• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Pravilnik o amaterskim radijskim komunikacijama

Autor 9A5K, 07. Ožujak 2012, 14:57:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Da budem iskren, tek sam sad pročitao taj prijedlog pravilnika, mijenjam stalni QTH oko 1 km dalje (naravno, na vrh brda) pa baš i nemam vremena za rapsodije.
Kreši ću uputiti svoje dojmove, ali ovako, javno mogu reći:
Često se upotrebljavaju riječi MOŽE (ne mora)
Ne postoje kaznene odredbe protiv prekršitelja (a la neki na 3675 koji .....zna se)
Odlično je što je dozvola ujedno i CEPT licenca
Kritika DXCC povjereniku (sorry deda) što priznaje P klasi i veze na opsezima na kojima ne smiju raditi
Kako to da nema 5 MHz u prijedlogu pravilnika, a radi se i tamo i to je intencija
Konačno se na 70 MHz može raditi i FM - to je dobro jer ima XXX stanica koje koriste stare uređaje a do sada rad FM-om u pravilu nije bio dozvoljen, po mom mišljenju trebalo bi (bar) predložiti povećanje snage, vojska ne radi tamo, bar naša, a ostali neka se fućkaju. Taj opseg je izvanredan.
Itd....., itd.....

73 de 9a2d

9A2JG

(4) Agencija može, na prijedlog Saveza, dodijeliti posebnu pozivnu oznaku za radioamatere
slušatelje, koja se sastoji od oznake "9A RS" i serijskog broja.

To piše u točki 15. Zar nije svevremenski ono što je stečevina, i već ostvareno. Još nas je puno živih, i aktivnih, koji smo za polaganje II klase (osobne) morali provesti 3 godine sa SWL pozivnom oznakom, i prethodno položenom III klasom !
Sve tada stečene SWL oznake, a koje su počinjale sa YU2-RS... su MORALE biti (i do sada) automatski prevedene u 9ARS... Tu činjenicu niko nije uvažio, od osamostaljenja, do ovog, najnovijeg prijedloga Pravilnika.
Ja jesam, još uvijek, i 9ARS-270, i ponosan sam na bezbroj diploma i DX-ova na tu svoju slušačku oznaku, i vjerujem da nisam jedini.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A2QP

Dobro ovo sa RS se tice saveza i da zasto nisu te RS oznake samo preveli iz YU u 9A ja sam nekad davnooo imao isto YU2 RS 363 a htio bi da mi i dalje ostane
9A RS-363 oznaka. Pa ovaj prijedlog mi se cini dosta dobro i jos samo treba taj    5 MHz  ubaciti a i 70MHz je jako interesantan i mislim da bi to bilo sve. HAKOM bi morao nesto stvarno napraviti (novcane kazne ili cak zabrana rada na odredjeno vrijeme a ponavljanjem i trajna zabrana pa ljudi to je sramota kaj si pojedinci dozvoljavaju i krse time ugled svih radioamatera iz 9A )po pitanju "divljanja" na 3675 a i na repetitorima posto HRS ili nezna kako ili bas ga briga kaj se tam radi.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2JG

Citat: 9A2QP  u 10. Ožujak 2012, 08:59:18
Dobro ovo sa RS se tice saveza i da zasto nisu te RS oznake samo preveli iz YU u 9A.

Veoma mi je žao što su zaključali topik o tajnicima, jer to je bio njihov posao, zadnjih 21 godinu, a nisu ga radili. Niko se nije odrekao svoje slušačke oznake.

I još nešto. Slušač je, temeljem svoje valjane registracije, imao pravni osnov za uvoz prijemnika, koaxialnog kabela i antene, a to pravo nije zanemarivo.
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A7DCK

Rasprava je završila, a na HAKOM stranici rasprave objavljeni su komentari sudionika rasprave

9A4OE 13.03.

Ognjen 19.03.

HRS 26.03.

-- 73 de 9A7DCK, Denis -- http://9a7dck.atspace.eu
RK BELIŠĆE; CroCC; CTC; 9AQRP; LZO-CC; RCWC; FP; NAQCC; EPC; DMC; CDG; IFTC; 30MDG; WCAG#; WSC
http://44hr.atspace.eu

9A4OE

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS