• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

NABAVA SOFTVERA ZA HRS 0d 01.08 09.

Autor 9A2Y, 11. Kolovoz 2009, 13:06:22

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2Y

Dugo nisam bio ovdje,zbog prezauzetosti.Otvorim stranicu,i onda nađem ovaj "biser".Mislio sam pisat u temi"Molim pomoć",ali bi mi rekli da sam off topic.Naravno , da bi išlo po hitnom postupku u Koš.E zato ,nova Tema.
 Sve bi bilo dobro,kad bi bilo transparentno,kao što nije.Upravo sada se o tome piše u temi"Molim pomoć".Zapisnike I.O. HRS-a nemamo.Ne znamo,kako, na koji način i o čemu odlučuju.Kažu ,sastanče, komunicirajući, elektronskom poštom,malo čudno,zar ne??Navodna štednja,hi.
  No ja ,kao doživotni član HRS-a tražim objašnjenje,ali ne od samozvanog GlasnoGovornika HRS-a ,već od Stručne službe HRS-a.
  Izrada softvera je povjerena od strane I.O HRS-a, firmi "K-software" vlasništvo gosp.Kreše Kovarika(Podpredsjednika HRS-a ,i člana I.O. HRS-a).koji mu je poverio taj posao.Jednim dijelom,dao ga je sam sebi.Sukob intersa.
   Nigdje nije navedena ugovorena cijena izrade programa.Navodi o povoljnim uvetima plaćanja(40% u idućoj godini,)nisu nikavi povoljni uvjeti, jer u današnje recesijsko vrijeme ,odgoda plaćanja je normalna stvar.
  I sad će mi Onaj napisat da je to specifična tematika,koju treba poznavat,da bi se za nju napravio Program,i da to ne može izraditi svaka programerska kuća ,i ostale "nebuloze",a ja tvrdim,koliko programeru date podataka,toliko on ubaci u Program.Kakvi se sve programi rade??!!.
.      Milan   9A2Y

9A2JG

Sve je o tome (nepristrano, naravno) napisano na onom drugom, necenzuriranom , forumu. Ovdje bi se, ili izbrisalo, ili bacilo u koš.
A i tema je zahvalna o sukobu interesa.

Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3TY

A da ne govorimo o tome da smo amateri koji vole nešto sami izraditi i da među nama sigurno ima dosta mladih kojima bi to bio interesantan zadatak.
Iz opisa ne vidim stupanj složenosti ali mi sama evidencija članstva i veza prema webu ne izgleda neki strašni problem.
73 de Ivo, 9A3TY

9A6AA

Iako ne mora odmah značiti da je u pitanju neka mućka, bilo bi bolje da je ta obavijest potkrijepnjena s nekim važnim potankostima. Poglavito zbog imena vlasnika informatičkog obrta, tj., tvrtke čiju web stranicu nisam uspio pronaći. A trebao bih, jer je informatika, kako i samo ime kaže (INFORMATIČKI OBRT "K-SOFTWARE"), temelj njenog djelovanja.

Šteta što nema zapisnika IO na kojem je ta odluka donesena te što ne znamo cijenu tog programa.

Iako područje djelovanje navedene tvrtke (www.obrtnici.info/katalog/obrt/111656/ ) ulijeva povjerenje da će to biti stručan uradak, možda će g. Kovarik, poznavajući financijsko stanje u Savezu (na čijem je čelu donedavno bio), a uzimajući u obzir da je sada član IO HRS-a i njegov dopredsjednik, taj posao naplatiti 10 kuna, 6 u ovoj, a 4 u idućoj godini. :)

9A6AA
"DX never sleeps..."

9a6c

Citat: 9a3ty  u 12. Kolovoz 2009, 10:53:02
A da ne govorimo o tome da smo amateri koji vole nešto sami izraditi i da među nama sigurno ima dosta mladih kojima bi to bio interesantan zadatak.
Iz opisa ne vidim stupanj složenosti ali mi sama evidencija članstva i veza prema webu ne izgleda neki strašni problem.

