• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

"IOCA skipper"

Autor 9A6AA, 08. Prosinac 2008, 21:55:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Nekoliko prijatelja me pitalo, pa da ovdje odgovorim i ostalima:

Prije par dana dodijeljena je Plava vrpca Vjesnika i "mome skipperu" i prijatelju Ričiju, umirovljenom specijalcu HV-a,  koji je postao veliki zaljubljenik u IOCA i naš rad s hrvatskih otoka. Bez naknade, uz veliku radost, nerijetko i na njegovu inicijativu, prebacivao me je iz Velog Lošinja na brojne naše otoke tog područja: Morovnik, Šip, Kurjak, Grujicu, Kozjak, Školjić, Trasorku, Orudu, Unije, Palacol, Ćutin Mali, Ćutin Veli, ... Katkada su sa mnom bili i Ewald, 9A5ID, i Zlatko, 9A2EU, koji o tome mogu svjedočiti.
Moram priznati da neke od navedenih aktivacije ne bih mogao ostvariti bez njegove pomoći... Zato me ta vijest posebno obradovala.

Potankosti o ovom dobrom čovjeku možete pročitati na:
www.vjesnik.hr/razno/Plava_vrpca/Default.asp?c=4

(Na slici: Riči i Ewald, 9A5ID)
"DX never sleeps..."

9A2EU

Bravo za Ričija, svaka mu čast!
73
Zlatko, 9A2EU

9A4DU

9A1WW

preporucam se za kolovoz ako ima mjesta na gumenjaku, i naravno ako se radi koji otocic.

73 de Zeljko
vy 73 de Zeljko

9A6AA

Citat: 9A1WW  u 09. Prosinac 2008, 22:05:56
preporucam se za kolovoz ako ima mjesta na gumenjaku, i naravno ako se radi koji otocic.

73 de Zeljko

OK, sused, nema problema.
Moraš znati da se uz Ričija i mi moramo ponašati k'o specijalci: Kada nazove, sve već mora biti spremno, i - trk u čamac.
Vozeći se vratolomnom brzinom s Ričijem, nešto sam naučio: što se čvršće držiš, mišići te kasnije više bole... Dakle: opušteno...

Evo ga dolje nakon našeg iskrcavanja na neobični otok Šip, CI-381 (u pozadini je otok Olib). Šip je u stvari, ogromni pješćani prsten s blatnjavom i smrdljivom lagunom u sredini... Nigdje ni grančice a kamo li stabla. Udaljenost od Lošinja: 23km  :P (lakše nam je shvatiti nego da je u miljama).

73 i vidimo se u Lošinju.

9A6AA

"DX never sleeps..."

9A1WW

Citat: 9A6AA  u 09. Prosinac 2008, 22:41:48
Citat: 9A1WW  u 09. Prosinac 2008, 22:05:56

73 de Zeljko

vidimo se u Lošinju.

9A6AA

dogovoreno ako ne prije vidimo se na Losinju
73 de Zeljko

vy 73 de Zeljko

9A4CD

Citat: 9A6AA  u 09. Prosinac 2008, 22:41:48
Šip je u stvari, ogromni pješćani prsten s blatnjavom i smrdljivom lagunom u sredini...

Ovakav opis je kao iz James Bond-ovog filma "DR. NO" i famoznog otoka "Kreb-ki"
s Zmajem na Diesel pogon ali bez obzira na sve da barem ima 220V i tvrdi objekt
rado bi "piknuo" fazirane vertikalke u ono blato.

73's
Igor
9A4CD