9A6V TEAM

9A7YY

Om Tibi 9A/OM3RM stigao danas do mene.
U c'testu će biti SOUAH.
Biće, nije se izgušta na WRTC-u ?
Šta ti je čovik........ka tica........ sad je vamo sad je tamo.  ;)

PS
Sri EU-016 Vis

9A4WY

Evo još jednom najave kad već postoji tema:
Istrijani idu na Sv.Nikola... 8)..... 9A3R,9A4QV,9A4WY i 9A3NC
IOTA contest MOLP :
znak će biti: 9A3R/p
iota: EU-110,
CI: CI-118
Kiko,9A4WY

Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

9A6XX

Za one koji ne koriste Facebook.

9A4J u IOTA 2014, source: DXcoffee @ Facebook

73,
Hrle - 9A6XX

9A3SM

Bravo za ekipu predvodjenu "starim vukovima" ...
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A6ARP

Ekipa starih vukova je dobro organizirila contest sa Lokruma, Nisam bio najmlađi ali su bili sretni da im netko pomogne oko setupa, Bilo je odlično ta dva dana, samo nas pred završetak natjecanja uhvatilo nevrijeme 4 sata prije te smo morali isključiti uređaje,, sve u svemu jedno divno druženje uz dobru ekipu i moju skromnu pomoć, rezultat će se vidjeti kad se svi logovi pošalju, samo da dodam da smo radili bez clastera kao pravi stari radioamateri jer nismo imali internet, hvala Hrletu što je postavio sliku na forum jer ubili smo se umora. Slike će biti postavljene u našu galeriju na HRS-u za par dana dok ih skinem iz fotoaparata.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A4DC

Lip pozdrav svima!
Nadam se da ste svi guštali i da ste svi dobro prošli.
Mi se "ugasili" u subotu oko 23 UTCa a upalili u nedilju oko 05 UTCa.Razlog "teža katastrofa od vrimena"!
(ne triba pojašnjavat, zar ne?) Ukratko-svi smo dobro, oprema još i bolje i "počinjemo dolazit sebi!"HI!
Hvala svima koje smo radili i osobno molim za velik oprost sve koji nas čuli i "potrošili živce, benzin (naftu) iz agregata pokušavajuć nas dobit, a mi ih zbog QRNa 4 nismo mogli čut! (Me culpa, mea maxima culpa! SRI OMs)
U svakom slučaju, po meni, uspjeh svih iz 9A koji su napravili nešto.
73 ES GL ES GD DXing DE 9A6V TEAM

9A1AA

Citat: 9A6ARP  u 28. Srpanj 2014, 15:54:40
Ekipa starih vukova je dobro organizirila contest sa Lokruma, Nisam bio najmlađi ali su bili sretni da im netko pomogne oko setupa.....

Darko, da nisi "progovorio" ovdje uopće te ne bih prepoznao na slici  ::)
Možda zato što te tamo ne bih ni očekivao  ;)
Na 80 i 40m išlo je to bez problema prema Slavoniji........

Bilo je lijepo čuti sve naše i gostujuće postaje koje su sudjelovale u natjecanju sa naših otoka.
Nažalost vrijeme nam svima nije bilo na ruku a mi (koji smo ove godine ostali na zemlji) se nadamo da će 2015-e biti bolje pa ćemo opet na naš "šampionski" otok  8)

73, Ivo 9A1AA

9A6XX

Ajd nek netko stavi i pozivne oznake uz sliku :-)

Ja osobno znam samo 5AX čini mi se.

Iduci put zastava na cro-cc? :-)

73,
Hrle - 9A6XX

9A1AA

Hrle, ne zastava na cro-cc već zastava OD cro-cc ;)
A kod smo već kod toga moram reći da imamo i nekoliko izvrsnih rješenja za klupski logo cro cc-a koji bi se uskoro trebao naći na majicama i kapama ;)

U svakom slučaju u IOTA 2014 bila je iznad prosječna aktivnost naših postaja, posebice sa mora, što domicilnih a još više gostujućih moreplovaca.
Mi, kontinentalci, ubacili smo u tu priču kao panonski mornari i da nije bilo loših vremenskih uvjeta bio bi to jedan (više nego) dobar kontekst  ::)
73, Ivo 9A1AA

9a6c

Na nogama prvi s lijeva 9A5V, u prvom redu prvi s desna 9A3NY...ostale ne poznam ???

9A6ARP

Na slici su sljedeći operatori
Stoje zadnj red
   9A5V     IZ7ECL     9A6ARP      9A5AX
   Frano      Tomy       Darko        Josip

Čuće prednji red
9A5BNC                                  9A3NY
   Nikša                                     Dado
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A4DC

OMs,
Dolaskom na poziciju za IOTA contest sam ustanovio da će 9A6V/p radit iz Utvrde Grpaščak.
Provjerom COTA popisa nakon contest-a došao sam do zaključka da Utvrda Grpaščak koja se nalazi na Dugom Otoku (IOTA EU-170, IOCA EU-016) u Parku Prirode Telaščica (9AFF-018) nije na Popisu 9A-utvrda za COTA.
U skladu sa navedenim sam tražio od COTA managera da se navedena utvrda uvrsti na COTA popis i da joj se dodijeli referenca, te da nam se prizna aktivacija 25. 26. i 27. 07.2014.
Om 9A6NDD je vrlo promptno odgovorio na to, uvrstio utvrdu na COTA popis, priznao nam aktivaciju i dostavio referencu.
Broj COTA reference Utvrde Grpaščak na Dugom Otoku je WCA 9A-0322.
U ime 9A6V/p team-a
73 ES GL ES GOOD DX TO ALL
DE 9A4DC