Pritisak tih o kojima govoriš u posljednje vrijeme postaje neizdrživ :D A zaključak u posljednjoj rečenici podsjeća me na izjavu magistra radioamaterske pozamaterije koji je izjavio da se ionako sve rješava pritiskom na dugme... trenutno jako zauzet prosipanem žuči na jednom drugom mjestu pa navrati tek povremeno...

Zanimljivo da se dugo vremena dok se uvijek 2-3 ista lika snebivahu nad tim kako podaci u callbooku nisu ažurirani, nitko od tih mladih i nadarenih koji vole nešto sami izraditi nije javio ni za riječ ni ponudio neko rješenje koje bi njima bilo interesantan zadatak. Likovi sad nemaju što reći, jer je problem riješen, ali sad je naravno problem u tome tko ga je i kako riješio, je li... A mladi i nadareni informatičari još vjerojatno uče kako pronaći ovu web stranicu...

Zanimljivo da je kod nas u Savezu postalo najvažnije tko nešto radi ili je radio, nego kako to radi... I sve spuštamo na osobni nivo. A problem je vjerojatno i u tome što se za razliku od nekog prijašnjeg vremena nešto i zna, za razliku od nekih drugih stvari koje su koštale oho-ho, a u praksi bile primjenjive kao i sustav naplate Hrvatskih željeznica. A poslove su na "natječajima" dobijale firme kojima je to bio prvi i jedini posao... Također u sferi intelektualnih usluga ::)

Ajde ljudi moji...

Sve mi se čini da će ova priča krenut onim tokom kad se jednom bivšem ministru spočitavalo da neke njegove firme dobijaju poslove na javnim natječajima, pri čemu je najmanje važno što im je metar ceste koštao tri puta manje nego danas kad je sve "transparentno".

Ali , samo naprijed.

I, ako ima mladih nadarenih informatičara koji bi se vole pozabaviti nekih zanimljvim zadatkom koji usto i ne izgleda osobito kompliciran, go ahead, HRS čeka...

NHF

GG

PS - što se same informacije tiče, prenesena je korektno na osnovu izvornika dobijenog od Stručne službe. No less, no more.

I ako sam dobro razumio, u ova teška recesijska vremena svi smo pozvani na Hvar gdje ćemo ugostiteljske usluge platiti s odgodom od jedno šest mjeseci, što je jako plemenito i vjerojatno ne postoji nigdje drugdje... Svaka čast!

9A2Y

Gospodine G.Grubišiću
   Pa Vi stvarno gubite "busolu".Uspoređujete naplatu jedne kave,soka ili piva,sa načinom naplate ugovorenog posla između dvije pravne osobe.
   Pa ovo da nije tužno ,bilo bi siješno.
       Milan  9A2Y

9A3TY

Citat: 9a6c
Pritisak tih o kojima govoriš u posljednje vrijeme postaje neizdrživ :D A zaključak u posljednjoj rečenici podsjeća me na izjavu magistra radioamaterske pozamaterije koji je izjavio da se ionako sve rješava pritiskom na dugme... trenutno jako zauzet prosipanem žuči na jednom drugom mjestu pa navrati tek povremeno...

O pritisku tih ne bih znao. Nažalost moj klub nema uvjete (čitaj klupske prostorije) za održavanje tečajeva pa normalno da i nema navale mladih. No, kako imam prilike čitati u časopisu i na webu da u drugim klubovima raste broj članova (a i rukovodstvo HRSa se hvali tim podatkom), normalno mi je bilo zaključiti da postoji kritična masa da bi se netko mogao javiti za obavljanje takvog posla. No, s obzirom da nisam primjetio da je igdje objavljeno da se takvo što treba napravii, logično je da se nitko nije ni javio. A što se tiče moje procjene složenosti posla dozvoli da se kao dipl.ing. elektrotehnike - smjer računarska tehnika - sa 26 godina iskustva u programiranju osjećam dovoljno kompetentnim procjeniti da li je nešto strašni problem ili ne.

Zanimljivo da se dugo vremena dok se uvijek 2-3 ista lika snebivahu nad tim kako podaci u callbooku nisu ažurirani, nitko od tih mladih i nadarenih koji vole nešto sami izraditi nije javio ni za riječ ni ponudio neko rješenje koje bi njima bilo interesantan zadatak. Likovi sad nemaju što reći, jer je problem riješen, ali sad je naravno problem u tome tko ga je i kako riješio, je li... A mladi i nadareni informatičari još vjerojatno uče kako pronaći ovu web stranicu...

Čuj, ne znam da li i mene ubrajaš u ta 2-3 lika ali moj interes za ažurnom i dostupnom bazom znakova je bio i ostao amaterski. Naime, za potrebe svog kluba, koji se u natjecanjima ne može "s rogatim bosti" razvijam različite programe kako bi ostvarili što bolje rezultate sa skromnom opremom, a to je moguće samo ako se koristi što više inteligencije, kako vlastite tako i umjetne, pa je normalno da bi nam jedna takva baza dobro došla.
No, svjesan sam da ima onih koji sve žele pomesti ispod tepiha i kojima nije u interesu da bilo kakve informacije budu dostupne drugima. Razlozi su opće poznati.

Zanimljivo da je kod nas u Savezu postalo najvažnije tko nešto radi ili je radio, nego kako to radi... I sve spuštamo na osobni nivo. A problem je vjerojatno i u tome što se za razliku od nekog prijašnjeg vremena nešto i zna, za razliku od nekih drugih stvari koje su koštale oho-ho, a u praksi bile primjenjive kao i sustav naplate Hrvatskih željeznica. A poslove su na "natječajima" dobijale firme kojima je to bio prvi i jedini posao... Također u sferi intelektualnih usluga ::)

Zanimljivo je i kako ti izvlačiš zaključke. Vjerojatno po sistemu "svak se češe gdje ga svrbi". Ja niti jednom rječju nisam prozvao Mr.K-ja , niti ga poznam niti mogu išta o njemu reći, moj se komentar svodio na aktivnosti članstva HRS-a. Ako misliš suprotno, pročitaj moj post još jednom, dvaput ili pet puta, koliko ti je potrebno.

Sve mi se čini da će ova priča krenut onim tokom kad se jednom bivšem ministru spočitavalo da neke njegove firme dobijaju poslove na javnim natječajima, pri čemu je najmanje važno što im je metar ceste koštao tri puta manje nego danas kad je sve "transparentno".

U onom, bivšem, sustavu, pardon sistemu, ceste nisu koštale ništa - jer se nisu gradile. Oćemo li se onda tamo vratiti ???

I, ako ima mladih nadarenih informatičara koji bi se vole pozabaviti nekih zanimljvim zadatkom koji usto i ne izgleda osobito kompliciran, go ahead, HRS čeka...

Može HRS čekati dovijeka, kao i ja glavni zgoditak na Lotu a nisam uplatio listić..... Valjda HRS treba javno objaviti da ima potrebe za tim i tim ili da ima problema s tim i tim i da se pozivaju članovi da svojim prijedlozima i radovima doprinesu rješavanju toga i toga. Ili sam pobrkao lončiće?!?

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JG

51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A8DU

9A3TY svaka čast .ljepi pozdrav Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Citat: 9A2JG  u 12. Kolovoz 2009, 08:01:23
Sve je o tome (nepristrano, naravno) napisano na onom drugom, necenzuriranom , forumu. Ovdje bi se, ili izbrisalo, ili bacilo u koš.
A i tema je zahvalna o sukobu interesa.

Koki 9A2JG
Tvoja je nepristranost već legendarna ;D Tko nije s tobom taj je protiv tebe, je l' tako!? Eeeee, moj Kokolo... ::)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!