• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

DXLog.net

Autor 9A5K, 30. Rujan 2011, 11:58:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5K

Pozdrav.

Kako nam se približava Kup Jadrana 2011, a za one koji nisu vidjeli obavijesti već ranije na cro-cc.net webu,
izrađen je novi software pod nazivom DXLog.net koji zamjenjuje dosadašnji 9ATest.
Naravno, novi software podržava domaća natjecanja u organizaciji HRS-a i na KV i na UKV područjima (uključujući
i 9A CW Contest).
Osim ovih natjecanja, pomalo se ugrađuje podrška i za razna strana natjecanja, pa je tako trenutno podržano
30-ak različitih contesta, a taj broj sa svakom novom verzijom raste.
Software je besplatan, a više o njemu može se pronaći na http://www.dxlog.net .
Na istoj adresi je i link za download, a trenutno aktualna verzija je 1.0.33.
Za uspješnu instalaciju, potrebno je prethodno instalirati .NET framework verzija 4, kako je i opisano na linku
http://www.dxlog.net/docs/index.php?title=Installation#Install_the_software (ako isti već nemate instaliran).
Osim 30-ak natjecanja, za razliku od 9ATest-a, ugrađena je i podrška za CAT za priličan broj uređaja, postoji mogućnost
umrežavanja više računala, napravljen je dio integracije sa MMTTY softwareom za podršku za RTTY način rada itd.

73,
Krešo - 9A5K

9A2QP

Hvala Kreso stvarno dobar softwer
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2QP

Evo softwer testiran u nedelju u TRC contestu radi odlicno stabilno keyer radi izvanredno.A sad malo o nedostacima nemoze se editirati veza kad jednom udje u log , zašto ? te jos nedostatak barem kratkih help podataka o funkcijskim i "kratkim" tipkama. No to se moze vrlo jednostavno mislim dodati i bit ce onda jedan od boljih jednostavnih free contest logova a cini mi se da ce biti najbolji s obzirom na jednostavno rukovanje.No nisam mogao u tako kratkom vremenu postaviti CLUSTER da mi radi ali vjerujem da ce i to uz autorovu pomoc hi hi .Jos jednom BRAVO KREŠO stvarno si napravio dobru stvar za takmicenja.Molio bih ako taj log jos netko koristi da tu napise i svoja iskustva pa i nova podesenja modula da se bolje s njim upoznamo.
73 de 9A2QP Joe

9A5K

Joe, veza se uvijek može editirati...
Pritisneš tipku UP (strelica gore) i nalaziš se u prethodnim vezama... editiraš što želiš, pritisneš enter ili se makneš
s tog retka na vezu gore ili dolje i veza je editirana...
Svi shortcuti su standardni kao u WinTestu, CT (K1EA) i sl. Naravno, treba malo vremena da se napiše i dokumentacija,
u kraćoj i dužoj verziji... hi.. ovo je kod nas programera uvijek najveći problem...  >:(

Cluster... Kad si u logu, commands-> DX Cluster-> Connect default (ili Connect other pa izaberi cluster)...
I to je to... U Windows meniju imaš DX Cluster monitor (ALT+O) i DX Cluster Announcements (ALT+A)..
Plus naravno bandmapu (Windows->Radio 1)... Prema clusteru podatke šalješ kroz Talk window (imaš ga u
meniju Commands->DX Cluster->Talk ili na ALT+T)...

73,
Krešo - 9A5K

9A2QP

Pozdrav Krešo sve 5 stvarno dobro radi evo ja ću ga od ovog nedeljnog kontesta stalno koristiti jako lijepo zamišljeno i realizirano od strane tebe i još jednom hvala na tak lijepom softweru.Hvala na uputama e sad jos imam dodatne opcije osim toga malo treba raditi sa softwerom da sve mogučnosti čovjek skuži hi hi.Sviđa mi se kaj je jednostavan za rukovanje i velim key jako lijepo radi.Sad još samo da mrežni rad skužim onda će sve biti komplet.Umrežen sa drugim PC-jem mora biti vezan mrežnim kablom pretpostavljam.No ja to več imam jedan PC u stanu a jedan u PPS-u i več Radmin-om radim iz izdvojenog mjesta sa RU u PPS-u tako da če i ovo vjerojatno raditi bez problema. Ja inače radim sa HRD-om PC sa CAT kontrolom povezan sa TS480SAT.
73 de 9A2QP Joe