• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

EURAO mreza qsl biroa

Autor 9A4OE, 18. Svibanj 2010, 11:14:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4OE

Sto je EuroBureau QSL?
Nedavno je bilo rijeci o bar kodu na qsl karticama.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

73, Ivo 9A1AA

9A3VV

Zanimljivo... Ivo, imaš li kakva saznanja o iskustvima onih koji ovo koriste?

Možda bi ovo moglo pomoći tamo gdje naš QSL bureau ne može doprijeti, a da se pri tome ušpara koji IRC ili zelembać?
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A1AA

Iskreno, za ovo sam saznao preko neta. Dobio sam i ja QSL karticu na kojoj je bio bar kod i email adresa pa sam otišao pogledati što je to.
Ako netko zna više o ovome slobodno neka napiše ovdje   ;)
73, Ivo 9A1AA

9A1AA

Evo nešto novoga (za mene) u svijetu ljubitelja papirnatih QSLki

http://www.arrl.org/files/file/ContestResults/2012/2012-IARU-Web.pdf

Jel se netko učlanio već? Iskustva?
73, Ivo 9A1AA

9A9L

Nesto je krivi link....Ovaj vuce na IARU rezultate
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4OE

Mali podsjetnik za 9a1aa, da je novo i nije "ovdje sve piše"

EURAO
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

Obojica ste u pravu.
Greškom sam stavio krivi link.
I postoji ova tema, čak sam i ja sudjelovao u njoj  :-[
Totalno sam zaboravio taj slučaj  :o

Ništa, prebacit ćemo postove tamo gdje im je mjesto.
73, Ivo 9A1AA

9A3JB

Na žalost , ne funkcionira onako kako je navedeno i kako bi trebao!
Zamišljen kao paralelni sustav dostave karata , prije svega u onim zemljama gdje ne radi ili ne radi dobro QSL biro. Iskustva s njima su mi loša. Među prvima sam se uključio u njihovu mrežu ...no jako siromašna razmjena jer ..u prvi mah ljudi misle da je to vrlo jednostavno..šta , primiš ...razvrstaš..pošalješ...no, nije to baš tako "jednostavno" kako izgleda!

Francuzi imaju puno bolji " paralelni"  biro koji dostavlja karte svima unutar  Francuske bez obzira na njihovo članstvo..želje...itd. tako da možete biti sigurni da će vaša karta doći do " francuza", e sad ...dal će on vama vratiti ..to je druga pjesma!  Ovaj sustav i nama vrlo korektno dostavlja karte relativno često!

Ima li netko kakvu info o tome zašto se u zadnje vrijeme vraćaju pošiljke iz USA iako je sve u redu s adresom - kao " neuručljive" ????

73 Mike

9A7YY

Citat: 9a3jb  u 18. Siječanj 2013, 09:16:30
Ima li netko kakvu info o tome zašto se u zadnje vrijeme vraćaju pošiljke iz USA iako je sve u redu s adresom - kao " neuručljive" ????
Nemam nikakvu informaciju o tome ali znajući kako su Ameri paranoični, ne bi me začudilo da je i tu "homeland security" umješao svoje prste.

LP Branko

9A3VV

Nakon par dana odsutnosti otvorim e-mail i nađem nekoliko poruka od EURAO-a, pozivaju me da budem prvi ::) iz svoje zemlje koji će im se učlaniti pa ću imati kao nekakve pogodnosti, trebam samo uplatiti sitnicu od 10 eura i dobit ću plastičnu iskaznicu sa slikom i bla, bla, bla pogodnosti... A ja još uvijek čeznem za članskom iskaznicom HRS-a, ta EURAOska iskaznica me uopće ne zanima.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!